TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@14140154 Eyvallah hocam.
-
Sınav konuları çok geniş, iş hukukunda çekoya türk dış politikasından ekonomiye kadar var. Daha önce giren birileri varsa nerelerden soruluyor bize yardımcı olsa güzel olurdu.
-
@nfs TBMM'nin 29 farklı pozisyona B grubundan mülakatla yapacağı 192 kişilik personel alımının belge teslimi 24 Kasım 2017'de bitti ve halen güvenlik soruşturması bitmediği için mülakat gün ve saatlerini açıklamadılar. Uzman yardımcılığı için de ne zaman liste açıklanır tam bir muamma... O yüzden acele etmeyin, konu çoksa zamana yayarak rahat rahat çalışın...
Ancak işin iyi tarafı önceki yıllarda uzman yrd. mülakatını yapıp 1-2 gün içinde açıklayan bir kurummuş. Bu kez de mülakat öncesi çok bekleteceği için mülakatlar yapılınca kısa sürede açıklar diye tahmin ediyorum. Daha önce bu sınava giren birini forumlardan bulmak çok zor bence... Önceki alımlarda 2009-2013 arası sık alım yaptığından birilerini forumlarda bulmak kolaydı ancak bu seferkinde kolay değil...
-
@odtüsbky üstad sen burada çalışmak konusunda ne düşünüyorsun? Yani diğer kurumlarda kıdemli uzman,baş uzman gibi kadrolar ve yükselme olanağı var. Burda durum nedir? Bu arada teşekkürler cevap için.
-
Ben eski forumlara da ulaşamadım. Mülakatlar daha bilgiye dönük mu oluyor yoksa adayı tanımaya yönelik mi acaba? Her puan türünden başvuran bu konulara hakim olmalı mi?
-
@nfs Bilmiyorum hocam. Yoğun çalışılan bir yere benziyor. Özellikle Uluslar mezunlarını Protokol ve Dışişleri Daire Başkanlığı'nda çalıştırırlarsa yurt dışı görevleri oluyor. İçişleri Bakanlığı olarak TBMM'de sadece o daire ile yazıştığımız için biraz biliyorum. Geçenlerde birkaç uzman bir toplantı için Strazburg'a gitti mesela. Yeri geliyor hafta sonu bile çalışmaları gerekebiliyor. İçişleri Bakanlığı'ndaki a grubu personelin kariyer imkanı yok. Aynısı Adalet Bakanlığı'nda bir daha alınmamış uzmanlar ve Dışişleri Bakanlığı'na da nadiren alınan uzmanlar için de geçerli. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü de İçişleri'ne bağlı olduğundan oralarda da mülki idare amiri sınıfı yükseliyor. Eğer Göç ayrı bir bakanlık olursa o zaman uzmanların yükselme şansı olur. TBMM ise öyle kolayca yükselinebilen bir yere benzemiyor açıkçası. Ancak kamuda yükselmeyi falan pek düşünmeden bir an önce bir yere girebilmeye bakmak gerek. Eğer aynı anda iki yer kazanılırsa ya da bir yerde çalışırken başka yer kazanılırsa o zaman düşünülmeli ve araştırılmalıdır.
-
@14140154 mülakatlarda bilgi sorulacağını düşünmüyorum. Bence adayı tanımaya çalışıp, strese dayanıklılığını ölçmek için biraz zorlamayı denerler.
-
@odtüsbky anladım sağolasınız. Şu anda tek derdim a kadro bir yere girebilmek. Pek fazla seçim yapma lüksüm yok. Sonrası için merak ettim.
-
@burcuburcu Hocam maalesef pek öyle olacağını zannetmiyorum. Sınav yapılmadığı için ya zarf usulü soru çektirip üzerine adayı tanımaya çalışırlar yada alandan bir kaç soru sorup adayı tanımaya geçerler. Hepimiz o veya bu şekilde TBMM tarihi vs. biliyoruz fakat kanunların yapım süreci vs. gibi sorular süreçlere vakıf olmak lazım. Anayasa değişiklikleri ile meclisin denetim yollarına bakmalı iyice girmeden önce bunların dışında güncel den başka aklıma bir şey gelmiyor. Birde malumumuz parlamento kararları vs. kesin ad soyad gibi öğrenilmeli. Zarf olmazsa başka alanlardan soruların çok komplike şeyler olacaklarına ihtimal vermiyorum.
-
buna ne oldu acaba?
-
@nfs buna ne oldu derken
-
@hgrotius mülakat
-
arkadaşlar merhaba, hepinize kolay gelsin. güvenlik soruşturmasının tamamlanması, mülakat tarihi gibi konualarda bilgisi olan var mı?
-
Aynen arkadaslar hic duyum alan ya da tahmini olan yok mu mulakat tarihine dair
-
@yasemin27 ben aradım sordum. En az 1 ayı var. Soruşturma devam ediyor.
-
@nfs yeni mi sordunuz bu tarihten itibaren mi bir ay?
-
@14140154 dün
-
@nfs tesekkur ederim
-
3-4 aydan aşağı gelmez bence. O kadar kişinin güvenlik soruşturmaları bitecek. Ankara istanbul kütüğüne kayıtlı olanların ki en az 4 ay sürüyor maalesef.
-
Arkadaşlar GSB UZMANLIKTA sınava girmeyecek olan varsa feragat edebilir mi görünüşe göre çok ufak küsüratlarla sınava giremiyorum Lütfen biraz duyarlı olalım Şimdiden teşekkürler️