2018 Guy Alımı
-
@pmb Eskiden yılda 2 rutin gelen ilanı şimdi yılda 1 müjde şeklinde veriyor adam. Çok acı gerçekten.
-
Gib internet sayfasında
bilgi edinme sekmesini açıp sorabilirsiniz
Merakınızı giderirler. -
Tbmm de sorulan sorular sayfasında da Naci Ağbal'a aralık ayında sorulduğu iddaa edilen soru yer almamaktadır.
Bugün bahsedilen haber umarım gerçektir.
Devlet terbiyesi almış insanların bakanlığı yalancı durumuna düşüreceği haberleri vermemesi gerekiyor diye düşünüyorum. -
Kasım 2012
500GUY
Şubat 2013
670GUY
-----------------2012kpss : 1170kişiAralık 2013
2000GUY
-----------------2013kpss : 2000kişiAralık 2014
1500GUY
Mart2015
1320GUY
-----------------2014kpss : 2820kişiEkim2015
1750GUY
-----------------2015kpss : 1750kişiMayıs2017
2000GUY
-----------------2016kpss : 2000kişi-----------------2017kpss : 0
Arkadaşlar Cimer'e etkinlik başlatıldı.
İnsanlar ilanın gelmediği her gün çevreleriyle mektup sayısını arttırıyorlar.
Bazı sayfalar organize olup kendi metinlerini gönderdiler.
Bizler de metnimizi
genelse genel içerikli, tek tekse sınav isimleri yazarak göndermeliyiz ki
umut yeşersin. -
@milliirade yani @pareto_wilfredo danmi bahsediyosunuz
-
@milliirade Dostum sana daha evvel gıyabımda konuşma demiştim. Yalan söyleyerek 'yalan söylediğimizi' ima etmişsin. Her şeyden evvel haberin tarihi bellidir, o tarih itibariyle konuşulanlara bakabilir haberin içeriğini buna göre değerlendirebilirsin. Daha ne denli küçülebilirsin bilmiyorum ancak burada bizimle işin yoktur. Bizim yalan bir haber yaptığımız görülmemiştir, görülmeyecektir. Bundan emin olabilir ve buradan artık uzak durabilirsin. Fazlasıyla sana anlayış gösterdik. Bu kadarı kâfidir.
Şu video şurada dursun; Sn. Arzu ERDEM'in sorduğu sorudur.
https://youtu.be/P73TkJKUJYE
Sn. AĞBAL'ın yanıtını içeren videoya ulaşamadım akşama eklerim onu da. Elinde olan dostlarımız ekleyebilirler.Herkese iyi forumlar dostlar.
-
arkadaşlar forumda ileti paylaşmak istediğinizde 10 tane arka arkaya paylaşmayın insanlar sadece sizin yazdıklarınızı takip etmek zorunda değil.Ölçüyü kaçırdığınız anda '' burda konuşmayın duyum paylaşın ya da susun'' diyen kitleyi haklı duruma düşürüyorsunuz.
Uzun süredir yazılanları okumuyorum çünkü burada aşırı derecede klavye delikanlıları türedi. Etkinlik için adap üslubu var @John-Nash mesela bu arkadaşımız gelir etkinlik haberini paylaşır tatlı dille konuşur millet etkinliğe gelir ama burdaki çoğu arkadaş gibi size müstehak Allah belanızı versin vari konuşmalar amaca ulaşmada engelden başka bir katkı vermez. -
@paretowilfredo daha net sorulamazdi umarim yakinda tatmin edici bi sayiyla ilan gelir
-
@milliirade bnce fazlasıyla sabote ettin burayı. Son yazdığınla küçüldün resmen. Sürekli moral bozmana gerek yok sürekli alım olmayacak demene gerek yok. Yalan haber demişsin ben o gün bakanın açıklamasını canlı canlı kulağımla duydum izledim.
-
ARKADAŞLAR PAZARTESİ SAAT 20:30 TWİTER ETKINLIĞI OLCAKTIR TWİTER AÇMAK SADECE 2 DAKIKA. BİR SÜRÜ İİBFLİ ARAKADASIMIZ ORDA SESIMIZI DUYURMAYA ÇALISIORUZ DERS MOLANIZ DA BI KAÇ EGLENCELI TWİT İLE DESTEK OLUN
-
@paretowilfredo Cimer etkinliği ile ilgili ilan isteyeceğimiz bir mektupta yer almam genel sorunlardan bahsedersek varım demiştiniz bunun üstüne anket sonuçlarına rağmen genel sorunlardan bahsetmeye razı olduk metin bile hazırladık sizden ve @Antimülakat tan iki gündür cevap bekliyorum görmemişlerdir belki diye sık boğaz etmek istemedim. Ama görüyorum ki buradasınız aktif olarak Lütfen bu etkinliği yapmak istemiyorsanız açıkça söyleyin iki haftadır sizden bir ışık bekliyoruz sizin sayenizde olur bu iş olursa diyoruz.
-
@bonus kim sabote ediyor kim küçülüyor tam olarak kestiremiyorum ama emin olduğum tek şey, burası birbirimizi eğlendirmek için var olduğumuz bir platform değil. Bugün duyumlarıyla sizi neşelendirenler yarın duyumları boş çıkınca herkesten ve her şeyden daha çok moralinizi bozmaktadır. Size tavsiyem buraya moral depolamak için giriyorsanız motivasyonunuzu başka şeylere yönlendirmeniz gerekir. örneğin; hazırlık aşamasında olan cimer etkinliği gibi
-
Dostlar yeniden selamın aleyküm. @milliirade adli hesabi sabah yasaklamistim. @pmb adli kullanicinin ayni provokatif dili kullandigini farkederek hesaplar hakkinda inceleme yaptigimda iki hesabin ayni IP adreslerini kullandigini anladik. Bu hesaplar ya ayni kisice ya da ozellikle sizleri galeyana getirerek bize karsi bir algi olusturmak amaciyla ayni kisilerce kullanildigini dusunuyoruz.
Sunu soyleyeyim, organizasyon etkinlik konusunda kisa sure icinde bir hazirlik ve makul bir calisma gerceklestirecegiz. Bunu bugune dek populizmden uzak sekilde yapmaya calistik. Tabi ki sizlerin talepleri ve beklentileri bizim icin onemli. Ancak sureci sabote edenlerin bizim bu surecten yaralanmis bicimde cikmamizi, aslen de sizlerin yararindan cok kendi yararlarini guttuklerini uzulerek gormus olduk.
Musterih olun insallah dostlar kisa sure icerisinde bir plan program sunacagiz sizlere. Hep birlikte insallah sesimizi boyle art niyetli insanlarin manipulasyonlarindan uzak bir bicimde duyuracagiz. Gordugunuz daha simdiden ikilikler ortaya cikarildi. Bundan sonrasinda buna hep birlikte karsi durmaliyiz.
Kisa sure icinde bir plan cikaracagim dostlar. O vakte dek Allah yar ve yardimciniz olsun.
-
@milliirade biz niye organize olmayalım.Bismillah diyip destek verelim kardaş.
-
@paretowilfredo Hocam bu konuda sizlere naçizhane birtakım eleştirilerim var. Bunlardan bahsetmeme izin verin lütfen.
Öncelikle forumda inanılmaz derecede bir güncel siyasi popülist söylem hakim (Provokatör, devlet ve vatan sevgisi, devlet terbiyesi vs.). Ben zannımca buradaki hiç kimsenin provokasyon gibi bir amacının olduğunu düşünmüyorum. Hiç kimsenin de bir diğerinin devlet, millet, vatan sevgisini ve saygısını şu forumdan ölçmeye haddi ve hakkı bulunmamaktadır. Bunlar aşırı derecede sığ ve popülist tartışmalardan öteye gitmemektedir. Böyle suçlamalar, bana oldukça ağır ve yersiz geliyor. Ancak herkes birbirini bu tarz sözlerle itham ve taciz etmekte ve maalesef buna sizlerin de mani olmak yerine katıldığı durumlar oluyor. Öncelikle belli kalıplar dışında düşünen veya konuşan insanları bu şekilde men etmek, diğer kullanıcılara gözdağı vermek pek "forum" formatına uymuyor. Burada hakaret ve küfür kullanmadıkça, herkes kendi düşüncesini uygun bir üslup ve tavırla ifade edebilmeli diye düşünüyorum. Bu ortam sağlandığı takdirde de bu forumda daha mantıklı ve daha yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması imkanı eminim artacaktır.Üslup ve tavır demişken, bu konuda da ilginç bir çifte standart göze çarpıyor. Forum kullanıcılarının çoğunluğu büyük bir hamaset akımına kapılmış durumda maalesef. Bu kullanıcılar; birbirini tehdit edebiliyor, veya birbirine ahkam kesebiliyor, birbirini yargılayıp rencide etmeye çalışıyabiliyorlar maalesef. Bu üsluba maalesef herhangi bir müdahale gerçekleşmezken, "agresif" veya "sitemkar" olarak adlandırabileceğimiz bir üslup biraz daha yönetimi hedef aldığı anda bir linç ortamı oluşturuluyor. Eğer bu platform; İİBF'nin sözlüğü, birincil mecrası olacaksa, bu standartların düzenlenmesi gerekiyor. Çünkü bahsettiğim hamaset, oldukça tehlikeli ve sığ bir toplum oluşturuyor maalesef.
Ben arkadaşların biraz daha abartılı ithamlarla anıldığını düşünüyorum. Yıllardır bu forumda fazlasıyla "kadercilik" ve "kabul etmişlik" hakimken birtakım girişimlerle insanları itiraz etmeye yönelttiler. Emekleri için ses çıkarmaları gerektiğini forumda insanlara az çok anlatmaya çalıştılar. Forumda insanlar sadece olumlu duyum bekliyor ancak olumsuz bir duyumu paylaşmak derhal sansürü getiriyor. Etkinlik dendiğinde akla sadece Twitter'dan bakan etiketlemenin gelmemesi gerektirdiğini olabildiğince aktardılar ve forumun belli bir kesiminde karşılık bulabildi bu girişim. Siz girişim tarzından rahatsız olmuşsunuz belki ama buradaki insanları bir şeyler yapmaya itmek için belli ki galeyana getirmek gerekiyor. Takdir edersiniz ki bu galeyan da yumuşak ve zayıf bir tavırla gerçekleşmeyecektir.
Sizden her yakıp yıkmaya çalışana izin verin, veya her bağırana tahammül gösterin gibi bir talebim yok. Söylemeye çalıştığım; eğer bu yaklaşım tarzını algı oluşturmak şeklinde görüyorsanız, bilin ki forumda hakim olan hava sizin adınıza ileride daha kötü bir algı oluşturabilir.
-
@marx Dostum öncelikle nazik önerilerin ve kıymetli katkın için teşekkür ederim. Ancak şunu izah etmem gerekli sanıyorum. Öncelikle ben arkadaşa 'devlet/vatan sevgisi' değil sadece 'devlet terbiyesi' noktasında bir ikazda bulundum. Makama olan saygıya işaret ettim. Arkadaş konuyu bence çok da halis olmayan bir niyetle 'vatan sevgisi' noktasına taşıdı. Mesajları okursan eğer bunun kasıtlı olarak yapıldığını görmen mümkündür dostum.
Söylediğin söylemlerin bu noktalara evrilmesinden, kolayca insanların birbirilerini itham etmesinden ben de rahatsızlığımı her zaman dile getirdim. Halen de bu rahatsızlığım sürüyor. Ben eleştiriye açık biriyim. Her konuda eleştirilebilirim. Ancak bu eleştiriler art niyet taşıyorsa, özellikle hedef haline getirmeyi amaçlıyorsa beni ve ekibimizi, buna dur demek durumundayız
Evet bir hareket getirdikleri doğru ancak 'arkadaşlar' değil yalnızca bir arkadaş ve iki hesap söz konusu. Bu durum zaten bir yasaklama sebebidir. Benim sabah ilk yasaklama kararı alma sebebim, 'yalan' üzerine kurduğu cümleler ile 'yalancı' olduğumuzu iddia etmesidir. Bu işi ziyadesiyle çirkinleştirmiştir. Bu yönden verdiğim kararda doğru olduğum kanaatindeyim. Algı oluşturmak olarak nitelememin temel sebebi günlerdir bu tavrı sistematik olarak sürdürmeleridir. Eleştirilerin hiçbirisini bizi etiketleyerek yapmamış, gıyabımızda konuşmuş olmalarıdır. Bu noktada her söyleneni 'algı oluşturmak' olarak değerlendirmek kesinlikle yanlıştır bu konuda sana katılıyorum. Ancak sistematik hale gelmiş bu denli açık bir hareketi bu şekilde değerlendirdik dostum.
Tekrar katkıların eleştiri ve önerilerin için teşekkür ediyorum.
Harekete hep birlikte devam edeceğiz inşallah. Var olasın dostum.
-
Arkadaşlar ortak bir zamanda twiiter etkinliği düzenlemek istiyoruz. Ve yazının gerekli mercilere ulaşabilmesi için katılıma ihtiyacımız var. Pazartesi gününe kadar lütfen toplanalım. Süreci lehimize çevirmek elimizde. Çok geç olmadan GUY sınavının açılmasını sağlayabiliriz. İşte ortak göndermeyi planladığımız metin:
Sayın Cumhurbaşkanım. İİBF mezunları olarak işsizlik ile mücadele etmekten gücümüz takatimiz kalmadı. İİBF mezunlarının beklediği ve geçmişte her yıl açılan kadrolar son yıllarda ciddi oranda azaldı. 2017 KPSS alan puanları 80 ile 90 arasında olan İİBF mezunlarının kamu kurumlarına atanabilme umutları neredeyse tükendi. 2017 KPSS sonrası Maliye Bakanlığının a kadro sınavlarından hiçbiri açılmadı. Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak ve 2018 KPSS öncesi yapılacak mı? Sorusunun cevabını bilmeksizin ders çalışmaya devam eden on binlerce İİBF mezununun tek ümidi bu sınavın bir an evvel açılması. Sn. Cumhurbaşkanım yüz binlerce İİBF mezunu olarak sizden, üniversitelerdeki İİBF kontenjanlarının azaltılması, devletimizin doğrudan veya dolaylı destekleriyle istihdam kapılarının İİBF mezunları için arttırması konusunda yardım bekliyoruz. Size şahsım ve İİBF mezunları adına bunları arz ederim.
-
Emeginize saglik gayet net olmus. Ne zaman gönderiyoruz sadece cimer e mi yazicaz yoksa mektup olarak da külliyeye de gondercekmiyiz
-
@esrarengiz hocam öncelikle yayılmasını sağlama fikrindeyiz. Daha sonra twitter etkinliği ve toplu her yere gönderme organizasyonu yapabiliriz
-
Pazartesi twitter etkinliği ve sonraki günlerde de toplu gönderme yapalım arkadaşlar. Bimer, cimer ve çeşitli yerlere atarak yaymaya çalışalım. Metni atma saatlerimiz 19:00 - 23:00 arası olsun. Toplu halde talep ettiğimiz fikrini iletmemiz gerekiyor