İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Alımı (2018)
-
silinmiştir
-
uygun olmadığı için silinmiştir
-
silinmiştir
-
silinmiştir
-
uygun olmadığı için silinmiştir
-
silinmiştir
-
silinmiştir
-
@aslan-reyiz evet hocam haklısınız
-
yine bir mülakat sonucu ve yine kpss düşük olan bir dünya insan kpss yüksek olanları mülakat ile geçmişler.ne diyelim elden bişey gelmiyor.hakkıyla kazananlara tebrikler.Allah utandırmasın.
-
Ben başvurmamıştım kazanan arkadaşları tebrik ediyorum ama sadece mülakatla alan yerlerin standart durumunu görüyoruz yine:) bir de kurumların her ne kadar yedek atarlarsa atasınlar mükerrer kazanma durumunu iyi analiz edip ona göre adaylara öncelik vermelerini bekliyoruz zor bir iş değil bence. Çünkü kazanan listesinde aynı kişileri görmek düşündürücü, bazı şeyleri çok alenileştiriyor
-
@robinson1 nasıl şeyleri alenilestiriyor
-
20 puan türünde ilk 100'deyim ama bir şeye (başka bir şey yazacaktım ama forum dilinden uzaklaşmayacağım) yaramıyor. Bizden daha düşük puan alanlar her mülakatı torpille kazanıyor. Mülakat demek torpil demektir. Hak yemektir, adaletsizliktir. Şimdi kalkıp ben Sayıştay sınavında birinci olsam ne yazar. Ona buna ya işte sınavım vardı da bana referans olur musunuz demek zorunda kalacağım. Neden mi? Yoksa E L E N E C E Ğ İ M. Burada birileri vardı işte referans olmadan çoğu yere girebilirsin diyen. Tabi girersin ancak pide kuyruğuna girersin. Bakın daha iki mülakatım sonuçlanmadı onları kazanırsam da fikirlerim değişmeyecek. Mülakat kalkmadıkça Türkiye Cumhuriyetinde kamu kurumları düzelmez. Liyakata dayalı sistem gelmedikçe kamu bürokrasisi çürümeye devam edecek. Devleti düşünen bizim gibi insanlar da ancak ve ancak ders çalışmayla kalacaklar. Nerede yalaka var yükseliyor. Bunu görmeyen yok. Ne olursa olsun kendimden ödün vereceğime ölürüm daha iyi. Ne dedim yukarıda elbet hepimiz öleceğiz. Ahirette görüşmek üzere hakkımı yiyenlere hakkım haram zıkkım olsun. İki dünyada da iki elim yakanızda kurtuluşunuz yok.
-
@paca08 güzel özetlemişsin olayi dostum, her mükakat sonucu sonrasi hissettiklerim tam da bunlar. Allah yardimcisi olsun hakkiyla bi yere gelmek isteyenlerin. Devletimizi de bu mülakat rezilliginden kurtarsin kisa zamanda.
-
burayı okuyan, idealleri olan, kpss a grubuna ya da başka sınavlara/ mülakatlara hazırlanan arkadaşlara seslenmek istiyorum. bu forumda ve diğer forumlarda her mülakat sonrası her şey torpil, torpil olmadan atanamazsınız, referans yoksa anca kapıdan içeri girersiniz vb söylemlerde bulunan arkadaşlar var. sizler bunları dikkate almayın. her şey torpil değil, hatta @odtüsbky hocamın sık sık dile getirdiği gibi 15 temmuz sonrasında torpilin/referansın etkisi minimuma indi. elbette öyle girenler var, kimse yok diyemez inkar edemez ama hakkıyla giren, arkasında kimsesi olmadan kazanan bir çok arkadaşımız var. burada mülakat hak yemektir diyenler bahsettiğim arkadaşların hakkını yemiş olmuyor mu?
ben de bu yollardan geçmiş, 2 senedir canını dişine takıp çalışmış bir kardeşiniz olarak kimseye gidip de ''ya işte sınavım vardı da bana referans olur musunuz '' demedim. sabah tıraşımı oldum, takım elbisemi giydim ve mülakatlara gittim. 8 mülakata girdim, ilk 2 sinden elendim, sonra dedim ki ya neden eleniyorum, kazanan nasıl kazandı nerde yanlış yaptım acaba diye düşündüm. sağolsun @HaniYaKi hocam da bana güzel tavsiyeler verdi yardımcı oldu, daha sonra girdiğim mülakatların 4 ünü kazandım 1 ini kaybettim 1 i henüz açıklanmadı. 6 mülakatım daha vardı, onlara girmedim girsem ne olurdu bilmiyorum yine kazandığım olurdu, ya da 6 sını da kaybederdim ama kaybedince gelip burada kazananları zan altında bırakmazdım, diğer kaybettiklerimde de kimseyi zan altında bırakmadım.
işin özü, her mülakat sonucu açıklanınca her şey torpil, torpilsiz çöpçü bile olunmaz gibi görüşlerinizi artık okumak görmek istemiyorum. böyle yaparak hem hakkıyla kazanan arkadaşları zan altında bırakıp haklarını yiyorsunuz, hem de burayı takip eden genç arkadaşlarımıza umutsuzluk veriyorsunuz umutlarını kırıyorsunuz. madem her şey torpil bırakın bu kurum sınavlarını, her şey torpilse sizler nasıl girdiniz o zaman, torpil mi yaptırdınız ?
burayı okuyan, sürece yeni dahil olacak arkadaşlar; evet süreç zorlu, rakipler kaliteli, çok çalışmak ve sabretmek gerekiyor. çalışan, sabreden, kendini eleştiren arkadaşlar üst kurullara da girer, içişlerine de girer, kültür bakanlığına da girer, aspbye de girer, hazineye de girer, kalkınma bakanlığına da girer, mhuy da olur, guy da olur denetmen de olur.
-
@genclerbirlikli
Ne gibi eleştiriler mesela?
Mülakat puanına 40.33 verilen arkadaş amuda kalkmadığı için mi böyle bi puan verildi acaba:)
40 asgari puan + 0.33 isim soy isim.
Mikemmel puanlama -
Kimse kusura bakmasın ama ben aksini düşünüyorum. Asıl 15 Temmuz'dan sonra torpil ayyuka çıktı.İhraç edilenlerin yerine kendi adamlarını sokmak için ayrı bir çaba içindeler.
-
@genclerbirlikli uzun uzun çok güzel yazmışsın da bi sen bu süreçleri biliyomuşssun bi sen bu yollardan geçmişsin gibi yazmışsın.iyi kötü bizde 3 4 yıldır bu süreçteyiz ,eşimiz dostumuz var duyduklarımız ettiklerimiz var.bizde biliyoruz kazananan herkesin torpilli olmadığını hakkıyla kazananları hep tebrikte ederiz ama torpilin çok fazla olduğuna biliyoruz.kimse bana 10 dk 20 dk 30 saat süren mülakatla bi adamın diğerinden daha kaliteli olduğunun anlaşılıp düşük puanlı adamı yüksek puanlı adamın yerine almadaki mantığı anlatamaz.kul hakkı yemiceksiniz aga yiyosanız birisi yüzünüze hakkım varsa haram olsun dediğinde rahatsız olmıcaksız.
şımarıklığa bak bide okumak istemiyomuş.sanamı sorucam aga ne yazcağımı? -
-
@genclerbirlikli Ya ben kafamdan mı uyduruyorum. Sen bu işlerde 2 yıldır varsan bende 4 yıldır varım. Gel hadi Hakim ol referanssızda göreyim ya da gel hadi Sayıştay Denetçisi olda göreyim seni. Hadi Kaymakamlık sınavını kazan mülakatı referanssız geçte göreyim. Gelicem yanına senden özür dileyeceğim ama diğer türlü boş konuşmaktan başka bir şey yapmamış olursun. Ne yani sen mülakatta süper konuştun da ben aa ııı eee falan mı dedim. 3 yıldır Uzman yardımcılığı yapıyorum. 3600 ek göstergem olsa zaten bırakacağım bu işleri. Yani oturmasını kalkmasını konuşmasını biliyorum. Temsil kabiliyetim var diye düşünüyorum. Yani kardeşim daha ne olması lazım ? KPSS'de başarılıyım halihazırda çalışıyorum devleti temsilde edebilirim napayım ağzımla kuş mu tutayım?
-
BTK mülakatında bir arkadaşla tanıştım. Şimdiye kadar 6 mülakata girmiş ve referansı yok. Pırıl pırıl genç bir arkadaştı. Tüm mülakatlardan elenmiş. Sordum referansın var mı diye valla yok dedi. Ne yani bunların hepsi tesadüf mü. Hangi kurumda çalışıyorsanız gidin sorun personele listeler geliyor mu gelmiyor mu diye. Onlar doğruları söyler size. Ben bir kişi bile referanssız giremez demiyorum. 100 kişi alınıyorsa 90'ı referanslıdır. Gider il başkanıyla konuşur, vekille konuşur girer bir şekilde. Geriye kalan 10 kişi ise referanssız girebilirse girer. Rakamlar farazidir. Keşke yüz yüze olsakta anlatabilsem neyin ne olduğunu.