Bedelli Askerlik 2018
-
Arkadaşlar çok sayıda bedelli bekleyen var sanıyorum forumumuzda da vardır. Bedelli askerlik 2018 yılında çıkacak mı? Konuyla ilgili tahmini duyumu vs olan var mı?
-
Ben 2018 yılında olmasa da seçim öncesi yine gündeme geleceğini ve çıkacağını düşünüyorum. M.Barlas gibi bir gazetecinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı bir canlı röportaj sonucu bu iş çözülecektir. Bir önceki bedelli askerlik böyle çıkmıştı.
-
@antimülakat ekonomik kriz açısından da olumlu etki yapabilir.
-
Daha 8 şehidin acısı taze iken dün Gazilerimiz tekmelenmiş iken kuzey Irak Suriye vs gündem leri var iken parası olan bankamatiğe olmayan eksi 40 derecede 2 4 nöbetine demek 2019 büyük seçimi öncesi hükümetin en son yapması gereken icraat dahi değildir... evet 3 5 lira kasamıza para girebilir ama milletin evlatlarına reva görülen bu ayrımcı muamele çok daha büyük talafisi imkansız yaralar açar diye düşünüyorum.. son derece ve siddetle karşıyım aSLA gündemde dahi olmamalıdır. . Buda benim görüşürüm...
-
@siyahbeyaz, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
Daha 8 şehidin acısı taze iken dün Gazilerimiz tekmelenmiş iken kuzey Irak Suriye vs gündem leri var iken parası olan bankamatiğe olmayan eksi 40 derecede 2 4 nöbetine demek 2019 büyük seçimi öncesi hükümetin en son yapması gereken icraat dahi değildir... evet 3 5 lira kasamıza para girebilir ama milletin evlatlarına reva görülen bu ayrımcı muamele çok daha büyük talafisi imkansız yaralar açar diye düşünüyorum.. son derece ve siddetle karşıyım aSLA gündemde dahi olmamalıdır. . Buda benim görüşürüm...
Ben süründüm sizde sürünün mantığı nerde görsem tanırım.
-
@darkpassenger hocam çok şükür sürünmedim gayet onurlu zevkli yaşanılası bir 6 ay geçirdim şuanda özel sektör de insanlara yapılan muameleye bakarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim askerlik insanları korkuttukları kadar kötü bir şey değil ..
-
@siyahbeyaz hocam askere gitmedim ancak gidenlerden çok dinledim. Askeriyede er sayısı o kadar fazla ki vatan hizmeti olarak bildiğimiz ve inandığımız, peygamber ocağında komutanın şahsi evini boyayan, hanımının şoförlüğünü yapan, sivilde öğretmen olduğu için komutanın çocuğuna ders çalıştıran ve en acısı da Bank'a nöbet tutan erler var. Neymiş efendim komutan düşmüş. Gerizekalının biri düştü diye vatan evlatları bu zulmü çekmek zorunda değil. Bedelli askerliği hem sosyal hem de ekonomik açıdan mantıklı buluyorum. Bir er için devletin kasasından ciddi bir miktar para çıkıyor ; yediriyor, giydiriyor, barındırıyor, mermi attırıyor ve en sonunda götürüp Bank'ın başına hadi aslanım vatanı koru deniyor ( doğu'da, sınırda ve askerlik mesleği ile alakalı görevleri yapan kardeşlerim bu cümlenin dışındadır ). Bence mantikli olan bu kafa yapisinin degistirilip, ihtiyac fazlasi olan insanlari askere alip onlara bos yere harcama yapmaktansa bazilarina da bedelli askerlik yaptirarak hem onlara bos yere harcama yapmamis ol hem de diger askerlerin masraflarinin bir kismini bu yolla finanse etmis ol..
-
bedellinin cıkması lazım.işini gücünü kurmuş yaşını almış insanın gidip 6 ay izmarit toplaması garip yani
-
Aralık 2017 gibi bir çalışmanın tamamlanacağı ve bedellinin kaç kişiyi ilgilendirdiği vs araştırıldığını duymuştum bakalım.
-
Burda ki asıl sorun askerliğin vatan hizmeti veya hizmetcilik olması değil neden zengin arkadaş gitmiyor fakir arkadaş izmarit topluyor madem bu devletin siyasi hak ve ödevi her vatandaşın gitmesi gerekiyor o zaman gitmemesi için bir şey yapıyorsan adaletli ol eşit ol parası olmayanda olanda izmarit toplamasın sorun burada bence eşitsizlikte her yerde olduğu gibi burada da var parası olan parasız olmayanı eziyor parası olmayan hizmetcilik yapacak izmarit toplayacak tuvalet temızleyecek gece 3 5 donacak belki ölecek iki tarafta gitmesin kardeşim o zaman adaletli olun parası olmayanıda almayın o zaman gönüllü yapın.
-
@magduriibfli hocam görüşlerinize katılmamakla beraber sonsuz saygım Var.. Bu bahsettiğiniz olumsuzlukları parası olmayan yaşasın parası olan bu sizin bahsettiğiniz saçmalık ları yaşamasın diyemem ama asla. Benim dünya görüşüm insanları paralarına göre tasnif etmeyi reddeder. . Birisi çıksa dese ki bakkallar askerlikten muaf? Hepimiz karşı çıkar garipseriz ama parası olan muaf diyince neden normal geliyor ??? Eğer şartlar eşit olacaksa ve Anadoluda eğitimini tamamlamış ama hala bakmak zorunda olduğu ailesi için saman taşıyan domates eken çocuklarımız da muaf olacaksa yani ünv bitirmiş herkes muaf olsun diyelim ben varım ama parası olan Mehmet bey olmayan Mehmetçik olmasına karşıyım. ..
-
Bedelli çıkmasını sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. Bu zamana kadar egitim hayatı, çalışma hayatı ve aile hayatim sebebiyle ertelenmek zorunda kaldı. Şimdi de 1 yasinda oglum var ve askerlik yapmak benim icin cok zor olacak. Cocugu olup askerlik yapan arkadaşlarım beni daha iyi anlar. Simdi ben bedelli çıksın derken param oldugundan mi diyorum bende kredi çekip borclanarak bedelli parasını odeyecegim. Bu fayda maliyet analizi sartlari saglayan ister yapar ister bedelini oder. Bana göre bedelli olarak yaptığımda benim devletime faydam askerlik yapmamdan daha faydalı olacaktır.
-
@ilkhedefsgk, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
Bana göre bedelli olarak yaptığımda benim devletime faydam askerlik yapmamdan daha faydalı olacaktır.
Yüz insandan doksanı için bu söylediğiniz doğru askerlik profesyonel bir meslek olmalı.
-
@coopdefood bedelli askerligi zenginler yapmiyor ki? Çoğu kisi yeni calismaya basliyor ve 5-6 maasini krediye baglayip yapiyor. Parasi olmayan diye tabir ettiginiz kesim okuyamamis, iyi bir is sahibi olamamis veya kendi isini kuramamis oldugundan parasi yoktur. Yani ulke ekonomisine herhangi bir katki saglamayan veya calisiyorsa da yaptigi isi herkesin yapabileceği kisilerdir. Bu kisiler bu nedenle bedelli parasini karsilayamamaktadir.
Ayrıca sehit olunca cok uzuluyoruz ama nedenlerini sorgulamiyoruz. 30 gun acemi egitimi alan eri doguya gondermek neresinden bakarsan sıkıntılı bir sistem. Profesyonel askerlik sart ama biz hala duygusal bakip "Her Türk asker dogar" kafasindayiz. Sonra da ates düştüğü yeri yakiyor maalesef. Biz 2 gün sonra unutuyoruz:( -
@ilkhedefsgk öncelikle ALLAH bağışlasın kardeşim rabbim analı babalı büyütsün şimdi ödeyecek gücün var ki kredi çekeceksin ya olmasaydı ? inan herkesin para vererek yapması devlete daha faydalı olur bir senin değil 1 yaşında cocugu olup askerde şehit olanlar için zor değil mi ? benim demek istediğim burda anlamıyorsunuz veya işinize geldiği gibi anlıyorsunuz burda bir EŞİTSİZLİK var eğer askerlik yapmamayı bir şarta kosuyosan eşit ol Anadoluda 5 cocuga bakan durumu olmayan kredi çekip ödeyemeyecek babada gitmesin sende gitme zenginde gitmesin fakirde gitmesin ayrımı para olarak yapma..
-
@burcuburcu aynen oyle. Kardesim bir de askerden kactigimizdan degil. Su ana kadar olan sartlar ertelemeye mecbur bıraktı. Ve ustune evlilik cocuk derken sartlar ağırlaştı. Vatan sevgisiyle bedelliyi karistiranlar oluyor. Ben vatanımi cok seviyorum vatan soz konusu oldugunda benimde esiminde cocugumunda canı bu vatana feda olsun. Bunun bilincinde olan insanlarız. Ve digeri yaparken sende yap mantığı sadece bencillik. Kimsenin şartlarını sebeplerini bilemezsiniz. Bedelli bir tercihtir dileyen gider 6 ay askerligini yapar dileyen gitmez 2 yıl çalışır parasını öder devlete finansman saglar
-
@armindo kardeşim profosyonel şart o kesin bir kere ben askerliğimi yapmadım babam emekli 1500 tl maaş alıyor annem ev hanımı bir emekli maaşımız var çok şükür evimiz kendimizin 2015 yılından beri kpssye çalışıyorum geçen ay gelir uzman yardımcılığından elendim kpss puanım 85 üstü kurumdanda yüksek yaptım vasıfsız oldugumdan mı şu an işim yok ? veya şu an bedelli çıksa parası olanın gitmemesi guy olanın gitmemesi benim gitmem hak mı sence adalet mi ?
-
@coopdefood hocam mevzu o degil. 85 ustu puanim benim de var, ben de issizim su an. Ayrica ciksa yastan dolayi da gidemeyecegim ben. Ama olay o degil iste. Bireysel bazda bakma olaya, sen o puani alabiliyorsan eninde sonunda gireceksin işe zaten. Ben genelleme yapiyorum. Memlekette bos beles dolanan cok ondan bahsediyorum.
-
@coopdefood bakış acini anlıyorum kendine gore haklısın. Bana gore para olayı degil bu olay devlet sarta para koyuyor ben paraya gore yorum yapiyorum devlet sarta baska birsey koyar ben bu sefer o şartı saglamaya çalışırım. Benim derdim devletim benden nasil daha fazla fayda elde ederse onu yapsın. Bende o şartları saglamaya çalışayım. Ve sizin dediginize gore 20 yasindaki tum herkes askerlik yapmasın olayını anliyorum ben. Zaten bedellinin mantığı belli bir yasa kadar kanuni sebeplerle askerligini erteletmis kisileri kapsıyor. O adamların bir derdi var ki gidemedi. Ve bazı sebeplerin devam ediyor oluşu o adamı hala askerligini ertelemeye mecbur bırakıyor. Buna devlet fayda saglamadan sen askere gelme diyemez ki. Dünyanın düzeni finansman uzerinden dönüyor. Benden fayda elde etsin ki savunma ihtiyaçlarını bir nebze olsun karsilasin. Hem o sekilde ülkesine emin ol daha fazla hizmet etmis olacak adamlar var
-
@armindo @ilkhedefsgk bu böyle sabaha kadar gider hepimizin farklı bakış acıları ve haklı olduğu yanları var ALLAH hepinizin gönlüne göre versin Allaha emanet olun.