THY KABİN MEMURU ALIMI
-
-
iyi derecede ingilizceden kasıt ne acaba? kime göre neye göre iyi mesela
-
@kazm I am speaking şakır şakır English seviyesi olmalıymış...
-
@burcuburcu önceki alımda yanlış hatırlamıyorsam yds en az 50 istemişlerdi ondan şeyettimdi ben
-
Maaşları çok iyi çalışma şartları ise oldukça zor. Daha önce basında vs görmüşsünüzdür THY çalışanları eylem yaptı, işten çıkarıldı vs gibi durumlar vardı.
-
@burcuburcu gidip saçma saçma milli takıma sponsor olurlarsa tabiki insanları işten çıkarırlar.
-
İş güzelde ingilizce için sağlam konuşma istiyorlar gibi bir durum var. Mülakat direk speaking üzerine olur gibi duruyor.
-
@antimülakat aynen hocam abim girmişti 2 sene önce. Önce bilgisayar üzerinden sınav sonra speaking üzerine mülakat oldu demişti
-
arkadaşlar ben geçen sene katılmıştım mail üzerinden bi randevu tarihi verip yeşilköye çağırıyolar orada önce sırayla diploma kontolu yapıp herkesi bilgisayarların olduğu bi salona alıyolar. sonra kulaklıkları takıp bilgisayar üzerinden ingilizce test başlıyo her sorunun süresi var ve önceki soruya dönemiyosun sınava çok zor diyemem. ingilizce bitince yine pc üzerinden kişilik testi yapıyolar ve sınav aşaması bitiyo. sonra herkes metrobüslere
-
@hoffafd mülakat filan ?
-
Sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardimci olabilirim arkadaşlar. Ben bu mesleği icra ediyorum yaklaşık 3 yıldır.
-
@kazm 4 aşamalı mülakat vardı ben girdigimde.
psikolog mulakatı
Ingilizce speaking mulakatı
Ikinci yabanci dil mulakatı(varsa eğer)
Ve Kurul Mulakatı!
Tartişmasiz en önemli mulakat Kurul mulakati. Bildiginiz kurum mulakatlarindaki gibi bir ortam 4 5 kisi oturup çapraz sorulara tutuyolar. -
@steward hocam herkesin en çok merak edeceği soruyu başından sorayım: Ne kadar maaş alıyorsunuz veya toplam ne kadar geçiyor elinize? 6-7 bin civarı olduğu dogru mudur?
-
@steward hocam boy sınırlarının altında kalanlara yardımcı olmadıklarını duydum ama üst sınorı aşanlara yardımcı oluyorlar mı? Misal; benim boyum 1.92 civarında. Başvursam şansım olur mu? Teşekkürler şimdiden.
-
@antimülakat hocam bizde sistem şoyle; 5 yıl ve üzeri calişmakta olan bir Kabin Memuru %100 maaşı hakeder, 2.5yil-5yil arasi %80 , yeni başlayan bir memur da ilk ikibuçuk yil normal maaşin %55'ine çalisir. 3 ayda bir ikramiyeli maaş var. Aylık uçuş saatine göre değişiyo maaşlar ama normal bir ayda yeni memur 5000'den aşaği almaz. Hatta o ay fazla uçuş yapmissa 7000'e kadar çikabilir maaş.
-
@steward neden bu kadar çok maaş veriyorlar hocam? üst düzey bürokratlar bu kadar maaş alamazken?
-
@steward çok iyi para . düz memurun kamudan aldığının 2.5 katı.
-
@kazm valla hocam orasını kesin olarak bilemem ben ama THY'nin üyesi olduğu bir sürü uluslararasi havacilik kuruluşu var ve yanilmiyorsam onlarin da maaş konusunda bir alt limiti var. Bunun yaninda gercekten gectigimiz yılı saymazsak ciddi kârlar elde ediyo şirket. Bunu da belkide en çok ön planda görünen Kabin Memurlarına borçlu, o yüzden onları ortalama bi ücretin üzerinde istihdam ediyor. Kaldı ki bizim meslekte -abartmiyorum -Avukat,Mühendis ve hatta Diş Hekimliği mezunu arkadaşlar bile var, iibflileri ve ögretmenleri saymiyorum bile..
-
Eğitim seviyesi liseden başka seçenek yok ama sıkıntı mı var acaba?
-
Uzmanlıkta mulakattan iki gun öncesinde mail geldiği icin kaçırdım
Bunda oyle yapmasalar bari..