Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@xoxo rica ederim size de başarılar.
-
@wickselll geçen sene murakıplığa girmiştim maliye-iktisat biraz zordu özellikle istatistik-ekonometri soruları zordu. İngilizce de Avrupa Birliği ilgili bir parça vardı onu cevapladık çok zor değildi ingilizcesi.
-
@arya, içinde söyledi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
@wickselll geçen sene murakıplığa girmiştim maliye-iktisat biraz zordu özellikle istatistik-ekonometri soruları zordu. İngilizce de Avrupa Birliği ilgili bir parça vardı onu cevapladık çok zor değildi ingilizcesi.
Teşekkür ediyorum hocam
-
Arkadaşımın hatırladıklarına göre; Geçen sene bankacılıkta muhasebede monografi yoktu yevmiye kaydı tanım ve vergiyle alakalı soru gelmiş.
İktisat-maliye oturumunda da seçmeli durumu vardı zor değilmiş ama puanları kıt tutmuşlar o yüzden iyi çalışmak gerek diye düşünüyorum.
Hukuk İçin ise şu an tam hatırlayamadığım İçin bi malumat vermem yanlış olur.
son olarak İstatistik sorusu gelir diye korkusu olan kardeşlerime tavsiyem mod medyan AO vb yüzeysel çalışın derim gerisi allah Kerim vakti olan daha derine inebilir. tabi istatistikten soru gelir gelmez bilemem ama en azından seçmeli Durumu olursa avantajınız olur bunlara çalışmanız.
Allah gönlünüze göre versin️ -
@wickselll rica ederim.
-
Hangi gün hangi oturum olcak onu biliyo muyuz arkadaşlar?
-
Arkadaşlar bddk nın sınavları ağırlıklı olarak spk nın mı sınavlarına benziyor?
-
@accosator matematiksel yönü daha az, İstatistik ve İngilizcesi çoooooook daha kolay ama ben çeviri yaparım normalde, karşılaştırmam yanıltmasın tabi yine daha basit metinler diyelim. Ama ben olsam o sorulardan İktisat hariç giderdim. İktisatta da daha mülakat tarzı çalışırdım, politika dahil.
-
@impressiveunit teşekkür ederim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
-
@accosator hic benzemiyor. Spk da adam akıllı soru soruyolar. Bddk biraz cins soru soruyor puan da vermiyor
-
@shady1 yani yorum ve olay ağırlıklı değil mi, şunu şunu açiklayinız, karşılaştırınız vs gibi mi
-
@accosator spk direk net bilgi soruyor. Bddk olay evime çevirme
-
@shady1 dediğiniz gibi spk soruları çok kaliteli
-
@shady1 anladım. Teşekkürler. Kolay gelsin
-
@shady1 gecen sene kazanan adamlar nasıl calısmıs acaba cıkmıs bir kac soru gördüm iktisat merkez bankasi bilancosu hukuklar hepsi olay sorusu agirlikta sirketler hukugu muhasebe keske monografi sorsalar dedim baya kasmışlar.. bu sorular kpss calistigimız seylerle alakasi yok bir iki hafta calismayla yapmak cok zor keske ilana cikarken bunu dusunup 2 ay onceden ciksalar yine boyle olursa sorular 5 ay sonra bddk yine ilana cikip bos kadroyla kapatir
-
Bddk uzmanlık ve murakıplık sorularını buldum en son sınavda sorulanları ama bankacılık uzmanlık sorularını bulamadım iktisatta detay sorulabilir gibi geliyor bana
-
@nameless aynen hocam katılıyorum yine alacagi 3-5 kisi bosuna uğraşıyor gibiyiz. Bddk bu sefer hatanin farkina varir diyecem ama hic sanmiyorum
-
@nameless geç likidite penceresi nedir hala bilmiyorum. Bilen varsa ogrenmek isterim. Stagnasyon sormuslar ilk defa gördüm ama öğrendim onu
-
Murakıplık sorularını bizimle paylaşabilir misiniz
-
@shady1 bildigim kadariyla tcmb nin uyguladigi faiz koridoru var ya borc verme ve borc alma olarak belirledigi faiz oranlari mesela gun icerisinde bankalar saat 16.00 a kadar o oranlardan borc aliyor ama o saati gecirince mb bankasi bankalarin nakit sikisikligini gidermek icin o faiz oranlarinin disina cikip belli bir faiz orani vererek yardimci olmaya calisiyor mesela 16.00 ile 17.00 arasi gec likite penceresi su faiz oraniyla diyor anlatabildim mi bilemiyorum