Taşeron işçiler
-
Arkadaşlar taşeron işçilerin kadroya geçmesi hayırlı olsun. Ama bu arada devletimizin bizlere de kadro açması gerekiyor artık. O kadar okuduk, sınavlara girdik ama doğru düzgün alım yok.
Genelde Mezuniyet durumu olmayan taşeron işçiler bile kadroya geçti, ekmeklerini kazanıyorlar. Bizi düşünen var mı peki? Yüzbinler ilan beklerken alımlar 10-20 kişi. Gerçekten üzücü bir durum -
herkese hayırlı olsun.
-
Taşeron işçiler adına sevindirici bir haber ve hayırlı olsun. Elbette kimseyi küçümsediğim yok ama milyonlarca üniversite mezunu genç issiz dururken öncelikle bu duruma çözüm bulmak gerekliydi.Yıllarca kafa patlatıp ömür çürüten üstüne bir sürü masraf yapıp borçlanan her gün uyandığında ilan gelmiş mi diye forum sitelerinde güne merhaba diyen bu gençliğe çare olmak lazımdı .Ben gidip taşeron işçi olabilir muyum? tabi ki de hayır adamı akrabası referansı olmayan birinin taşeron olduğu nerede görülmüş (istisnalar kaideyi bozmaz) zaten torpille işe giriyorsun ve üstüne de kadro alıyorsun on numara iş ne ala . Kamuda çalışan herkesin kadroluda olması gerekmiyor ayrıca madem bu insanların haklarını düşünüyorsun sosyal devlet olarak çıkarırsın 3-5 düzenleme özlük haklarını da iyileştirir belirli güvence verirsin olur biter ama işsiz gençlere kadro açmak masraflı tabi kim uğraşacak bununla 900 bin kişiye bir kalemde kadroyu verir matematiğime bakarım diyorsunuz ne diyelim siz de haklısınız tüm suçlu dirsek çürütüp ömür verip ve de atanmaya değil sınav açılmasına razı çalışıp yüksek puan alıp bir şeyler başarmaya çalışan hayallerinin peşine koşmaya çalışan biz gençlerde bundan dolayı çok çok özür dileriz.
-
Taşeron işçilere kadro verilmesine tepki verenler çoğunlukta ama bu kadrolar temzilik işçisi, garson vs gibi mesleklere verildi arkadaşlar bunlar kpss hazırlığında olanları çok ilgilendiren konular değil sanki.
-
@hgrotius hocam yarisi ilgilendirmiyorsa bence yarisi da ilgilendiriyor. Kuzenim lise mezunu, iki yildir belediyedeydi call centerda. simdi kadroya gecicek. Herkesin rizki kismeti bi yerden ama ozellikle belediyelerde hakettiklerini cokta dusunmedigim bir suru kisi kadrolu olcak. Ya da belki bu kpss surecinde onlardan daha cok hakeden birsuru kisiyi gorunce uzulur oldum bu duruma. Aldiklari maas da gayet doyurucu 2500 vs. Universte mezunu olan yok iclerinde. Lise mezunu bulursan ne ala:) Yani isci diye geciyor cogu ama yaptiklari memurluk gibi isler, tabi bi is yapiyorlarsa:) Allah onlarada oyle bi kapi acmis bi sey diyemem. Herkesin nasibi bi yerden. Ama hakkaniyet acisindan bu taserona kadro verilmesinin bi kismini dogru bulurken bi kismida vicdanimi acitiyor. Beni ortada birakan bi durum bu durum acikcasi. Ulkemiz icin hayir olur insallah
-
@kismetnasip mezun olduğumda kadının teki seni taşeron yerleştireyim demişti.sonuçta memur saatişyle çalışıyorsun,o sırada kpss ye de çalışırsın oğlum demişti.aklıma edeyim.
-
@kontrolluinsan bende aynisini dusunuyorum bazen:) Isteseydim mezun oldugum sene baslayabilirdim belediyede. Ama aklima bile gelmemis hic
Ne denir, demekki bizim bu zorlu süreci yasayarak pişmemiz gerekiyormuş:( -
@kismetnasip anladım hocam tv de hep temizlikçiler vs çıkınca insan bilemiyor tabi.
-
@kismetnasip aynen hocam benimde 2 arkadaşım var birisi 2 yıllık harita mezunu diğeri 2 yıllık muhasebe mezunu ikisi de bir şekilde belediyeye girdiler ve kadro alacaklar maaşları da gayet iyi gurbette çalışma derdi de yok kendi memleketinde çalışıyor tayin derdi yok masraf yok onlar adına mutluyum ama şimdi bu bölümleri okumuş kpss den yüksek puan almış kişilerin suçu ne. Ayrıca ilgilendiriyor ilgilendirmiyor mezvusuna hiç girmiyorum herkesin kendi tercihi beni ilgilendirmez seni ilgilendirir onu ilgilendirmez ama beni ilgilendirir tercih meselesi bu devletin görevi tercih edenlere liyakatı sağlamak olmalı.