2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
Sınav çıkışı bir arkadaş ne zaman açıklanır dedi. 1 ayı bulur gibi bı cevap duydum sanki!
-
@leviathan hangi soru hatalı hocam, söyle masaya yatıralım
-
@sucuklu_oralet hocam görünüşte artis değil cevap 3/2=1.5 gerçek artis olacak. Vergi yükünde bence cevap kısmi vergi yükü olacak çünkü net verginin genisletilmisini soruyordu ve bu da gerçek vergi yükü yapar. Ayrıca niskanen kamu harcamalarinin artmasını burokrasinin hantalligi ve verimsizligi ile açıklıyor. Orada sanırım cevap boumol olacak. Çünkü verimlilik tezi yerine başka bir tez yazıyordu ilk kez duydum öyle birşeyi
-
Hukuktaki dmk görevden çekilme sorusunu ne yaptınız arkadaşlar
-
@leviathan ben onu wagner peacock niskanen baumal olmayan diğer şık yaptım hatırlayamadım da kim olduğunu
-
Niskanen'in modeli mikro artış modelidir arkadaşlar.
-
@leviathan
Baumol olacak cevap evet dengesiz büyüme onu hatayı yazmışım.Toplam tüm vergiler vergi yükünün oluşturmaz.
GSYİH bölünmesi ile bulunur.Nufüs yüzde 2 artıyor kamu harcamaları yüzde 3 artıyorsa, bu artışın yüzde 2 görünüşte artış yüzde 1. Gerçek artıştır. Şıklarda sadece görünüşte artık yüzde 2 vardı.
-
Kamu harcamalarının makro artış nedenlerinden biri değildir diyordu soruda
-
@sucuklu_oralet baumol mikro diye hatırlıyorum.
-
@asımın-nesli hayır Baumol makro artış mikro artışlar Niskanen, seçmen davranışı modeli ve politikacı davranışı modelidir.
-
Bu arada ,sınava giren kişi sayısını soran oldu mu
-
@golden-ratio Onu bilmiyorum ama kompozisyon oturumunda öğleden öncekine kıyasla boş yerler vardı.
-
Arkadaşlar hangisi yönetmelik çıkartamaz diye bir soru vardı onun cevabı nedir? Zira kemal gözler kitabında tbmm nin de yüksek mahkemelerin de “anayasa madde 124 e göre “ yönetmelik çıkaramadığını ancak kendi teşkilatları hakkındaki kanuna göre çıkartabildiklerini yazmış..
Kısaca uygulamada ikisi de yönetmelik çıkartıyor
-
@johnnash Soruda anayasaya göre demişti. Hatta bakanlar kurulu da yönetmelik çıkarır ama bu hüküm anayasada yok mesela. Öyle düşünmek lazım.
-
@johnnash ve anayasaya göre ikisi de çıkartamıyor çünkü ayrı ktk ları yok...
Soru yanlış gibi duruyor
-
Arkadaslar iyi hos da kompozisyona baslik yazmayanlari bir gorelim..
-
@baumol soru yanlış maalesef.Hangi cevabı doğru kabul edecekler mechul bunu kuruma iletmek lazım
-
@johnnash anayasaya göre KİT ler yönetmelik cikarabiliyor mu ..Ankarada oturan varsa ,zahmet olmayacaksa ilgili Anayasa maddesi ile belirterek dilekçe yazıp itiraz edebilir mi .Sori iptal edilir muhtemelen
-
Arkadaşlar, olağan khk ve temsilci-vekil sorusunun cevabini hatirlayan var mı
-
@banshe 1 ay da cevap kağıdı optik olan sınavlar açıklanmıyor.Kompozisyonunda olması ve kurumun SGK olduğunu hesaba katarsak 2 aydan önce açıklanması zor görünüyor.