2018 Guy Alımı
-
@ertuğrulbey P35 79.671 siralamam 9914 idi hocam
-
@ertuğrulbey bu sene sadece 2017 puanları geçerli. geçen sene 2016 nın yanında 2015 de vardı. üstüne 2000 guy 300 sgk denetmeni bir o kadar da diğer kurumlar aldı önünden 2500-3000 kişi çekildi. bir o kadar da hali hazırda guy, mhuy vs olup sınava girenler de vardır. sen rahat bir biçimde guya girersin. yeter ki ilan gelsin. sen de o ilana hazır ol. bir tavsiye de ilan şimdi gelse bile 2018 kpss yapıldığında iş başı yapmamış olursun sen şimddi guya niyetlenip çalış kpss ye dde göz kırp. ama çalış hakkında hayırlısı olur inşallah. 2 kere 10.400 sıralamada 2 kere de 5000 sıralamada guya girmiş birisi olarak konuşuyorum
-
@mülakatzedee kardes bir sey diyecegim yanlis anlama .belli ki guydan yana dertlisin. Bu soruyu bir iki kisiye daha sordum .sence sen neden eleniyorsun?
-
@yamtar 11.700 için de aynı şeyler söylenir dimi
-
Arkadaslar diger baslikta da sordum ama net cevap alamadim.burda da danismak istiyorum tekrar.siralamam 12 binde ama ben koss ye yonelik gidiyorum suan.en onemli eksigim hukuk dersleri ozellikle de anayasa idare.
Ben simdi hukukta konsensus alip cozecegim ama konu anlatimi olarak sizce fasikul seklinde mi gideyim(2017 murat fasikulum var fecen seneden) yoksa soyle adam gibi her dersin kendi alaninda meshur hocalarinin kitaplarini mi alayim.mehmet remzi,A.Nohutcu vs...
Simdi her derste kendine ozgu hocalar alirsam ister istemez hukuku bitirme surem uzayacak.bu sorun degil.diger derlerim fena sayilmaz cunku ama umut iste ola ki guy geldi bana da tercih ettigim il geldi.bu durumda o kitaplari 2 aylik surede bitirmem mumkun degil.ki fasikuller bile soru vs anca biter.diger dersler de olacak....
Kimi diyor ki hic bulasma detay kitaba fasikul calis konsensus coz tamamdir diyor.kimi de(ki guy olmus ve suan diger sinavlara calisan en yakin arkadasim) adam akilli ogren.her sinavda coz..ne yapacagimi sasirdim hukukta.
Sizce ne yapmaliyim?
(Idareyi videodan dinleyerek calisacagim her halukarda cunku kpss de direk pas gectigim kisimdi.artik halletmem lazim.ticaret medeni ve borclar hukukum fena degil.ceza da muhakeme yok.icra zayif.idare hic yok.anayasa ortaya yakin.sinavda 17 18civariydi netim)
Bir de themisin konu anlatimli hukuklari da detay gibi duruyor.ceza hukukunu cok ovuyorlar.digerleri de oyle mi?bulen varsa yorumlarsa sevinirim -
Ben şey duydum. Kurum sınavları için fasikül yeter, kpss için de ayrıntıli tek kitap veya kitaplar... Ama ben de fasikül almak ve hukuk çözümlü soru bankası almak arasında kaldım. Bu arada icra için alacağın kaynak ne olursa olsun en az 3 kere konuyu oku üst üste. Sırf ezber ama bazı sorular mantığına yatırdığım kısımlarsa hızlı çözülüyor.
-
@marjinalfaydali idare icin ders videosunu öğrenebilir miyim, bende de sifir
-
@falanfilan hocam idarede ilker eroglu cok iyi ogretiyor deniyor.youtube da benim hocam kanalinda gumcel videolari cekiliyor.
Icrada kpss de icra kismini tamamlamistim ama iflas kalmisti.icrada sureler fazla surekli okumak lazim gercekten...
Bende sasirdim ne yapacagimi.konsensusu zaten eninde sonunda alacagim ama fasikul + konsensus mu yoksa detayli kitaplar + konsensus mu ona bir turlu karar veremedim...
Bir de dedigim gibi themis konu anlatimlilari da iyi diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum. -
Bu arada ben gecen sene erhan gunesten medeni ve ticaret dinlemistim cok da iyi anlamistim.simdi onlardan 50 ser sayfalik notlarim var.fasikul bile gerekmeden onu okuyup soru cozebilirim.borclarda ayni notu cikardim.
Temelk sikintim anayasa idare icra ceza -
@marjinalfaydali erhan güneş benim hocamdır. Çok iyi bir hocadır onun anlattığı tüm derslerin yanında Metin Kaya veya İlker hocayı dinleyebilirsin kamu hukuku için hatta Metin hocanın kamu hukukunda son viraj diye bir kitabı var bu sene çıktı yeterince güzel ve doyurucu bir kitaptır tavsiye ederim.
-
@marjinalfaydali anladım dediğin gibi diğerlerinden kendi notlarınla iyi soru cozebiliyorsan başka bütün kaynak almayıp sadece sorunlu olanlarla ilgili en tavsiye edilen kitabı al istersen. Bu bana mantıklı geldi. Eminim hemen kitaplar gelirse bi şekilde bitirirsin gibime geldi.
Dediğin videolara bakacağım. Çok teşekkür ederim. -
@keynesinabv evet hocam erhan hoca gercekten cok iyi anlatiyor.ticareti ve medeniyi gecen sene onun sayesinde hallettim.simdi tuttugum o ayrintili notlari tekrar ederken bile aklima vurgulari geliyor(murat ue de borclar anlatiyormus.simdi onu bile almayi dusunuyorum erhan hoca icin).
Idarede kaynagim var(fasikul) ama hukukta iyi anlatan bi hocaya denk gelince saglam not tutuyorum ve kitaba gerek kalmiyor.gecen sene cok video izledim o yuzden bu sene sadece idarede izleyecegim.eger izleyecegim videodan fayda gorursem zaten tuttugum notlar yeter.
Yine de aklimda olacak metin hoca da.
Suan halkbank icin tuttugum notlari okuyorum sadece.sinav bitince detayli baslamam lazim. -
@falanfilan oyle yapayim hocam.guy olan arkadasim mehmet remziye basladi.kalin ama cok akici 5 gunde okursun diyor.eger oyleyse hizli biter ama bende bi not tutma sevdasi var ki eger ona yakalanirsam 1 ayda zor biter...
Sanirim yine de hoca kitabi alacagim. -
@marjinalfaydali not tutmayı sevenler genelde düzenli olur. Bu sizi başarıya götürecek inşallah. Ama bir okuyun test kıvamına gelin. Olmuyorsa not çıkarırsınız. Ben size birazdan icra ile süreleri göndereceğim. İlginizi çeker belki.
-
@falanfilan oyle yapacagim hocam.ya da cok yazma ihtiyaci duydugum yerleri fosforlu kalemle cizerim.oyle de cok fayda goruyorum.evet notlarim duzenlidir.sevwrim yazmayi duzenli gitmeyi.insallah faydasini gorurum.sureler icin cok tesekkurler tekrardan.
-
Arkadaşlar geçen yıl sıralaması 4600 perde olan arkadaşlarımızın puanı kaçtı bilgisi olan var mı ?
-
@jellinek, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
Arkadaşlar geçen yıl sıralaması 4600 perde olan arkadaşlarımızın puanı kaçtı bilgisi olan var mı ?
4600 lerde olacaktı klavyenin azizliğine uğradım
-
@ronay92 2014 p35 sıralamam 10400 dü. 2013 puanları da geçerliydi o sene 2 guy alımı oldu 2 sine de girdim. yeter ki ilan gelsin ve daha önemlisi o ilan geldiğinde sen hazır ol kardeşim. bugün hiç çalışmadın mesela bu puanla ne olacak dedin yarın ilan gelecek hangi il diye ddüşüneceksin muhtemelen sınava gireceksin girmesine ama mülakata kalamayınca ne anlamı kalacak? sen otur çalış ilan gelecek elbet ve hazır ol zaten süreç sana 2018 kpss yi de gösterecek guy olur olmaz 2018 puanın daha iyi olsun. umudunu kaybetme. yukarıda ki hesabı sen de yapabilirsin. 2016 puanları artık geçerli değil. senin sıralaman 11701 olamaz ama guy olanlar sgk denetmeni olanlar hali hazırda bunlarda çalışıp da sınava girenler önünde olmayacak. müfettişlik veya mhuy olsa guy olan dda o sınava girer ama guy en alt nokta bu durumda rahat ol. rahatlıktan kastım sınava gireceği yönüne olsun. otur çalış..
ben o sıralama ile sınava girddim ama mülakata kalamadım 2 soru ile çünkü o puanddan bir şey olmaz demiştim. sonraki tecrübelerimde kaldığım da oldu yine kalamadığım da nasip artık bir şey diyemiyorum ama bu sene ki durumda sıralamam kötü değil. aynı puanı geçen sene almış olsun sıralaman 20.000 leri görürü.
özetle bak puan sadece sınava başvuru hakkı tanır. 70.1 alsan sınava başvurursun. ama sınava sıralaması yetenler girecek. sen guy için puana ddeğil sıralamana bak. -
@jellinek Hocam geçen sene 83-84 puan bu sıralamalara denk geliyordu.Bu sene 84,..1800 sıralamaya tekabül ediyor yaklaşık olarak.
-
Geçen yıl 80 puanın sıralaması kaçtı acaba¿