Bedelli Askerlik 2018
-
Sanırım şu süreçte en çok gündeme gelebilecek konulardan biri bedelli konusu olacak.
-
@antimülakat tavrımız net hocam bedelli askerlik çıkmazsa oy yok!
-
@hgrotius bedelli çıksın da oy işini konuşuruz @Antimülakat da bizim için dua edecek değil mi hocam?
-
@agor onun tuzu kuru diyorlar @Antimülakat
-
@hgrotius işte o yüzden bütün dualarını bize yönlendirmesi lazım bir kaç haftadır konuşuluyor ama, Erdoğan resmi olarak değil ama yüzyüze bir konuşmada içinde bulunduğumuz durumda zor ama söz verilmişse bakılır demiş, şimdi seçim öncesi biraz durulursa ortalık çıkabilir bedelli. Ya da yine söz verilir ama bu sefer tutulur, 2019 başına kadar çıkar diyorum ben o da en geç.
-
@agor seçimden önce en azından yasalaştırılmazsa kimsecikler inanmaz
-
Bedelli çıktığı takdirde iktidar bu sebepten 3 oy kazanırsa 5 oy kaybeder.
Bedelli yapabilecek ne kadar orta halli / iyi halli asker ailesi varsa, bunun onlarca katı da bedelliye gücü yetmeyip çocuğu askerlik yapan / gazi, şehit olan aileler vardır.
Zaten geniş kitlelerden oy alabilmesinin en büyük sebeplerinden biri dış güçlere ve teröre karşı savaş vermek iken, iktidarın bedelli askerliği bu savaş ikliminde çıkarması en çok bu argümanını baltalar.
Attığı her adımı anket sonucuyla test eden iktidarın bedelli çıkarmasının tek yolu, bu hamle sonucunda yapılan anketlerde lehine bir sonuç görmesine bağlıdır zannımca.NOT: Bedelli çıkarsa ben de başvururum.
-
@cinnamon hocam açıkçası iktidar yıllardır başta ve sürekli argüman değiştiriyor. Başta liberal özgürlüklerden yana konum aldı, daha sonra değişti, en son dış güçler moduna girdi tabanıda fazla hesap sormuyor zaten. O yüzden bedelliden oy gelme potansiyeli yabana atılmaz çünkü bedelli milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir iş yalnız askere gidenler değil ailelerde bekliyor.
-
Dualar sizinle, inşallah çıkar. Yaş 25 bedel 15 benim uygun bulduğum formül. Seçim masrafı çok olacak
-
@antimülakat 15 ya da 18 bin olacaktır ama son bedellideki gibi 1 ocak 1992 doğumlular ve üstünü kapsayabilir gibi geliyor. Twitterda aylardır vardı çalışmalar dün erken seçim ile arttırdılar performansı, benzer performansı kadro için İİBF'lilerden de bekliyoruz
-
@agor 91'liler dahil olur mu diyorsunuz?
-
bedelli çıkmadıgı için bedelliyi bekleyen adam inatla oyunu vermez.
ama askerlikle hiç ilişiği olmayan insan ufak çapta bi tepki gösterir en fazla ama yine gider oyunu aynı partiye verir.çünkü zaten onun birinci önceliği askerlik değil.
ama bekleyen yüzbinlerce insanın birinci önceligi tıpkı benım gibi. -
@burcuburcu son tarihten bu yana 3.5 yıl geçmiş olmak üzere 88 ocak 1 idi son seferde. Şimdi 92 ocak 1 olacaktır eğer aynı şekilde çıkarsa ama @Antimülakat hocamın da dediği gibi 25 yaş 15 bin de olabilir daha fazla insan faydalansın daha fazla gelir olsun diye ki zaten bir kaç aydır konuşulanlardan biri de asker fazlalığı, herkesin bildiği gibi başvuru yapanı ilk celp döneminde almıyorlar. Arkadaşım askere gitmeye karar verdi 6 ay sonra aldılar adamı, giderken iki kere askerlik yapmış gibi oldum diyordu 6 ay bekle 5 ay askerlik yap
-
@hgrotius 9. pro bile açıklandı bak demedi deme bedelli geliyor
-
@hgrotius kesinlikle #bedelliyoksaoyyok
Kızlar tecrübe yapıyor, biz işe giremiyoruz. Adalete bak
-
@burcuburcu olur, kesin olur
-
@agor 9. promosyon açıklandıysa her şey mümkün
-
Şuanda ÖnceBedelli SonraOy etiketiyle 20.000’den fazla tweet atılmış. Bekleyen varsa destek olabilir etiketi yazıp, düşüncesini paylaşırsa.
Bastırırsak seçim öncesi çıkar
Yaş25 Bedel15
-
Arkadaslar yeni gelmis biri olarak net tavsiyemdir. Bir an once gidip gelin. Benden demesi. Baştan soğuk ama girince alışıyorsunuz
Bedelli hic ama hic gündemde yok. Bu da gösteriyor ki yakin zamanda gelmeyecek. Çünkü bedelli gelecegi zaman 3-4 ay öncesinden illa gündeme gelmeye başlanıyordu simdi hiç adı geçmiyor..
Bir asker şakasıyla bitireyim " bu saatten sonra ben mi gideyim?" -
@ordinal-fayda hemen her gün tt, genelkurmay başkanı ve cumhurbaşkanı sanırım dün görüştü. Bedelli askerlik temel gündemdi büyük olasılıkla. Bakalım seçimden evvel yasanın geçmesi yüksek ihtimal gibi görünüyor.