MEZUN OLMADAN KPSS ÇALIŞMA SİSTEMİ
-
Henüz sistemin nasıl kullanıldığına dair pek bir fikrim yok o yüzden bu şekilde bir giriş yapıyorum yanlış ise affola. Ben henüz 3.sınıf siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencisiyim ve bu kpss A yahut B hakkında ve/ve ya özel sektörde ki iş imkanlarımdan pek bir fikrim yok hep kulaktan dolma acaba ben ve benim gibi öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olacak bir yol haritası çizebilir misiniz sizin tecrübeleriniz bize ışık olur belki.
-
@sbkyöğrencisi Dostum merhaba öncelikle. Okul hayatında başarılar şu an için. Evvela okulunu bitirmeye bak sağ salim. Tabi o arada çalışmalara başlayayım altyapım oluşsun diye düşünüyorsun ki bence iyi yapıyorsun. Ancak bence 3.sınıf bunun için çok erken bir dönem. Neden dersen, üniversiteden alabileceğin şeyleri tam olarak almaya çalış bu dönemde. 4.sınıfın yarısına doğru yavaş yavaş bakabilirsin. İlk temellerini de önümüzdeki yaz tatilinde atmaya başlayabilirsin. Üniversitede iken eğer dilin iyi değilse öncelikle İngilizce öğrenmeye çalış. YDS puanı alabilecek düzeyde İngilizce öğren. Sadece YDS'ye çalış demiyorum farkında ise. İngilizce öğren. Malesef bizim ülkemizde ikisi eşdeğer gibi lanse ediliyor ancak kesinlikle tam bir ölçüt değil sınav.
Gelelim KPSS'ye. KPSS ile alakalı olarak şu şekilde hazırlamış olduğumuz bütüncül bir yazımız var. Hazırlık nasıl yapılabilir noktasında faydası olacaktır.
https://www.tercihiniyap.net/haber/2018-kpss-a-grubu-ve-kpss-b-grubu-hazirlik-maratonu-basliyor
Bu yazıda KPSS A ve B grubuna dair bilgiler ve nasıl hazırlanılabileceğine dair detaylar bulacaksın.
Buna ek olarak mesleklere dair de Tüm Meslek Tanıtımlarımızın bulunduğu başlığımız var. Orada merak ettiğin mesleğe tıklayarak detaylarını inceleyebilirsin. Bu listedeki meslekler İİBF/SBF mezunlarının yapabileceği meslekler.
http://forum.tercihiniyap.net/topic/2022/tüm-meslek-tanıtımlarını-bulabileceğiniz-sabit-platform
Bunlara da göz attıktan sonra bi bak duruma yeniden istişare edelim.
-
@paretowilfredo Hocam çok teşekkür ediyorum. İlk işim bıraktığınız adresleri incelemek. İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum, ne yazık ki üniversiteler kpss konusunda açık ve net bilgiler vermediğinden insanı kaygı sarıyor. Sizinle iletişimde kalmak bu kaygılarımı azaltacağını düşünüyorum. İyi akşamlar dilerim.
-
@sbkyöğrencisi Bilmukabele dostum. Allah izin verdikçe, gücümüz yettiğince buradayız. Başarılar diliyorum.
-
Hocam derslerinde ve kariyerinde başarılar diliyorum.Öncelikle okulu önemsemeni dikkate almanı tavsiye ederim.Okulla kpssnin hic alakasi yok diyenler olacaktır ama çok dogru değil.Kpss'de olmasa okul hayatındaki öğrendiklerinin mülakatta yada sonraki sürecte mutlaka sana faydası olur.Özellikle bölümünle ilgili güncel gelişmeleri düzenli olarak takip etmenin sana çok faydası olur.Verilen emek karşılıksız kalmaz.Bölümünün ne olduğu da önemli.Bölüm bazlı alımlar da olacak nerelere alım yapılmış son 3-4 yılın ilanlarına bakmanı, ayrıca istediğin bir pozisyon varsa forumda açılmış olan önceki alımın başlığını baştan sonra okumanı tavsiye ederim.Özellikle süreçleri sonlanmış olanları.Ona göre istenen şartlara kendini adapte edersin.İngilizce yada başka bir yeterlilik.Hukuk ve iktisat işin bel kemiği bu ikisinden biri olmazsa iyi bir puan almak çok zor.Zaten puan türlerine de bakarsan eğer hukuk ve iktisat puan türlerinde en çok bulunan iki ders.Bu süreci bir zorunluluk olarak hissedersen bu yazdıklarımın hepsi hükümsüz kalır.Severek ve isteyerek emek verirsen herşey tahmin ettiğinden daha kolay olacak bakmışsın belli bir noktaya gelmişsin.Son olarak 3. sınıf olmanla ilgili birseyler yazayim.Hazirliklar için henüz çok erken ancak forumda gezin kitap oku gündemi takip et.Süreçten kopma ama kendine de çok yüklenme.Sorun olursa etiketle cevaplamaya çalışırım orta seviye bir puan almış ancak henüz atanmamış biri olarak.
-
@gundalko çok sağ olun hocam. Bende ne yalan söyleyeyim bu önerileri okuyana kadar okulun kpss sürecinde gereksiz olduğunu bir şekilde artık başlamam gerektiğini düşünüp son 3-4 ayımı çok huzursuz geçiriyorum. Mezun arkadaşlarıma bakıp KPSS’ye yeni başlamaları bende geç kalmadın mı kardeşimi çağrıştırdı. Onun da paniği oluştu. Ama dediklerinizi asla göz ardı etmem. O zaman öncelik olarak haritama YDS’yi ekliyorum ve buranın takibindeyim. Tekrar çok sağ olun. Umarım sizde bu yolda emeğinizin karşılığını alırsınız. Ve bizden sonrakilere ışık oluruz kılavuzsuz araştırmalar insani korkutuyor haliyle
-
@gundalko çok sağ olun hocam. Bende ne yalan söyleyeyim bu önerileri okuyana kadar okulun kpss sürecinde gereksiz olduğunu bir şekilde artık başlamam gerektiğini düşünüp son 3-4 ayımı çok huzursuz geçiriyorum. Mezun arkadaşlarıma bakıp KPSS’ye yeni başlamaları bende geç kalmadın mı kardeşimi çağrıştırdı. Onun da paniği oluştu. Ama dediklerinizi asla göz ardı etmem. O zaman öncelik olarak haritama YDS’yi ekliyorum ve buranın takibindeyim. Tekrar çok sağ olun. Umarım sizde bu yolda emeğinizin karşılığını alırsınız. Ve bizden sonrakilere ışık oluruz klavuzsuz araştırmalar insani korkutuyor haliyle