Uluslararası İlişkiler KPSS
-
https://www.tercihiniyap.net/haber/siyaset-bilimi-ve-uluslararasi-iliskiler-2017-taban-puanlari 17.557 kişi
https://www.tercihiniyap.net/haber/dgs-uluslararasi-iliskiler-ve-sbui-taban-puanlari-2017-2018 11.572 kişi
Toplam : 29.129 kişi bu sene yerleşen kişi sayısı
-
Her geçen yıl yeni üniversiteler açılıyor ya da bu bölüm ekleniyor birde onu kattığımız devasa bir rakam ortaya çıkıyor.
Acaba birde bölüm bazlı toplam mezundan kaç kişi işsiz durumda , ya da kaç kişi üniversiteyi bitirir bitirmez kaç yıl içinde iş hayatına atılmış , kaç kişi uluslararası ilişkiler bölümü doğrultusunda çalışıyor bunun gibi bir istatistikte var mı acaba ? Googleda arattırdığımda herhangi bir sonuca ulaşamadım.
Yani böyle bir istatistik olmasa bile şu çıkarımlarımızdan sonuca varabiliriz diye düşünüyorum.
Uluslararası ilişkiler mezununa her yıl 200 kişilik kadro açtığını varsayalım (ki zannetmiyorum 100 kadro açılıyorsa öpüpte başımıza koyalım orası ayrı mesele) yılda 29 bin 129 mezunun 28 bin 929 kişisi otomatikmen devlet dışına yöneliyor.
Bunun birde alan dışına çalışıp tüm iibf mezunlarının girdiği sınavlarda karşılaştırdığımız vakit ben mezun olana dek 2020 yılında , 800 bine yakın kişiyle (bence bunuda ben şuan az söylüyorum , 2014 yılnıda 500 bin iibfli işsiz var diye bir haberle karşılaştım.) söylediğimizde korkutucu bir boyut haline alıyor.
Peki bu üniversiteler ne işe yaramış oluyor bizim için ? 4 yıl - 5 yıl boyunca bölgedeki özel yurtları , esnafı zenginleştirip , devletin babalarımıza verdiği maaşın , bu tok , kazık atacak yer arayan , öğrencinin iliğini kemiren düzenbazlara para kazandırmaktan başka ne işe yarıyor ? (3 yıldır kyk yurdu çıkmıyor , kyk kredisi kullanıyorum , sebebi de babamın memur olması .) Mezun olunca 25 bine yakın kredi borcuyla mezun olup , üniversite hayatı boyunca 100 bine yakın para harcamış olduktan sonra bana ne katkısı olacak ?
-
bende bu bölümden mezunum hukuk okumak isterdim her tm ci gibi puanım dogrultusunda kendimi burada buldum ingilizce dil kursuna gittim polonyada erasmus yaptım ama ingilizce vefasız bi ders uzun zamandır bakmayınca unuttum
kpss ile uzaktan yakından ilgisi yok bu bölümün bir sene kursa gittim sonra kendi cabalarımla bişeyler öğrendim
komiser yrd.cılıgı guy mülakatlarından elendim şimdi guydan yedeğim tavsiyem kimse okumasın burayı tek artısı üç beş tarihi siyasi konuları bilince entel sanılmak ki bu da karın doyurmaz arkadaslarımdan gümrük e giren var sgk da denetmen olan var il göç e giren kamu özel banka ya giren ev hanımı olan akademisyen lik için master ugrasan var birçok üniversitede var yetmedi aöf te var tavsiyem kimseye ama kimseye yazdırmayın bu bölümü çok hevesli iseniz aöf okuyun yüksek lisans yapın ama bizler gibi olmayın belki fazla bunanım oldu ama gercekler bu içimi dökmek istedim sadece... -
@kurumsinavi katılıyorum hocam, sizden önce yazsam bunları yazardım.
-
2016 da mezun oldum bende. Türkiye'nin her yanına açılan bölümleri saymazsak gayet de güzel bir bölüm okumasını bilene.
Bu bölümü okurken kendinizi geliştirmeniz gerekmekte her anlamda hem yabancı dil hem genel kültür konusunda. Analitik zekanız yüksekse özelde de oldukça geniş bir çevçevede iş bulabilirsiniz. Bir çok arkadaşım önemli şirketlerin MT programlarında çalışmakta ben de bir çok MT programına girip teklif de aldım ancak kariyer hedefimi değiştirdiğim için özel defterini kapattım şimdilik
2017 KPSS için dershaneye gittim aynı zamanda yüksek lisansa başladım. Sadece dershaneyi takip ettim zira yüksek lisansta devam zorunluluğu vardı ve beni gerçekten çok yoruyordu.Haftanın 3 günü ders ve yazmak zorundaolduğum makaleler olduğu için iyi bir şekilde çalışamadım.
2017 KPSS kendi adıma felaket geçmesine rağmen ve gerçekten bu işin hakkını vererek çalışmamama rağmen tüm puanlarım 80 üstü. Bir çok puanımda 85 civarı ve üstü.
Siyasaldan mezun olup derece yapan bir çok tanıdığım isim var hatta son 2 yılda ilk 3 girenler bizim bölümden mezunSürece başladığımda kamu hukuku dışında tanıdık tek bir alan yok bu bölümden mezun olan için. Ama inanın bu işin hakkını vererek çalışırsanız 85 civarı puan olmak mümkün bir Uluslararası İlişkiler mezunu için birinciler bu bölümden çıkıyor. Ama çalışmak şart , bu işin hakkını vermeniz şart.
Sıradan bir iktisat fakültesini mezunun iktisat bilgi seviyesine 1 sene de gelebiliyorsunuz iyi bir dershaneyi takip ederek.
Bu sene için hedefim derece yapmak süreci ve işleyişi öğrendim artık. O yüzden enseyi karartmayın. Bu süreçte tek yapmanız gereken iyi bir dershane ve sıkı çalışma.
Kontenjan kısmı sıkıntılı ancak İktisat fakültesi mezunu olan tüm memurluklara siyasal mezunuda başvurabiliyor zaten. B seviye yds de alırsanız Dış ticaret uzmanı,Eximbank uzmanlığı sınavlarına bile girmeniz mümkün. Genel kültürünüz iyiyse mülakatlarda fark bile yaratabilirsiniz
-
@ozzybz valla komiser yardımcılıgı gelir uzman yardımcılıgı mülakatlarından elenmiş şu an da gelir uzman yardımcılıgında yedekte bekleyen biri olarak mülakatta fark yaratamadım galiba valla ense maalesef karartı bende dil konusunda haklısınız ama dil çok önemli bence...