TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Allahım yağmurlar başladı sana şükürler olsun
-
@black Hatta tüm ilanlar direk böyle kpss puanıyla mülakata çağırsa çok daha net olur herşey tabi 4 katını geçmemek kaydıyla.Süreçler daha çabuk sonuçlanır ve adaylar da kurum sınavlarındaki zorlukları yaşamaz.Her ne kadar KPSS'de çok fazla sorun yaşanmış olsa da en güvenebilecegimiz sınav bu.
-
yok boyle bir şey 2 yıl oncesine kadar iibflinin ne varsa maliye bakanlıgında var dediği kpssye hazırlanan bir adayın cıkmış sınav sorurusu olarak görmekten bıktıgı bir kurum yerini sözlüyle alım yapan yani ingilizceyi bil yeter alan cokda önemli degili önemseyen kurumlara bıraktı.Belki yorumuma eleştiri edenler olcak ama gercekler bunlar.Simdi sizlere sorararım iibflerde 4 yıl boyunca alan dersleri yerine sadece ingilizce eğitimi verilip su yds denilen degerini mezun olduktan sonra anladıgımız sınava hazırlansaydık daha hayırlı olmazmıydı?Birde sözlüyle alım yapıyo yazık gercekten yazık
-
Sözlüyle alım kaldırılmalıdır.
-
Simdi sadece hukukcular mı p4 ile başvurabilecek? Yani 33 kisilik kısım yalnızca hukukçular için mi?
-
P 33 - 88,7
P 34 - 85,3Hangisiyle başvurmalıyım sizce? (YDS:82,5)
-
@nfs hocam hangi bölümden mezun olduğunuza bağlı sanırım bu. Ui mezunuysanız p34, kamu (emin değilim) mezunuysanız p33..
-
Meslek tanıtımı ve özlük hakları için tanıtım yapabilecek olan var mı ? Diğer merkez uzman yardımcıları ile aynı özlül hakkına ve maaşamı sahipler?
-
Arkadaşlar net olmasa da şöyle bir ifade de bulunayım: Kurum 70 kişiyi almayabilir. Bir de bir ara Başbakanlık Uzman Yardımcılığı da 70 kişilik ilana çıkmıştı, benzer şekilde o sınavda da YDS olmadan dört puan türü ve 4 katı ile mülakat sınavı yapılmıştı. 37 iibf/hukuk/sbf mezunu 148 kişi 92,448 puanda kapamıştır
-
Meslekle alakalı tanıdık bir kaç uzmana ulaştım. Dönem dönem çok çalışılan yerine göre hiç çalışılmayan, meslek erbaplarının genelde kurum değiştirdiği bir meslekmiş.
-
@aliveli normal hocam düşünsene heryerde milletvekili mobingin haddi hesabı yoktur
-
@hayde35 güzel bir çevre edinme şansınız var diyor ama bahsettiğiniz konudan onlar da şikayetçi.
-
P4 83.8
P33 86.4
Biliyorum böyle sorularla forumu mesgul etmemek lazim ama
Sizce hangisyle basvurmaliyim dostlar ? -
@dikey hocam p4 hukuk mezunları için
-
@onrtms iyiki sormusum ilani dikkatli okumadim teşekkür ederim hocam. P33 ten devam
-
@dikey rica ederim
-
@aliveli Hocam ülkemizde ekseriyetle mesleğini övene az rastlanır zaten. Yurtdışı imkanı vb. avantajları var mı acaba keşke öğrenebilirsek de insanlar ona göre düşünse.
-
@isildur soralım öğrenelim
-
80 yds barajı olan kısımda rekabet daha az olacaktır muhtemelen, çünkü+80 ydsli kişilerin çoğu ya dışişleri beklemekte ya da merkez bankası gibi kurumlara odaklanmakta. Doğal olarak kpss puanı sınır olan 75 e kadar düşer 80 sınırlı istenen puan türünde kanımca.
-
yurt dışı kısa süreli görevlendirmeler eğitimler oluyor, sanırım yurt dışı yüksek lisans kontenjanları da vardı.