2018 Guy Alımı
-
@zenginmemur Tek derdi teknoloji diyorsun 180 bin öğretmen atama hedefi var.Bence düşüncelerin yanlış iktidar değişirse bürokrasi baştan düzenlenicek, zaten hakimlik ile alakalı söylediği şeyler çok açık.Bi çok kaymakam ve vali kızağa çekilir kazanırsa.Bunun gibi bir sürü şey.Her iktidar kendi bürokratlarını yaratır, çünkü ülkeyi siyasiler kadar bürokratlarda yönetiyor.Hem zaten bir yılda 0 ilandan daha kötü ne olabilirki -1 ilan mı ?
-
@guylassakartık puanlar elden gidiyieeh
-
@zenginmemur yanlıyorsun dostum. Akp’nin savunduğu liberal ideoloji, devleti küçültür. Nitekim iktidar da bunu yapıyor. Hiçbir zaman memurluk popüler olmadı. İnce sosyal demokrattır ve sosyal demokratların olduğu yerde hizmet sektörü devlet eliyle işler. Eğer ince iktidarı alırsa sözleşmeli personel kalkacak gibi duruyor ve devletin küçülmeyeceğini düşünüyorum. Bu konuda da yüzü gülenlerden biri oluruz.
-
@zenginmemur İktisatta Liberal devlet sosyal devlet konusunu tekrar oku bence
-
Hayır almayacaklar 2019 kpssyi niye yapıyorlar. İddialıyım naci bey olduğu sürece yüklü alımlar sadece bir hayal bence.
-
@shanks kardesim tavrın hic hosuma gitmedi.Bir görüs hakkinda fikrimi begenmeyince hemen sosyalist ekonomiyi oku demek atanamamis is bulamamis bir kisiye yakısmaz.Sayın İnceyi bn elestirmedim bunu bilin.Sadece diyorum ki cocuklarımizi yetistircegiz doktor mühendis yapcagız diyor ülkeyi kalkindirmak icin.Tek bir cümlesi yok alım yapcam iibf mezunlariyla ilgili.Cunku kimse bizi sorun olarak görmüyo.Bunlarıda sen bil
-
İnce gelirse kamucu politikalar bence daha baskın olacak.Vaatlerindeki yeni fabrikalar ve teknolojik hamleler demek personel ihtiyacı oluşacak demektir.
-
Yani bizim durumumuz şansa bağlı.Hangimiz geleceğini planlayabiliyo.Cogumuz saniyorlar ki yarın ilan gelse ertesi gün is başi yapcagiz.En az 1 yıl sürüyo artik.Sorunumuz cok.B planımız yok.O aciklama nedir ya gecen ay Sayın Nihat Zeybekci ne dedi muhasebe bolumu mezunlarina kardesim beklemeyin kadro falan yok oyle bir kadro yok.Cok üzülüyoruk cok bizim sesimizi kim duyacak
-
@veblenist yok bn demeçleri hergün takip ediyorum.Gencleri iyi yetistircegiz teknoljiyi kurcagız beyin göcunu engelleyecgiz bunların hic biri iibfyi ilgilendirmiyo.Bu nedenle yazdım.Mühendis yetistircegiz dedi acikca yani politikasında biz niye yokuz
-
@zenginmemur Adam telapati ile mi bilsin bunları.Gidip ayağına sorunumuz böyle böyle dedik mi ? Bize kadro sözü versin.Türkiye gelişirse İİBF li yerinde saymaz sen merak etme.Ama burası siyaset yapma yeri değil herkesin kendi tercihleri var.
-
sevgili dostlar bugün de başka bir arkadaşım Muharrem incenin Ankara mitingleri esnasında otobüse yaklaşmış ve yakın korumasına durumumuzu anlatan bir yazı vermiş. Koruması Muharrem incenin masasına koyacağını söylemiş. Arkadaşım takip etmiş ve gerçekten de adam kağıdı açıp çalışma masasının üzerine koymuş.
-
Bu güzel bir haber bence.
-
Bugün saat 21:30'da hiç kimseye söz vermeyin. Bugün geleceğimiz için yürüdüğümüz yolda en büyük adımları atmaya devam edeceğiz!
-
@zenginmemur Adam ülkeyi kalkındıracağız diyor daha ne desin kalkınmış ülkede tek kadro verilmeyecek branş iibfmi olacak onu mu düşünüyorsun?.O yetişecek ve doktor-mühendis olacak çocuklardan birisi yarın bigün senin benim çocuğum olacak. Ağzımıza 2bin guy ilanı sürecekler diye memleketi daha fazla leş etmenin anlamı yok.
-
@zenginmemur hocam kimse gelip ibf atayacağım demez. Bilim der sanat der. Burada önemli olan devlete bakış açısı. Biz buna göre okuma yapmamız gerekiyor.
-
@istatistikçik dostum benim demek istedigim biz iibf mezunları bimde kasiyer lcwda satıs danısmani oluyo sen gelmissin cocugunu doktor mühendis yapmak icin ugrascam diyosun sen biz ne olcagiz?
-
@veblenist o zman ayri bir baslikta yapalim bu tartismayi biz niye bilim sanatda olmadikta geldik iibf okuduk?
-
evet kimse iibf atayacağız demiyor ancak öğretmen atayacağız diyor, ebe atayacağız diyor, polis atayacağız diyor ama iibf olunca daha önemli şeyler var mesela bilim, bu olmaz. evet bilime yönelmeli devlet bu konunun üstüne öncelikle gitmeli kesinlikle katılıyorum ancak diğer tarafta bu kadar mağdur olan insanlar varken görmezden de gelinmez. banka sınavlarına öğretmenler giriyor şaka gibi bildigin tarih mezunu insan halkbank sınavına giriyor, girmekle de kalmıyor onun yaptığı tarih soruları senin banka bilançosu sorulardan daha fazla puan getiriyor güzel kardeşim farkında mısın? senin kadronu başkasına peşkeş çekiliyor çünkü seslerini çıkarıyorlar “isyan ediyorlar” nasıl bir sinmiş grubuz aklım almıyor, kimse sesini çıkarmıyor. Sence de bir sorun yok mu ?
sanıyor musun ki sadece iibfler de sorun var hadi vasıfsız diyelim ( öyle adlandırıyorum kendimi), bu ülkedeki savcı, hakim, öğretmen bunların da alayı vasıfsız aslında. edirneden bir adım dışarı çıksın bakalım öğretmen, avukat anında vasıfsız durumundalar. bu ülke içinde para ediyor sadece. bana göre gerçek mühendis ve doktor haricinde alayımız vasıfsızız bu ülke haricinde herhangi bir yerde 1 lira kazanamayız ama en aptalları biziz kimse kusura bakmasın sindirilmiş grubuz. @veblenist -
@zenginmemur anlamıyorsun galiba hocam sen,birkaç sayfa büyüme kalkınma tekrar yapmalısın zira ilansızlık paslandırmış olmalı.Ülkede pozitif bir atak olursa bu pastadan iibfli de payını alır,fen edebiyatlı da.Teknolojiyi yakalamak için tabiki önce mühendise ihtiyaç olacak, sağlık sektörü başı çekecek.
-
Boşverin arkadaşlar en son birbirimize girmediğimiz kaldı şu süreçte biz mevcut durumumuza bakalım.2018 kpss öncesi şu ilanın gelmesi için çalışalım.Gazete ilanı için emeği geçen herkese teşekkürler.
Cumhurbaşkanı yurt öğrencilerine sahura gitti haberi vardı.Gece mesaj atmışlar en sakin saatte.Bizde şu gazetedeki metni kısaltıp kalabalık şekilde yollasak bir sahur vakti nasıl olur