Bitcion saadet zinciri mi?
-
@leightbau ama arada virgül olmasın 2,5k....
-
değiştirin şu grunun adını rezil etmeyin forumu.
-
@yamtar hiç bir şey bilmiyorsanız barış özcan'ın youtube da bitcoin videosunu izleyin. ve bitcoin fiyatından çok blockchain teknolojini araştırıp öğrenin. ve bu crypto/digital paralar gelecekte nasıl yer edinecek kafa patlatın. ben komisyon üyesi olsam bunu sorarım.
-
@yamtar gelecekte komisyon üyesi olursunuz hocam....sabal paralar gibi...
-
@refik-soydam para maddi anlamda elle tutulur olmadığı için sanal deniliyor. siz idrak edebilin diye. yoksa uluslarası tanımı digital/crypto para! crypto dünyası ise öyle hızla büyüyor ki amerikan borsasının işlem hacmini geçti. yakın gelecekte bu paraları devletler basacak ama bir o kadar da devletlerden büyük şirketler basacak. o zaman sen de bakan olursun bu öngörün ile. zira bakanlar bu piyasaya saadet zinciri ve balon diyorlar
-
@yamtar, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
@refik-soydam para maddi anlamda elle tutulur olmadığı için sanal deniliyor. siz idrak edebilin diye. yoksa uluslarası tanımı digital/crypto para! crypto dünyası ise öyle hızla büyüyor ki amerikan borsasının işlem hacmini geçti. yakın gelecekte bu paraları devletler basacak ama bir o kadar da devletlerden büyük şirketler basacak. o zaman sen de bakan olursun bu öngörün ile. zira bakanlar bu piyasaya saadet zinciri ve balon diyorlar
birincisi benim idrak etmem için seviyenizi yere çekmeyiniz istirham ediyorum, üst perden dilediğinizce (sizce anlaşılamayan dilde) yazabilirsiniz. ikincisi amerikan borsalarının işlem hacminden dahi haberiniz yok ki işlem hacmini geçti diyebiliyorsunuz, oldu olası FED den daha büyük bir bütçeye de sahip oldu deyiniz de şey ettiğiniz yere tüyü de dikmiş olursunuz....
bakanlık ve bu şekilde paraların basılacağı sizin kalpliliğiniz, ama gelecek de bu bu teknolojinin (sizin dilden yazayım zira alt perdeden anlayamayabilirsiniz "blockchain") çoğu yerde göreceğimiz gerçek... -
@yamtar aklıma gelmişken tüm kripto para işlemlerinde şuana kadarki hacmi toplarsan bile max. 200 milyar dolar ederken, bunun günlük işlem hacmini en iyi 10 piyasasının toplamı 1 milyar doları geçmiyor. Değil abd'i Türkiyeyi örnek verecek olursak sadece türkhava yollarının bile 1 milyar tl işlem hacmi var (günlük) dow dan bir hisse koyarsanız karşısına günlük işlem hacminin ne olacağını kestirmek adına , herhalde tüy dikmeklik veriyi kestirebilirsiniz?
-
seviyeyi kimin aşağıya çektiği hem ilk mesajınızda ki yiğit bulut tavrınızdan hem de tüy dikmenizden belli oluyor. sadece bitcoinin günlük işlem hacmi 20 milyar dolar. kaldı ki piyasada binlerce coin ve token var. geçme olarak ise anlık değer olarak değil kümülatif olarak söyledim. sadedce yerli bitcoin satan firmalar değil dünyanın en büyük crypto borsaları üye alımlarını yavaşlattığını dondurduğunu açıkladı. sebebi ise yoğun talep. yakın tarihte benim de elimde bulundurduğum thy hissesinin hacmi 1 milyar evet bitcoinin fork'u bitcoin goldun da işlem hacmi 250 milyon dolar yaklaşık 1 milyar tl yani.
ya da siz kendiniz bakın.http ://www.bloomberght.com/borsa/endeks/dow-jones
https ://coinmarketcap.com/siz benim öngörümü de bırakın. sadece ripple'a bakın. arkasında ibm var. para transferinde hız ve düşük maliyeti sağlıyor. yurtdışı bankaları geçtim akbank bile geçenlerde ripple ile anlaştıklarını açıkladı. yenilenebilir enerji kaynakları için başka coinler var. sektör sektör yayılıyor. bunlar ne ilk ne son olacak. esas mesele milli olarak bizim yerimiz tavrımız ne olacak.
mhp grupbaşkanvekili çıktı dedi ki biz yerli crypto borsası kuralım bizim de paramız olsun. ki mhp nin yaptığı tek doğrı söylem olabilir bu. bütün dünya devletleri bu piyasalara bakış açılarını açıklıyor. canada bitcoinu emtia olarak kabul etti. biz para mı diyeceğiz emtia mı daha mevzuatı ön araştırma safhasında. ben böyle kaliteli bir sitede bu konunun daha kaliteli üst düzey konuşulmasını beklerdim.
zaten insanlarımızın aklını bitcoin fiyatı ile allak bullak eden bir medya var. -
@yamtar hocam aslında bir devlet veya resmi kurum bu işe girse bence tutmaz kripto paranın mantığına aykırı bu arada btc ile ev satışını kabul eden onlarca ilan var.
-
Nasıl iştir dostlar siz konuştukça merak ediyor, merak ettikçe araştırmaya çalışıyorum. Hani borsa mantığıyla ilişkilendiriyorum ama ortada şirketler ve onların işlem hacimleri, karları vs. yok. Durduk yere benim kripto para nasıl değerleniyor, belli ki bir yerlerde bu kullanılıyor. Kim, nerede kullanıyor? Biraz daha temel düzey bilgi verirseniz seviniriz.
-
@antimülakat hocam bir servet saklama aracı olarak kullanıyor insanlar altın gibi aynı.
-
@burcuburcu ![0_1514045000513_a3b42014-cf47-41e6-9ce4-f00ca851954b-image.png](Yükleniyor 100%)
bugün için haklısınız. şuan bir çok insan bitcoine arkasında kim var belli değil. ki zaten merkeziyetsiz. bu kadar değerlenmesinin sebeplerinden biri de şuan ki paraların karışılıksız ve sınırsız bir şekilde basılıyor olması. bitcoin balon değil iğnedir söylemi buradan geliyor. bitcoin haricinde diğer coinlerden mesela litecoin bir şahıs tarafından üretildi ki elinde ki bütün litecoinlerini sattığını da duyurdu. ona rağmen fiyatını koruyor. arkasında kim olduğu belliyken bile durum şuan için farklı değil. ancak dediğim gibi ileride ne olacak devletler nasıl yaklaşacak ve nasıl kullanacak o çok önemli.
-
@yamtar ![0_1514045763476_usd.jpg](Yükleniyor 100%)
-
@yamtar fotoğrafı paylaşamadım ama abd nin 2008 yılına kadar para arzını hep aynı oranda arttırırken 2009 sonrası bastığı para miktarını 10 katına kadar arttırdığının grafiği vardı.
-
@antimülakat üstad bitcoin blockchain teknolojini kullanan bir digital para. bu teknoloji banka gibi 3. kişiyi aradan çıkartıyor. ve bir yazılım olduğu için de adet sayısı belli. 21 milyon.
her geçen gün daha çok insan aldığı için ve kullanım alanı da (bilinirlik ve geçerlilik) arttığı için mesela ebay bitcoin ile ödeme kabul ediyor. bu tarz kararlar talebin ve fiyatın yükselmesine sebep oluyor. yasaklama hacklenme olayları düşmesine sebep oluyor.
youtube'da barış özcan'ın bitcoin videosunu ve yine youtube da mehmet hambibol'un habertürke bitcoin röportajını izlersen daha sağlam bilgi edinmiş olursun. -
@yamtar siz seviyeyi düşürdünüz demedim, istirham ettim aksine üstte tutunuz dedim... tek hisseyle kıyaslanabileceğine örnek verdim, siz ise abd borsaları ile aynı hacme sahip dediniz, konu merkezi buradan parladı zati siz abd borsasında işlem hacmini benden daha iyi biliyor olmalısınız, dayanak argümanınıza bunu koymanız yeterince saçma geldi, teknolojin para saklama aracı yada değişme aracı olarak değil kökünde yatan teknolojinin devamlılı yönünde düşüncenize katıldığımı da ilettim, tartışma konusu istiyorsanız daha kaliteli, önce konu başlığının ne olduğuna bakınız? blockchain teknoloji konuşmuyor, parasal değişimler konuşuyoruz. kökensel teknoloji nedir gelişimi diyorsanız açınız başlık konuşalım, burada bir günde %40 artan 4 günde %30 düşen bir fiyatlanma modeli ve kapatılan sorgusuz hesaplar konuşuluyor, yani değer saklama aracı olarak görünmesi ve değeri saklama kapasitesi konuşuluyor ve kayıplar olursa yazılıyor.
konumuz eğer blockchain teknoloji ve geleceği olsa idi sizin gibi nerelerde kullanılıyor şirketlerin karlılık ve maliyetlerine yansımaları ayrıca konuşulur... -
@yamtar haliyle yenisi basılamayan bitcoin gibi sanal para birimleri bu kritere göre daha güvenilir hale geliyor.
-
@antimülakat mahfi egilmezin kisa bir makalesi var sifreli para birimlerinin degerini nereden aldigi ile ilgili onu ekliyorum
http ://www.mahfiegilmez.com/2017/06/cryptocurrency.html?m=1
Kisaca demek istedigi şu aslinda, cebinizdeki 20 tl degerini nereden aliyor? Madde degeri yok. İtibari degeri var merkez bankasinin borcudur aslinda piyasadaki herbir kagit. Biz buna guveniriz ; bir de biz insanlar o 20 tl nin, 20 liralik satin alim gucu olduguna "inaniyoruz". Bu nokta cok onemli. Ben sizden kilosu 1 tl olan domatesten 20 kilo alirken karsiliginda verdigim 20 tl'nin satin alma gucunun bu olduguna karsilikli olarak inaniyoruz. Buna tüm toplum "inandiginda" maddi neredeyse hicbir degeri olmayan para, degerli bir varlik haline geliyor.
Tekrar kaba bir ifadeyle 20kg lik domatesi almam icin size verdigim 20tl'nin boyle bir degerinin olmasinin sebebi 1-merkez bankasinin taahhudu, 2- bizim buna inancimiz. Eger inancimizi kaybedersek ne olur? Para ikamesi olur
Suan bitcoin ve diger sifreli sanal para birimlerinin degerli olmasinin sebebi bir nevi borsasinin olmasi. Suan cok nadir alanlar disinda para islevi olarak bitcoin veya diger sanal paralar kullanilmiyor fiyatinin ani degismesi (kurun cok dalgali olmasi ne derseniz artik).
Bitcoinin bu kadar degerlenmesinin iki sebebi var 1-sinirli sayida olmasi yaklasik 21 milyon adetle sinirlandirilmis ve bu yuzden sinirli olmasi onu talep yogunlugu arttikca degerli kiliyor 2- para olarak kullanilabilmesini sağlayan bir protokol uzerine inşa edilmis (blockchain) parasal bir degeri var temelde cunku cikis amaci bu.
Blockchain nedir?
Ama suan neredeyse herkes ilk nedene odaklanmis durumda kisa zamanda spekulatif hareketlerle cok ani cikis ve inis yasiyor. Herkes kucuk paralarla buyuk para kazanabilecegini dusunuyor borsa mantigiyla. Sadece bu nedene bakarak saadet zinciri veya lale cilginligi ile bir tutmak yanlis. Cunku bu tezi one surenler bitcoinin bir karsiligi olmadiginin deger artisinin tamamiyle gostermelik oldugunu soyluyor.
Uzun vadede istikrara oturacak ve kurdaki dalgalanma duruldugu vakit dunya capinda parasal odemeler icin kullanilabilir hale gelecek. Parasal amacli kullanabilmesi icin istikrar sart yani. Boyle oldugunda hicbir merkezi denetimin kontrolunde olmadan havalenizden, odemelerinizden bir ucret kesilmeden odemenizi yapabilir hale geliceksiniz. Bildigimiz tum finansal sistem yeni bastan tanimlanacak yani
-
@burcuburcu işte kimi devlet sabit miktarda üretir kimisi değişen. ama gelecek bu paralara doğru gidiyor. gitmese de ben borsadaki hisselerimi satıp farklı paralara yatırım yaptım. askere gidiyorum dönüşte ne olacak göreceğim.
-
Değersel işleyişte temel analize teşkil veri yok bu da bu işin doğası galiba, teknilsel olarak bir sahiplenici olmaz ise trendi sırtlacak önce 7500 e kırarsa 740 lere doğru sert hareketler görünüyor. Sesslizlik içinde yükselişi seven bir ilerleme gözlem var, kalabalık ve seslilil olduğunda herkes kaçıyor. Çok ilginç fiyatlanışı var ve sığlaşıo kademeleri. Aslinda laf salataları bir yana bu sığlık yeri çol konuşulmali...ve hacimsiz yerle bir oluş atlayani gören atliyor havaası mı var sorduruyor..