-
Arkadaşlar merhaba,
İkinci üniversite kapsamında Anadolu Üni - Uluslararası İlişkiler (İngilizce) ve Ataaöf - Laborant ve Veteriner Sağlık programları arasında kayıt yaptırma konusunda kararsızım.
Farkındayım birbirleriyle alakası olmayan bölümler, biri önlisans diğeri lisans. Anadolu Üni.'ye kayıt için yeterli dil puanım var ve İngilizce ile olan bağım bitmesin, akademik şekilde metinlere hakim olmayı devam ettirebileyim düşüncesi ile istiyorum, Ataaöf'ü ise liseden beri gelen Eşit Ağırlık, ünide İİBF kökeni ile tamamen bağımsız konular olduğu için düşünüyorum. Zaten kamu bankasında çalıştığım için DGS ile 4 yıllığa geçmek derslere devam etmek falan iyice zor benim için.
Tamamen keyfi bir akademik program olacak benim için, tavsiyelerinizi alabilir miyim ?
İlginiz için teşekkürler.
-
Daha önce yazılı sinavina giren oldu mu? Zorlugu nasıldı
-
merhaba arkadaslar
Aöf kamu yönetimi lisans mezunuyum lakin kpss puanim yüksek olmadigi icin herhangi bir tercih yapamadim. 2 yıllik bir bölüm okumayi istiyorum ama is imkani kamu yönetimine göre daha yüksek olan bir bölüm olsun.
İş güvenligi düşünüyorum ama sizin oneriniz nedir.
tesekkur ederim -
-
açıköğretim 4 yıllık turist rehberliğini bulamadım galiba açıköğretimde dilden birşey yok bilginiz var mı
-
Açıköğretimden 4yıllık fotoğrafçılık ve kameramanlık veya işletme okumak için tyt puanı yeterli mi yani tyt puanıyla gidilir mi
Eşit ağırlık sayısal sözel vb puanları olmadan ? -
4 yıllık çocuk gelişimi bölümü İstanbul üniversitesi açık öğretim mi tercih etmeliyim yoksa iki yıllık çocuk gelişimi okuyup DGS ile okul öncesi gibi farklı bir bölüme mi yönelmeliyim hem iş imkanı hem de gelecek açısından karar veremiyorum fikriniz var mı?
-
Arkadaşlar burada yeniyim yanlış bir başlık actiysam kusura bakmayın. Tarih okumak istiyorum ama hangi üniversite daha iyi anlayamadım. Aöf'in kaynakları çok güzel diyorlar, Auzef'te sistem tam oturmamış ama Auzef'tekj dersleri daha çok sevdim. Bilen duyan var mı bu konuda bilgi verebilecek olan. Çok teşekkürler.
-
-
Açıköğretim bu yıl 22 Ekim'de yüz yüze dersler olarak eğitim vermeye başladı. Bu eğitim faaliyetlerine katılan var mı? Fikirleriniz nelerdir?
-
AÖF sınavları belli oldu ve felsefeden yine 0 aldım. Arkadaşlar çoktandır doğrulatamadığım bir duyum var. bir kaç kez aynı dersten kaldığınızda yerine başka bir ders atanıyor deniyor. Doğru bir duyum mu bu ...
-
Adalet için Anadolu Üniversitesi kitapları dışında hangi kaynak kitaplardan yararlanıyorsunuz?
-
Şimdi yeni kayıt yaptırsak ikinci üniversite olarak bu temel dersleri (ingilizce tarih vs.) kendisi otomatik sayıyor yöksis vs üzerinden. Ancak örgün lisanstan mezun oldum geçen sene. Okuldayken ikinci üniversiteye kaydolmuştum parça parça veriyordum dersleri. Şimdi ben bu temel dersleri (ingilizce tarih vs.) saydırmak için ne yapmam lazım? Ne zamana kadar yapabilirim? Çağrı merkezini aradım kadın benden de bi haber durumdan büroya gitmem de mümkün değil sırf bu soru için.
-
-
-
Açık öğretim fakültesi 4 yıllık okumak isteyen arkadaşlar için tyt açık öğretim kontenjan taban puanları. İki yıllıklar açık öğretim bölümleri içinde taban puan, başarı sıralamaları ve kontenjan listesi yakın zaman içinde @Antimülakat tarafından hazırlanacak inşallah.
-
-
Arkadaşlar merhaba, kardeşim için aöf okunacak bölüm tavsiyesi rica ediyorum. Emlakçı olmak için sınav ve çeşitli şartlar geleceği konuşuluyor bu şartlardan bir tanesi emlak yönetimi mezunu olmak olabilir mi?
-
-
Sınav giriş yerlerinizi belirlenen merkezlerden seçebilirsiniz (AOF sistemde)
Kayıt parası vs gibi işlemler olmadan sınavdan bir süre önce sistemden çıkartılacak sınav giriş belgesiyle sınava girilebilecek -dönem içi sınavları gibi-Türkiye programları için üç ders sınavı; 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye programlarına kayıtlı bulunan ve hâlen cezaevinde/tutukevinde olup üç ders sınavına girme hakkı olan öğrencinin sınavı, 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılacak. Yurt dışı programları için üç ders sınavı; 13 Ağustos 2017 Pazar günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.
Hayırlı Çalışmalar
Açıköğretim sınavlarına nasıl çalışıyorsunuz?
-
Arkadaşlar merhaba, kasım ayı için aöf vizeleri var malum. Ben de ikinci üniversite olarak açıköğretim iktisat yazdım ama nasıl çalışmak lazım. Hangi kaynak aöf sorularına yakın.
-
Ben de adalet okudum, verilen kitapları 1 kere okuyodum sınavdan 1 2 hafta önce başlayıp yetiyordu
-
@genclerbirlikli ya ben de adalete bu sene basladim. Medeni idare filan kolay olur diye dusunuyorum kpss seruveninden sonra, calismasam bi aksilikle karsilasirmiyim ki
digerlerine bakayim diyorum sadece:)
-
@kismetnasip onlarda pek çalışmaya gerek yok ama gelecek dönemlerde adliyeye yönelik dersler var kalem mevzuatı avukatlık hukuku uyap vs. Onlara kitaptan çalışmak yeterli olur
-
Dostlar bir sey soracagim, acikogretim sinavina canta aliyorlar mi
-
kalemi filan kendimiz götürüyormuşuz ben yeni öğrendim belki bilmeyen vardır başka.
-
aöf ders geçme notu kaçtı arkadaşlar?
-
@kartel06 35di en son
-
aöf temel hukuk sınavında fıkıh ve şeriat soruları olması
-
@kartel06 nem nem nem. İdeoloji kokuyor. Hocam Ahmet Cevdet Paşa ve Mecellenin Türkiyede okutulması gerektiğini düşünüyorum, bütün ideolojilerden uzak böyle düşünüyorum.
-
@kartel06 2 sene önce yine girmiştim o dersin sınavına, kitapta öyle bi konu yoktu. Toplamda bu dersi 3. Alışım ilk defa hukukun temel kaynağı olarak fıkıh okutulduğunu gördüm, önceden adı bile geçmezdi.
-
@antimülakat hocam mecelle 12 levha kanunlarından hallice. O kadar komik bir şeyi neden okutalım, modern hukuk ansiklopedi olsa mecelle cin ali olur ancak.
-
@kartel06 hocam elbette yazıldığı halini modern hukuk ile harmanlamak gerekiyor. Roma Hukuku okutulması normal karşılanırken neden mecelle de okutulmasın?
-
@antimülakat çünkü roma hukuk mecelleden iki bin yıl önce o seviyelere gelmiş
-
@kartel06 hocam yapmayın defalarca elden geçmiş o kaynaklar. Bizimde bize özgü hukuk kurallarımız varmış özellikle de ticaret hukuku alanında. Elbette okutulsun derken bu uygulansın demiyorum.
-
@antimülakat Türk hukuk tarihinde bahsedilir, islam hukuku akabinde mecelle ancak hukuk sistemi değilde tek tek kural koyma metodu seçildiği için arabadan inip eşeğe binmek gibi okutulması bırakın uygulamayı.
-
@kartel06 hala daha İktisatçıların kitaplarını İngilizce'sinden ve İspanyolca'sından okumaya çalışıyorum ki çevirisiz hallerinde ne anlatmaya çalışmışlar. Sistemlerin Yeni Xcileri var ve güncel de değil tam. Ahmet Cevdet Paşa da önemlidir o kadar. Okutulsa bence de olur. Ama asıl kaynak değil tabi. AÖF'de mantıksız sorular değilse de İslam Hukuku sadece 1 soru yeterli olur.
-
Yarin ankarada bahceli besevler tarafinda acik cadde yok nerdeyse.
Etkinligi yapanlar bize kucuk surprizler yapmis:/ -
@genclerbirlikli, içinde söyledi: Açıköğretim sınavlarına nasıl çalışıyorsunuz?
@kartel06 35di en son
35 ye ne oluyor yok artık
-
@genclerbirlikli aaa ciddimisin 35
ben 50 olur heralde die dusunuodum:)