2018 Guy Alımı
-
@keynesinabv P48 olabilir belki hocam ben hiç bilmiyorum açıkçası, sınavı falan klasik usul bir bunu biliyorum bir de mülakatı yarım saate yakın sürüyormuş
-
@canmavi hocam guy hakkında bır gelişme var mı?
-
vmy test mi olur acaba ? klasik olursa başvuracağımı sanmıyorum
-
@duymhuyguy hocam ben araştırırken geçen sene tabi aklımda kalan şu: bi ara test yapılmış sonra klasik, genelde açık uçlu sorular sorulmuş hep. Sorulara falan da bakmıştım. Nasıldı hatırlamiyorum. Test sorularına da çıkmış sorularda denk geliyordum. Kolaydı. Zamanında test yapmışlar. Nasıl uygun görüyorlarsa öyle yapıyorlar sanırım. Ama ilanda yazar nasıl olacağı
-
VMY sınavına dair konulara netlik getireyim dostlar. VMY mesleği, 2011 yılında alım yapmaya başladı ve bu alımlar Vergi Denetim Kurulu kurulduktan sonra bu unvan ile yapılmaya başlandı.
1,2,3,4. promosyonlar KLASİK sınav olarak gerçekleştirildi. Bu sınavlar bildiğiniz tipte normal klasik sınavlardı. Keza 8,9 ve 10. Promosyonlar da bu şekilde gerçekleştirildi. Sorulara dair fikir edinmek isterseniz forumda ilgili alımların başlıklarına bakabilirsiniz. Detaylıca sorular irdelendi oralarda.
Yalnızca 2013 yılında, 5,6,7. promosyonlar test olarak gerçekleştirildi. Kolay sınavlardı. Çok kişi mesleğe alındı ve istisnai bir durumdu bu. Bir daha böyle bir durum olur mu açıkçası emin değil kimse. Kurulun buna karşı olduğu muhakkak.
Kitaplarda rastladığınız test soruların ciddi bir kısmı Vergi Denetim Kurulu kurulmadan evvel yapılan Vergi Denetmenliği sorularıdır. VDK'dan evvel Vergi Denetmenliği, Hesap Uzmanlığı, Maliye Müfettişliği ayrı ayrı alımlar yapıyordu. Bunların içinde test olan sınav Vergi Denetmenliği Sınavı idi.
Devlet Gelir Uzmanlığı sınavı test olarak yapılır ve GUY sınavı formatındadır. Ama sorular daha üst seviyededir.
-
@paretowilfredo üstad 1000 kişi sayısının bölünme durumu var midir ? Tek sefer olması olası gözüküyor sanki fikrin veya bileğin var midir ?
-
@paretowilfredo dguy icin soruyorum üstad bölünür mü diye ?
-
@tyr61 Dostum kanundaki ihdasa göre niyet bir kerede alınması bence. Ama şu var bu kadrolar kurumlara verilir, ne şekilde kullanılacağı biraz kurumların inisiyatifindedir. Ben özellikle VDK'nın yüklü alıma soğuk olacağını düşünüyorum. Bir test alımı daha kabul etmeyecektir kurul. Ha tabi şu var bastırılırsa mecburen alır. Ancak kurul içerisinde de 3 promosyona bakışta nasıl enteresan tavırlar olduğu aşikâr iken bunu zorlamak ne kadar sağlıklı düşünmek lazım.
Dguy'ların açıktan bu şekilde alınabileceği kanaatindeyim ama VMY konusunda duraksıyorum.
-
@paretowilfredo dguy alımı mayıstan önce gelir mi bu konudaki öngörünüz nedir
-
@paretowilfredo dguy bölmeden yapar umarım. Ki risk analizi birimi kurulup yeri hazır bakan bey bir programda bin kişi icin burayı kastetmişti. Hayırlısıyla bekliyoruz 5bin de sıra zira
-
@asya Acele edildiğini biliyorum dostum. Özellikle bu yapılanma konusunda Sn. Ağbal olabildiğince çabuk davranılmasını istiyor. Eğer ki tüm fiziki şartlar ve mevzuat konuları hallolursa yetişebilir.
-
@tyr61 Hayırlısı olsun dostum hakkında. İnşallah.
-
@paretowilfredo insallah kaymakamlığa hazırlanırken bu sürpriz geldi bakalım üstad
-
@paretowilfredo ay hadi inşallah ya o kadar ihtiyacımız var ki
-
@paretowilfredo hocam teşekkürler bilgiler için. Acaba dguy çıkmış soruları nerede bulabilirim? Bir sitesi var midir
-
@asya İnşallah dostum. Bir şekilde tutunmak zorundayız hepimiz bir yerinden sürece, hayata, umuda. Umudu satılabilir bir şey olarak görenler bu tip cümleleri pazarlamak olarak nitelendirebilirler. Ancak bizim buralarda umut alınan/satılan bir şey değil. Alınan/verilen bir değer. Bakalım hayırlısı olsun hepinizin hakkında.
-
@falanfilan Bildiğim bir sitesi yok dostum ancak GUY soruları gibi telifi ödenerek derlendiği bir kaynak olabilir bakmak gerek.
-
@paretowilfredo kitap şeklinde basılmış diyorsunuz sanırım bakayım o zaman
-
@falanfilan Olabilir dostum dediğim gibi hatrımda bir örnek yok malesef. Ancak olursa öyle olur kanımca.
-
@paretowilfredo her yenilginin altından daha da güçlenerek kalktık yıllardır bekliyoruz ve yıllarımız ders çalışarak geçiyorr, bu sefer umutlar boşa çıkmayacak inşallah