Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@ali-lukunku 43 ydssi olan sınavı geçer bence ingilizceyi okadar abartmayalım bence
-
@arya he geçer he geçen sene de öyle diyolardı ingilizce oturumundan sonra ilk otobüsle geri döndüler. neyse bana fark etmez de sırf boş kağıt vermek için sınava gelenlere biraz gıcık oluyorum açıkcası.
-
@ali-lukunku haklısın geçen sene yarısına yakın kişi sınava girmedi ama 43 İngilizcesi olan başvursun en azından umut var.
-
@ali-lukunku :))
-
Dostlar ingilizceyi hiç dert etmeyin bnm yds puanım 72.5 du 87 almıştım ingilizce bölümünden, ama yds puanım 45- 50”de olsa rahat bi 70 alınırdı ama doğru çalışmak lazım. Şöyle anlatıyım size, ingilizceden türkçeye çeviri çok kolaydır son sınavda %75 i o şekildeydi çok ciddi şekilde youtubeden akademik çeviri nasıl yapılır videolarına çalışın, türkçeden ingilizceye çeviri zordur onada temel seviyede çalışın çünkü 1 tane çok kolay gelmişti onuda kaçırmayın oldu size 60-65 bandı zaten. Bddk nın ingilizce sınavı biraz writing bilgiside istiyor. Ama sizler gibi kpss gbi sınavda 80 üstü almış kafası çalışan insanların doğru çalışmayla üstesinden gelemeyeceği bi sınav değil. Edebi çeviri zordur ama buradaki çeviriler S+V+O özneyi yüklemi doğru belirle, cümlecikleri doğru belirle gerisi yerine koy bu kdr basit ondan sebeb ben bi kardeşiniz olarak saldırın derim️
-
@ali-lukunku hahah kendimi tanıtamam he? Sabah sabah iyi güldüm bu mesaja ciddi bir cevap yazamıycam
-
Şahsi olarak itham ve isnatta bulunmaya devam etmeyin arkadaşlar. Sınava dair konuları konuşun, geri kalanları şahsi sorununuz olan kişıye sohbetten yazabilirsiniz
-
arkadaşım geçerim diyorsanız geçersiniz, İngilizce de sizin sınav da çalışmak için vakit de. Aynı bizim Finansal Yönetim'i hiç bilmeyen gibi. Zaten ona göre çalışırsınız. Geçemem diyen de başvurmasın lafına niye alınırsınız ki? Bir şekilde arkadaş çalışsa da olamayabilir. Burada geçersin mülakatta elerler belki. Belki de geçer hepsinden (iyi bir çalışma ile) YDS'yi bile artırırsın. İşiniz mi yok diyeceğim, saçmalık olacak.
Kalan grupta da hocam yok YDS X olursa çeviri yapar yok YDS Z olursa Türkçe'den İngilizce'ye yaparı bırakalım. Adam geçemezse Muhasebeyi de geçemeyenler gibi değerlendireceğiz artık. Ama 20 alırsanız başta ben, azıcık kulak çınlatabiliriz sinirden. Yanlış anlama olmasın baştan belirtelim. Yeter ki sınava gelinsin, çok ciddi durumlar olmazsa ki olmasın.
-
İlana başvurmayı ve sınavına girmeyi çok isterdim ama maalesef 2017 puanım olmadığından başvuramıyorum Önceki alımda bilişimden 0,1 gibi bir puan farkıyla sıralamaya girememiştim. Sonrasında 200 kişilik listeden sadece yaklaşık 50 kişinin sınava girdiğini öğrenmiştim. Umarım aynı durum yaşanmaz..
-
Ingilizce için elinde pdf kaynak olan varsa paylaşabilir mi acaba arkadaşlar?
-
http://ydy.aku.edu.tr/ekonomi-terimleri-sozlugu/
Buradaki gibi ingilizce ekonomiyle ilgili kelimeleri ogrenin muhakkak cikar.
-
@eeengineer55 merhaba arkadaşlar dün akşam yazdıklarım sınava girecekler için çok faydalı şeyler değildi. Biraz kırgınlık,kızgınlık içeren cümlelerdi inşallah yanınılıyorumdur.... Şimdi sınava girecekler için süreci biraz anlatayım faydalı olur belki. Bir önceki sınav 4 oturum olarak yapıldı. Ben bilişim 1 bölümünden sınava girmiştim. Bilgisayar ve Elektronik muh. aynı sınav kağıdını verdiler 55 puanlık ortak alan ve 45 puanlık bölüme göre cevaplamamız gereken sorular vardı. Ilk üç oturum bu şekildeydi. Son oturum ise bütün herkes için ortaktı ve 20 tane cümlenin çevirisini yapmamızı istediler. Bunların 15 tanesi ingilizceden Türkçeye 5 taneside Türkçeden İngilizceye idi. Cümleler daha çok bankacılıkla alakalıydı. Birde sınava başvurup listeye girerseniz sınava girin. Bizim alan için 200 kişilik listede 50 civarı insan katıldı yazılı sınava. Sınav İTÜ Ayazağa da olacak büyük ihtimalle metroya ulaşım kolay. Öğlen arası yemekte veriyorlar.
-
Nisan'da murakıplık sınavına girdim. Sınav İTÜ İnşaat Fakültesinde olmuştu. İngilizce sınavı ortalama bilen biri için zor değil, finans terimlerine bakmanızda fayda var. (Faiz, yükselme, alçalma, oran gibi) Ancak sınav kağıtlarına bol keseden not verilmiyor, ben de dahil beklediğimizden düşük not aldık. Malesef geçen sene ilandaki sayıdan daha az kişiyi aldılar ve mülakata da ancak 22 kişi çağırıldı.
Telefonla, çantayla sınav salonuna girebiliyorsunuz, masanın kenarına bırakıyorsunuz.
İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. -
@eeengineer55 geçen sene kontenjan dolmadığı halde sözlü de elenenler niye mahkemeye başvurmadi
-
@piko başvursa ne olacak kurum sözlü puanı yetersiz diye cevap yazar dosya kapanır
-
@kazm ilandaki sayıyı alsalardi bunu rahatlıkla yapardı ama böyle olunca kendine çeki düzen verirdi
-
@piko kimi kime şikayet ediyorsun ki adam sözlü sınav diye birşey yapıyor. Onu geçemedin diyor. Bir hakkın yok yani.
-
zamanında @T-R-Malthus paylaşmış
BDDK Murakıp Yardımcılığı İktisat Soruları1)Aşağıda verilen kavramları açıklayınız.
A)Geç Likidite Penceresi
B )Taylor Prensibi
C)Mali Sürüklenme
D)Gini Katsayısı
E)2)Gelişmiş ekonomilerde yaşanan stagnasyon sorunun nedenlerine değinerek, para ve maliye politikalarının olası etkilerini tasarruf yatırım harcama çerçevesinde değerlendiriniz.(Sorunun tam metni bu şekilde değildi fakat bu minvaldeydi)
3)Merkez Bankası Analitik Bilançosu verilmiş büyüklükler soruluyordu.
4)İstatistik sorusu; menkul kıymetlerin TL cinsinden değerleri verilmiş, vadeye kalan günleri verilmiş, ortalama vade ve ağırlaklı ortalama vadeyi istiyordu.
5)500000 TL değerinde yatırım bedeli olan projenin 4 yıllık nakit akışları ve iskonto oranı verilmişti projenin uygulanabilirliğini yazmanız isteniyordu.
6)Monopolcünün karşı karşıya olduğu talep denklemi verilmiş,
a) Talep Denklemini çiziniz.
b ) Monopolcünün hasılat maksimizasyonu uyguladığı biliniyorsa fiyat ve miktar ne olur7)Kamu maliyesinin ilkeleri nelerdir?
a) Bütçe türlerini açıklayarak BDDK nın hangi bütçe içerisinde bulunduğunu yazınız.Hukuk sorularini hatirlayabildigim kadarıyla yazmaya calisayim,
1-A)Kanunlarin lehe uygulanmasi ilkesini açıklayınız.
B)2014 yilinda cezai mueyyidesi 4 yıl olan 2 yillik uygulanacak kanun yururluge konulmustur. Kemal 2015 yilinda bu kanunun taniminda bulunan fiil dolayisiyla hükümludur.2017 yılında lehe kanunlarin kendisi hakkinda uygulanmasını talep etmiştir. Mehmet ise 2015 yilinda bu kanun kapsaminda işlediği suçtan ötürü ancak 2017 de yakalanabilmistir.Kemal ile Mehmetin durumu?
2-ABC A.S nin üyeleri A isimli üniversite öğrencisi, B isimli ilkokul mezunu ve C tüzel kisisidir.Sirket C tuzel kisisinin atadığı D isimli temsilci aracılığıyla ticaret siciline tescil islemini gerceklestirmistir.
A) A, B, C kisilerini yonetim kurulu uyeligi acisindan inceleyiniz.
B) A diger ortakların muvafakatini alarak ABC A.S ile ayni X isimli baska bir sirkette calisacaktir(kurucu ortagi olacaktir-kuracaktir-yonetim kurulunda gorev alacaktir) durumunu irdeleyiniz.
C)
D)3)X A.S. Kurulus sozlesmesinde, heryil koyulan sermayenin %8 oraninda faiz odemeyi taahhut etmiştir.
A)Yil sonu geldiğinde ortaklar faiz paylarini talep etmislerdir.Durumu irdeleyiniz.
B)X A.S nin %21 pay sahibi ortagi mehmet bey bilanconun onaylanmasini ertelenmesini talep etmiştir.Yonetim kurulu uyesi B boyle bireyin mumkun olamayacagini soylemistir.Mehmet bey konuyu dava edeceğini belirtmistir.3)16 yasindaki ayirtim gucune sahip Ayşe, ogretmenine kazarak ders çıkışında onun arabasini cizmistir.Soz konusu durumu irdeleyiniz.
4)Aysenin Burcuya 02.05.2015 tarihinde muaccel olmus bir borcu vardır.Soz konusu bircu Ayse iyiniyetli olarak 20.08.2015 tarihinde borcunu ödemiştir.Daha sonra borcun zamanasimina uğradığını hatirlamistir.Ayse nin arkadasi Berfin Ayseye uzulmemesini ödediği parayi sebepsiz zenginlesmehukumlerine gore geri alabilecegini soylemistir.Olayi inceleyin.
5)Yokluk,butlan,iptal edilebilirlik kavramlarini karsilastirmali olarak aciklayiniz.
Her zaman ki gibi hatirlayabildigim ve uydurabildigim kadariyla yazdim ifadeler birebir ayni olmasada mumkun olduğunca yakin sanıyorum.
Genel olarak sinavda insani cok zorlayabilecek sorular yoktu, gerçekten insan oldugumuzu hatirlattilar sinav kagidini verdiğinizde bi nasil gecti umdugunuz gibimiydi sorusu bile mutlu etti insani.ingilizce sinavinda hatta 1 ceviri ki ingilizceden Türkçeye nin 7. Sorusu, Türkçe'den ingilizceyeninde ayni sorusuydu yani cevap mevcuttu.Bazi cümlelerde tuhaf kavramlar vardi onun disinda sikintili değildi.10 ar sorudan 20 toplam soru sayisi, cümle çevirisi.
-
yine sıralada (cevap-okunmadı...- takip) yeniden eskiye yapınca sayfa 50 civarı başlamakta soru paylaşımları
-
@atiba paylaşmış
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun maliye ve iktisat için. uzmanlık için girdim.
6 soru sorulmuş 4unun cevaplanması istenmişti.Vergi yansıması nedir açıklayınız. yansimanin yönünu etkileyen Arz ve talebin fiyat esnekliklerinin serbest rekabet koşullarında ne yönde olacağını açıklayınız.
tam rekabet piyasasında firmanın talep eğrisi şeklini cizin o şekilde olmasının nedenini açıklayın ve lerner endeksinin mevcut piyasada ki değerinden bahsedin.
turkiyede çokça tartışılan kavramlardan olan kamu borçlarının sürdürülebiliginde kamu borç yönetiminin uyguladığı politikalar sonucunda finans sektörünün sağlamlığına etki eder mi ?
grafik vermişti d1 d2 d3 talep eğrilerini vermiş d2 ve d3 paralel bu eğrilerin p1 fiyatında ki talebin fiyat esnekliklerinin karşılaştırınız. benim yaptıklarını hatırlayabildiğim kadar yazdım daha sonra girecek arkaadslara fayda sağlar umarim. zorluk derecesi bu sınava göre bence çok değildi.