Bir Kurumda Çalışırken Başka Kurumu Kazananların Muvafakat Durumu
-
Selamın Aleyküm dostlar.
En çok sorduğunuz hususlardan birisi olan kurumlar arası naklen atama ve muvafakat durumuna dair bir yazı hazırladık. Ayrıca bunu forumda sabit bir başlık haline de getirelim istedim. Şayet ek olarak soracağınız hususları burada tartışalım. Bu durumu yaşayan, özellikle dava süreci yaşamış dostlarımızın da tecrübelerini paylaşmasını istiyorum.
Yazıda 657 dışında değerlendirilen kadrolardan geçişlere değinmedik. Onlara dair değerlendirmeyi ayrı yazılarda yapacağız.
Buyrunuz, Muvafakat ile alakalı temel çerçeveyi belirttiğimiz yazımız:
Sorularınızı, katkılarınızı bu başlık altında bekliyoruz dostlar.
Allah yâr ve yardımcınız olsun. -
Çok iyi ve bilgilendirici bir konu. Teşekkürler hocam bu yazının sözleşmesi personel için yazılmış örneğini de sabırla bekliyorum. @paretowilfredo
-
@paretowilfredo hocam bi sorum olacaktı. Şu an hali hazırda gelir uzman yardımcılığını kazandığımızı varsayalım ve evraklarımızı teslim edip göreve başladığımızı düşünelim. bu süre zarfında önümüzdeki sgk denetmenliği açıklandığı taktirde denetmenliğe geçişimiz mümkün müdür? yazınızda aday memurların asaleti tastik olmadıkça nakten atamları yapılmaz ancak 54. maddenin ististası olarak yeni kazanan memurların nakden ataması mevcut olabilir demişsiniz .bu gibi bir durumda kurumlar arası atama olabilir mi?
-
@calfagri Evet dostum. Muvafakat alınabildiği takdirde aday memur olmak bu atamaya engel değil. DPB'nin bu konuda görüşleri var.
-
@paretowilfredo teşekkür ediyorum bilgilendirdiginiz için saolun.
-
@paretowilfredo hocam bu muvafakati hangi bakanlıklar veya kurumlar vermiyo? Genelde içişleri muvafakatta sorun çıkarıyo diye duymuştum ne kadar doğru? Gib sorun çıkartır mı bi de ? Çok soru sordum kusura bakmayın
-
@ff Dostum bunun aslında net bir çizgisi yok. Estağfurullah ne kusuru sorun diye var bu başlık Yazıda bulunmayan şeyler olduğu müddetçe sorun yok, çünkü yazıda olan bir şey sorulursa yazı okunmamış demektir. Bu da beni üzer
Gel gelelim, Evet İçişleri Bakanlığı kısmen, Göç idaresi şiddetle sorun çıkarıyor. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum ancak, evrak geciktirmek, işleme almamak, adeta görmezden gelmek noktasına varacak şekilde muamele ettiklerini duydum. Demek ki çok duygusallar
Gib'ten çok sayıda giden kişi var, bir sorun yaşayan duymadım dostum.
Onun dışında hemen her kurum yazıda belirttiğim ilkelere genel olarak riayet ediyor, yani 2200'den 3600'e ya da daha yüksek bir ek göstergeye gidecek personeli çok sıkmıyor.Özellikle sorun yaşayan, davalık olan arkadaşlar katkı sağlarsa çok güzel olacak başlık
-
@paretowilfredo hocam deneyimim yok ve baya karışık bir soru sorcam.umarım tam anlatabilirim..örneğin ben izmir 10. guy yedeğiyim diyelim.ve günü geldi asil guyların işe başladığını varsayalım.daha sonra sgk açıklanır ve bir kısmı oraya geçecektir...işte kafamı kurcalayan noktası ise şu.örneğin izmirin asil olan ve işbaşı yapmış olan guyları atıyorum 10 şubatta belgelerini sgkya verdiler diyelim.yani sgkya geçiş yapacaklar kesin olarak..ancak işe başlama süresi sgk da yine atıyorum 10 haziran.dolayısıyla bu kişiler için arada 4 aylık bir süreç var.bu kişiler 4 aylık süreç içerisinde istedikleri gibi guydan ayrılabilir mi? yoksa o 4 ayı guy olarak tamamlamak zorunda mı? biz izmir guy yedekleri olarak çağrılabilmek ve izmire atanabilmek için, bu sgkya geçecek olan kişilerin sgkda işe başlamasını(örnekte 10 haziran) mı beklemek zorundayız? yoksa başka bir tarih var mı? eğer işe başlamalarını bekleyeceksek o ara ilan gelir ve izmir ili açılırsa yedek hakkımızda bitiyor zaten
-
@smith09 Dostum kurumlar kolay kolay başlatmadan önce aylar sonrasına işaret etmez. Başlatacağını zaten süreç geldiğinde haber verir. Bu durumda da aradaki süre doldurulmalıdır. Esas alacağımız tarih atanmanın tebliği tarihidir. Zaten atamanız tebliğ edildiğinde, Tebliği aldığınızdan itibaren yasal 1/15 gün süreler başlar. Daha geç bir tarihe işaret edemez atanma tebliğinde.
-
@paretowilfredo Guydan SGK denetmenliğine veya vmyye geçişte muvafakat alma konusunda bir sıkıntı yaratırlar mı?Çünkü Guyun atanma süreci diğerlerine göre daha kısa sürede gerçekleşecek ve diğerlerinin durumu netleştiğinde geçişte sıkıntı yaratırlar mı bu durumda olan çok kişi var yardımcı olursanız seviniriz hocam.
-
@aşırıyakışıklı şu ana kadar guy’a girenlerin aşağı yukarı 3’te biri bu şekilde geçiş yapmıştır.
-
@aşırıyakışıklı guy'dan sgk'ya problem olur çünkü ikisi de aynı özlük haklarına sahip, muvaffakat verilmeyebilir. İkinci durumda Guydan Vmy için bir problem olmaz. 2200 Ek göstergeden 3600 Ek göstergeye geçiş.
-
polislikten sgk ya geçişte muvafakat verirlermi veya idari dava yolu ile geçiş mümkünmü
-
@s_ç hocam aynı şeyi söylemiş olacağız ama ek gösterge durumuyla alakalı olarak konu kitlenebilir.