Bitcion saadet zinciri mi?
-
Demek istediğime bir örnek vereyim FETÖ adısının tüm gizlileri para tranferlerini buradan eder ve yaş kuru misali, belki de sizin hesaplar da kullanılirsa nasıl açıklamaya çalişirsin? Ne kadarını biliyorsun, yada başka ülkelerin terör dedikleri işlerde kullaniliyorsa, örneğin iran da ki oradan da yaklaşik 12 bin hesap kapatılmiş deniliyor...ben memur olayım olana kadar bu adileri destekliyim az da para vereyim düşüncesinin vardiği yer hüsran...memurluk kazancı bi yana yerle bir oldular ve burası ile akası n olduğunu dahi bilmeyen kişiler şuan anlam veremedikleri cezaları cekiyor...kontrolün sizde olmadığı yer, nerede nasıl oluyor hiç bir irade kontrolünde değil,
Ne nasıl şekillenir bilemem ama insanların bilmediğinden korkması ve temkinli olmaasında fayda görüyorum
Not: dünya değişiyor ve parada elbette sanallaşacak... buna kimse engel olamaz devletler kontrolünde sanal paralar olacak... aceba bu dönmdeki boşluğu değerlndiren fırsatcilar mi bu yapı kurgusunda ve daha önmlsi dünyada parlayan terörsel işleyişleri fonlama noktasında mi? Hangi fikrin ürünü neden bu dönem? Dünyada 2011 2014 yılları arası neden bukadar ülkem de yayılmadı da neden şuan böyle? -
@refik-soydam Para aklama ya da aktarma için sizin hesabınızı kullanamazlar.Kendi hesaplarını kullanabilirler.Bugün cebimizdeki banknotların da kaynağını bilmiyoruz.Birisi bankamatiğe yatırıyor biz de çekiyoruz.E-coin de öyle.(Mining yaparak kendi paranızı basmıyorsanız tabi)
Her türlü yasadışı alışveriş ticaret için kullanılabildiği doğru. O işi yapanlar o parayı her türlü aklıyor ve aktarıyor.E-coin sadece işlerini kolaylaştırır. Normal yatırımcıyı etkileyecek tek şey yasaklanması olur.Buna da devletler direnemeyecek uyum sağlamak zorunda kalacaklar. E-ticarette gün geçtikçe kullanılımı artıyor.
2011-2014 arası dünyada yavaş yavaş yaygınlaşıyordu ki ülkemizde de öyle.Bize özel bir durum yok.Ekonomi olarak dünyayı etkileyecek güçte de değiliz ne yazık ki.Şimdi değeri kat kat artınca dünyada daha çok konuşulunca bizde de gündem oldu. Bir de şu var toplamda 21 milyon BTC çıkarılacak ve bunun16 milyonu çıkarıldı.Son 5 milyon kalması da bunun değerini artırıyor.Bunun değerlenmesi de diğer e-coinlerin değerleneceği düşüncesini doğruyor.Bu şekilde e-coinlere ilgi büyüyor.Bir de dolar Türk Lirası karşısında oldukça değerli.Bu nedenle insanlar paralarını başka şekilde değerlendirmek istiyor.Şu durum bu yüzden oldukça normal. -
@rorschach159 hocam değerinin 238 milyara ulaşması bunun balon olmasına engel değil hatta birden çok hızlı büyümesi balon olduğunu düşündürüyor. 2001 krizi teknoloji şirketlerinin çok değerleneceği söylemi ile aşırı değerlenmiş ve sonunda patlamıştır. Evet gelecekte belki bitcoin uluslararası geçerliliği olan bir döviz gibi bir şey olabilir ama şuandaki balon olduğu gerçeğini değiştirmez ayrıca bir denetimin olmaması daha çok risk doğurmaktadır. Bakınız 2008 krizinin temelinde bankacılık sistemindeki denetimlerin azalması sebebiyle olmuştur ve bankacılar türev piyasaları aracılığıyla bir birlerini paraya boğmuştur. Elinizde boştaki parayı değerlendirmek için kullanılabilir ama evi arabayı satıp buraya yatıran olursa büyük hüsrana uğrayabilir.
Çiftlik bank bir saadet zinciri olduğu su götürmez bir gerçeklik bitcoin saadet zinciri değil ve çiftlik banka göre daha güvenilir ama ondaki risk de yeterince fazla. Bu çiftlik bank meselesi tam bir dolandırıcılık adamlar resmen göz boyuyor sözde gerçek ile sanal arasında bir bağ kurduk hikayesini uydurmuşlar ama 1-2 yıla kalmaz sisteme giren sayısı çoğaldı mı ortada ne banka kalır ne çiftlik çeker giderler Ama bu ülkede jet fadıllar tükenmez yeni bir sistem ile insanları kandırıp yolmanın yolunu bulurlar çünkü yasal boşlukları iyi biliyorlar.
-
@t-r-malthus Bist-coin olabilir ama heniz erken demiş.Daha beklemeye devam ederler hocam. Bayram namazında hocayı anlamayanlar nasıl birbirini takip ediyorsa bunda da herkes birbirine bakıyor.
-
Dünyanin gelecek para birimi olarak konuşuluyor, lakin organizasyonunda değil dünya abd nin bir eyaletine dahi yetmiyecek adette:)
-
Yine her yerde olduğu gibi bitcoinin salt değeri üzerinden anlamsız bir tartışma yürütülüyor asıl olay kaçırılıyor. Blockchain arkadaşlar keşke saçma sapan balon tartışmaları yerine ülkeyi çok hızlı şekilde blockchaine geçirebiliriz onu konuşssak. Ayrıca bitcoin hakkında şöyle bi dipnot vereyim bitcoin bir truva atı Çin ve Rusya tarafından dünyadan doları silmek adına yapılmış bir para ve tek görevi var doları tüketmek he bunu amerikalılar öyle güzel yedi ki piyasadaki tüm para nerdeyse wallstreet'in.
@refik.soydam hocam hiç araştırmadan birilerinden duyduğun şeyleri sistem açığı gibi anlatıyorsun sistemi anlamamışsın ki sen yok sizin hesabı kullanırlar yok hesaplar kapatıldı. Hesaplar kapatıldı çünkü borsalar kimlik onayı istiyor kara para aklama olmasın diye onaysız 2btc işlem yapabiliyorsun hesapları kapatılanlar balinalardı. 2.blockchain benim bilgisayarımda 150gb bir alan kullanıyor ve senden bir başkasına yapılan para transferini anon olarak görebiliyorum block'u imzaladığın an kim olduğun anlaşılıyor. Tartışmak güzeldir insanın ufkunu açtığı sürece he eğer devletimiz yarın derse ki bu yasak bu kullanmayın o zaman tüm paramı satarım çıkarım neden sapla samanı karışıtırıyorsun ki
-
@rorschach159
birincisi ben onaylı hesaplar kapatıldı, sadece bitcoin değil diğer kripto paralarında işlem gördüğü borsadaki hesaplar kapatıldı.
İkincisi emta olarak işlem görmesi çok muhtemel bu yapının dayanaği neresi? İşlemlerin güvenliğinden değil sistemin güvenliğinden söz ediyorum. Elbetteki her finansal düzen kendi içinde tutarli ve kontrollüdür. Ben toplam konrıl ve düzenden sistemsel söz ediyorum. Yani maddi fiziki değer ölçüm hangi hesaplara gidio karşılığında sisteme dahil olunuyor? Bu sisteme giriş için kullanilan hesaplar neyin nesidir? Buralarda toplan fiziki paralara değerler nerelerde dönüyor ve çekimlerde nerelerden dönmüş maddi değer elinde oluyor. Bu dönüşler dolar gibi kabul edilmiş devlet güvencesinde işliyor mu sistem kendi içinde ve sistem dışı çıkan yerler n derece kontrollü?
Üçüncüsü elbette bir yapının n olduğu bilinilmez ve anlaşılıyorki epey içine de dalmiş durumdasınız ben sizi suçlama babında yazmiyorum. DEVLETİMİZİN finansal olatak kabul etmediği yapı FOREX düzeni gibi döviz kaldıraçli işlemi gibi işlediğinin farkındayım ve sonunda devlette düzen içine planlamaya dahil edecektir lakin son kısımda bu ciddi zıplamaların ve açık açık parayı katlaması çok sağlıklı değildir, değer düşüşü ve yükselişi kontrol ve koruma altında da değilken eldekinden de olabileceğini ifade ediyorum. Yarın yüzde 50 düşüşü kim engelleyebilir? Yada artışı?
Dördüncüsü ne olduğu gerçekten umurumda değil sadece iktisadi gidişte kurulan yapının n olduüunu anlama derdindeyim lar yada benzeri amaçla hiç incelemedim. He herhangi bir devlet merkezbankası guvenliği ve belirlediği değer üzerinde piyasaya çıkarsa mutlaka elime geçmiş olacaktır.
Beşincisi eğer geleceğin parası ise neden 20 30 yada milyon adetli?
Altınca asli olan geçen aylarda yaşandiği gibi hecklendik kusura bakmayın denildiğinde ne olacak sigorta fonu mu var?
Yedincisi piyasaya sürülmesi yani emisyonun geliri hangi hesaplarda birikiyor? Maliyetsiz sunuş piyasaya kaç değerden sunuluyor çıktığı gibi 60 cent mi?
...vb sorgularım devam ediyor ve katkılarınız için teşekkür ederim.. -
Dünyanın her yerinde banka yöneticileri, siyasetçiler, para babaları bitcoine ve dijital para birimlerine sallıyor. Verdikleri tepkilerden sanki işlerine gelmediği bir sonuç çıkarıyorum ve ne yalan söyleleyim bunlar tepki veriyorsa sıradan vatandaşın lehinedir diye düşünüyorum.
-
@hgrotius, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
Dünyanın her yerinde banka yöneticileri, siyasetçiler, para babaları bitcoine ve dijital para birimlerine sallıyor. Verdikleri tepkilerden sanki işlerine gelmediği bir sonuç çıkarıyorum ve ne yalan söyleleyim bunlar tepki veriyorsa sıradan vatandaşın lehinedir diye düşünüyorum.
bunu elbette tarih gösterecektir, gerçekten elinde emeğinin karşılığı olan DEĞERİ (parasını) buralara yatıran ve adeta sırtını devletin meşru gücüne dayanmak yerine meşruiyeti yada dayanacağın yerin neresi olduğunu bilmediğin yerin mi yada kendi kendi tabirleri ile kendi ayakları üstünde teknoloji yardımı ile güçlü kalma noktasında kimin hakli olacağını... devletlerin varlık koşullarının en güçlü argümanlarından olan paraya hakim olabilmek iradesinin kaybı mı yoksa bu hakimiyetten kaynaklı güçün ve karın kaybı mı yada gerçekten egemenliği altındaki kişilerin yıllardır birikimi olan değerlerini (paralarını) kaybetme korkusu mu, bu kayıp sonrası kendi egemenliği altındaki kargaşa ve yıllardır birikimini sağlaması için sunulmuş iktisadi ortamın artı değerinin nasıl yok edildiği yada çalındığını dahi bilmediği bir yapıda korumasını sağlayamama korkusu mu...elbette yıllar içinde herşey yerli yerine oturacaktır. Lakin şu bir gerçek ki bu sistem içinde mağduriyet oluşursa devletin herhangi bir önlem alması veya telafi edici bir adım atması imkansız gibi duruyor. bu adımları atabilmek için bu sistem içinden değerlerin bir kısmını süreç işlerken kendi kasasına çekme mücadeleleri de bu nedenden kaynaklanıyor olabilir, her ne kadar sevmiyor olsak da sistemin içinde devletin meşru gücünün yokluğu bizi korkutmalıdır, ÇÜNKÜ DEVLETSİZ BİR TOPLUM İDEASI TAŞIYAN ÇAĞIMIZ TEKNOLOJİK İLERLEMESİ YADA DEVLETİN MİNİMİZE EDEREK ELİNDE TÜM DEĞERLERİ TEK TEK KONTROLÜ ALTINDAN ALMA MÜCADELESİ EDEN BU İLERLEME, TEKNOLOJİK GELİŞİME SAHİP OLAN BİR ZÜMRENİN KONTROLÜNE GEÇEBİLİR Mİ? yani birikmiş artı değerin karşılığı olan paraların nereden nasıl ve nereye gittiğini dahi anlamadan ortadan kaybolması sorunsal yaratmaz mı?
elbette teknolojik gelişime birey ve devlet kayıtsız kalamaz ve son tahlilde herkes boynunu büküm gelişime ya ayak uydurur ya da yok olur, umarım hayırlı olur ve bir zümrenin kirli tuzağına kimse maruz kalmaz, yada en makul talep "inşallah tuzak kurulmasına imkan sağlamaz fırsat vermez sistem"... -
Bitcoin in bu seviyeleri balon olabilir birileri kârlarını aldıktan sonra belki 1000 dolar seviyelerine çekilebilir fakat bitmez. Bitcoin veya 1500 civarı altcoin den birisi ileride meşru olarak tanınma olasılığı yüksek çalışmalar yapılıyor deniyor hatta o yüzden ileride para yerine belki de ripple kullanılanacak o yüzden önemli olan yükselip düşmesinden ziyade amacının kavranması lazım
-
@honesty, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
Bitcoin in bu seviyeleri balon olabilir birileri kârlarını aldıktan sonra belki 1000 dolar seviyelerine çekilebilir fakat bitmez. Bitcoin veya 1500 civarı altcoin den birisi ileride meşru olarak tanınma olasılığı yüksek çalışmalar yapılıyor deniyor hatta o yüzden ileride para yerine belki de ripple kullanılanacak o yüzden önemli olan yükselip düşmesinden ziyade amacının kavranması lazım
varlık algoritması gereği sayısı 21 milyonla sınırlanan bir argüman arz talep unsuru ile (şok etkiler yoksa) bu seviyelerde kalması olanaklı değil, sayı artması gerekir bu artış da algoritmayı nasıl şekillendirir, arz koşulları vs tartışılır, lakin temel mantık olarak varlığı herkes kabul etmesi noktası zorlama da olsa mümkün...
-
Başlığı kaç gündür görüyorum. Her gördüğümde aklıma Cem Yılmaz'in esprisi geliyor: " Kesin ip var ... " Bitcoin, Litecoin, ethereum... Kripto para birimleri. Saadet zinciriyle yakından uzaktan alakası olmayan ve maliyetsiz transfer imkanı, yüksek güvenlik gibi bir çok imkan tanıyan kripto para birimleridir. Bankaları rahatsız eden tarafı komisyon alamamaları. Resmi kurumları rahatsız eden tarafı kendi kontrollerinde olmamaları. Daha bir sürü sebep var. Madencilik yapanlar bilir faydalarını. Tek sıkıntısı hala çoğu kişi tarafından pek bilinmiyor. Beni şaşırtan ise büyük ekonomi adamlarının bu paraya endişe ile yaklaşması. Yeri geldiğinde her konuda etkin bir ekonomiden bahsetmekte çekinmiyoruz. Ancak enflasyona karşı korumalı, maliyeti düşüren ve bu kadar güvenli bir para birimine şüphe ile bakıyorlar. Bence ne olduklarını tam bilmiyorlar. Bilselerdi böyle demezlerdi.
-
@refik-soydam Toplam 21 milyon BTC tedavülde olacak. Fakat hesap yaparken 1 BTC'nin 100 milyona bölünebildiğini hesaba katarak hesaplamak lazım Şöyle ki 1 türk lirası en fazla 100'e bölünebiliyor. 0,0004323 TL diye bir para yok fakat BTC'de bu mümkün.En küçük parçası 0,00000001 buradan hesaplarsak 10^7x9x21milyon olur. (Bugün 0,0001 BTC 1,7 USD)Belki 0,0000001 BTC anlamlı gelmeyebilir ama 0,12345678 BTC 2189 dolar yapıyor Değeri arttıkça virgülden sonraki her sayının değeri de artıyor. Bu yüzden sayı o kadar dert değil çünkü alt coinler de var. Onları da hesaba katarsak 21 milyon hiç dert değil. Kaldı ki 21 milyonu ilk başta kararlaştırılan sınır.Bunun sınırlayan genişletebilir de.Zincir eklenerek devam eder elbet.Fakat değerini koruması için sayı artmayacaktır.
Herkese yetmesine zaten hiç gerek yok.Bunu satın alanlar uygun gördükleri zamanda nakite çeviriyor. Hem banknottan vazgeçmiyor hem de piyasada BTC el değiştiriyor.Kağıt paranın tam ikamesi olarak düşünmemek lazım.Şu an bunu düşünmek için erken. -
@mcreseko Ortalıkta bitcoin cloud mining affiliate linkleri bolca dolandığı ve bizim memleketimizde affiliate marketing pek bilinmediği için kavramlar karıştırılabiliyor.
-
@onuktekin Toplam bitcoin sayısının en baştan belli olması ve yeni bitcoin eklenemeyecek olması çok güven verici bir durum aslında.
-
@burcuburcu Alt-coinlerin de değeri dolar karşısında değerli hale gelirse o zaman sözlerinde rahat duracaklarını düşünüyorum.Bir para biriminin 100b'ye bölünebilmesi çok harika bence
-
beş günde %30 kayıp, iki kişi konuşması ile nasıl sallanıyormuş uygulamalı göründü artık herhalde...
-
Keriz silkeleme ve düzeltme karşımı tadında bir senaryo izledik gibi geliyor. Toparlanma başladı sanırım, hem btc de hem altlarda
-
@leightbau bence de popüler olunca alanlar panik satışı yaptı, gerçekten bitcoine güvenen yatırımcıları mükemmel bir alım fırsatı oldu.
-
Muhtemelen, 25k yolculuğuna başladı ama tabi yine de balinaların ne yapacağı bilinmez : )