Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
-
@hadinbahım evet dün sıkıntı vardı ama 12 ye doğru duzeltilmişti, kurumu bir ara istersen, yardımcı olurlar.
-
@accosator eyvallah hocam sağolasın
-
Az önce kurumu aradım, görevli yönetmeliğimiz gereği dedi. İlanda yazan şekiller dışında mezuniyet belgesi,diploma meselesi hallolmayacak gibi görünüyor. Ankara dışından başvuracak insanları notere mecbur bırakıyorlar. Her yıl bu muameledense bir yönetmelik değişikliği bu kadar zor olmasa gerek. Bu arada okul onaylıyı ayrıca tekrar sordum "Hayır" cevabı aldım. Bilginize.
-
Bimer e yazsın herkes bu konuyu arkadaşlar boşa 50 lira notere vermeyelim
-
@iyilerindostu Bimer böyle bir duruma tahmini kaç günde cevap veriyor bir bilginiz var mı? Başvuru tarihi açısından soruyorum bu sürede bize dönüş olur mu acaba? Birde yönetmeliğe baktım diplomaya ilişkin birşey yok sadece atanacaklardan bu şekilde isteme şartı var. Sanırım başkan vs ilanı hazırlayanlar böyle karar vermiş. Bana tamamen kendi inisiyatifleri gibi geldi. İşte baktığım yönetmelik http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/07/20100717-8.htm
-
Zulm ediyorlar valla insanlara. 2sinde is müfettişliği var. Cuma günü erken gidip kuruma elden teslim ediyim bari
-
Baba başvuru formu mail geldi ama açınca bişi çıkmıyor form falan yok saçma yazılar var
-
@andone bana da dün geldi ama benimkiler okunuyor
-
Dizüstünden açtığımda okunmuştu, fakat demin mobilden açmaya çalışınca desteklenmeyen dosya dedi. Demek ki ruh hali sürekli değişiyor. . .
-
Kuruma tekrar soran oldu mu üniversite onaylı diplomanın kabul edilme durumunu
-
Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Soruları(Son sınav)
ktisat
- asagidaki kavramlardan 4tanesini kisaca aciklayiniz
Reel doviz kuru-zorunlu karsiliklar-ithal ikameci sanayilesme-singer prebisch tezi-harcanabilir kisisel gelir-piyasa başarısızlığı-j eğrisi-lorenz eğrisi
3 sorudan ikisi secilecek
-
genisletici para politikasinin likidite ve hasila etkisini sekil cizerek aciklayiniz
-
tuketim:2000
Brut yatirim:1000
Kamu harc:100
Net ihracat: -250
İhracat:500
Vergiler:50
GDP,butce acigi ve ithalat ne kadardir?
4)Talebin fiyat esnekligini belirleyen unsurlari sayarak kisaca aciklayiniz?
Kamu Hukuku
1)asagidaki kavramlardan 4tanesini aciklayiniz
İdari vesayet-tam yargi davasi-idari merci tecavuzu-tekerrur-yetki gaspi-suçta tekerrür-olası kast-meclis soruşturması
Asagidaki sorulardan 2 tanesi secilecek
2)Mahalli idarelerle hizmetsel kurumlari karsilastiriniz
3)1982anayasasina gore temel hak ve ozgurlerin kisitlanmasini anlatiniz
- Siyasi partilere hazine yardimi verilmesinin sartlari nelerdir
Maliye
1)Asagidaki kavramlardan 4tanesini seciniz
Dotasyon-vergiden kacinma-mali suruklenme-parafiskal gelir-Serefiye-bütçe emaneti-olivera tanzi
Asagidaki sorulardan 2 tanesini seciniz
-
Butce ilkelerini ve butce fonksiyonlarini sayarak kisaca aciklayiniz
-
Kamu harcamalarinin gercekte artis nedenlerini aciklayiniz
-
Vergi poliitikasının gelir dağılımı üzerindeki etkilerini ve dolaylı ve dolaysız vergiler ile kullanılması açıklayınız.
-
@maxmin kabul edilmiyor. Ancak geçici mezuniyet belgesinin aslı varsa onu gönderirseniz kabul edilecek. Yoksa diplomayı göndermek gerekiyor.
-
Başvuru için belgelerin 30 kasıma kadar mı kuruma varması gerekiyor
-
@maxmin 1 aralık ,30 Kasım bddk nın son süresi diye biliyorum ben.
-
noter onayi kabul edilecek mi arkadaslar
-
Arkadaşlar iktidarımda aslı/aslı gibidir/noter onaylı örneğine yer yok.az daha sabır !
-
İlanda noter onaylıdan bahsedilmemiş gerçekten, o garanti vardır diye düşünüyordum:( Ne olacak şimdi noter onaylıyı kabul etmemek mümkün mü?
-
@demoklesinkılıcı Noter onaylıyı kabul ediyorlar kardeşim.Ben arayıp teyit aldım.
-
@asımın-nesli Ben aradığımda o kesin vardır diye sormamıştım sonradan farkettim yazılmadığını teşekkür ederim.
-
@demoklesinkılıcı Rica ederim dostum.