2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@economicsx siz baya rahatsız bir konumdasiniz anladım hocam fakat değiştirene kadar mecbur oradasiniz çünkü bir geliriniz olmalı... Buradakilere de o gözle bakmanız iyi olur.
Yazdığınız nedenler gerçekten çok sinir bozucu.Hele İstanbul gibi bir yerde sabır taşı dayanmaz. İyi kötü bunların bilinmesi lazımdi. Aslında biliyordum da tekrar hatırlatma oldu. İnsan unutuyor, bu sorunları yaşamasa bile kendi gündelik hayatındaki sorunlar daha ağır geliyor hep. Bence artık kişiye göre değişecek oraların sıkıntısı. Benim iş tecrübem yok ama olanlar kazanırsa kiyaslayarak ona göre devam edecek işte... Bu kadar işsizin bakanlık bünyesinde ise girmesi imkansız. O yüzden gerçekler acıdır, yaşayacağız. -
Öğretmenlere laf edip duruyorsunuz da bu gelen atamalar kaç branşa bölünüyor haberiniz mi yok. Üniversite sınavında daha yüksek puan alsaydınız sizin de benim de başvuracağım bölüm öğretmenlikti. Hanginiz oo benden geleceğin ekonomisti olur ben iktisat okuyacağım diyerek tercih yaptınız Milleti eleştireceğimize kendi bölümlerimizin atamalarının iyileştirilmesi,çoklaştırılması için uğraşalım.
-
İKyı arayıp cevap alabilen oldu mu üç numara aradım üçü de açmıyor.
-
@secret burası bir forum. O yüzden iyi kötü yorumları okumamız gerekiyor. En azından ben bunun için buradayım. Bunlari çalışan biri olarak yazmış arkadaş. Dediklerini dikkate alarak yine kendi hayat süzgecimizden geçireceğiz olumsuzlukları. Belki yaşayarak belki reddederek... İyi tarafları görmek ya da bunu seçmek benim için çok zor. Ama siz bu konuda iyisiniz ya da tercihiniz bu.
Ben birkac yorumunuzu okudum, gayet pozitif şeyler yazıyorsunuz. Kendi adıma teşekkür ederim. Kötü tarafları okuyunca iyi taraflar da gidiyor. Ama olumsuz yorumlara da açık olalım. Bunlari sözleşmede okuma şansımız yok. Ki okusak da bazen mecbur bile kalanlar olacak.
-
@issiziktisatci ben üniversiteye 15.000 sıralama ile yerleştim. ve öğretmenliği istemedim. Öğretmenliği kötülemekten ziyade daha düşük bir puanla atandıkları aşikar. Sen hiç kpss si 65 olup atanan A grubundan birini gördün mü? En son olaylardan sonra kaç kadro açıldı. Öğretmenlikten daha az. Burda niyetim ne öğretmenliği yere vurmak ne başka mesleği. Öğretmen olmak istesem olurdum. Benim üniversiteye başladığımda guy 70 puanla alım yapıyordu sadece 2013 yılında 1200 1500 bilmem kaç kişi vmy aldılar bi tanıdığım 76 puanla vmy oldu bu sene 85 puanla arkaadasım vmy sınavına giremedi. Realite istiyorsanız açıklan sınavlara bakın. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz tartışmak yerine sonuç bekleyelim. Niyetim kimseyi kırmak askla olmadı. Kendimi ifade ederken yanlış cümle kurduysam herkesten de özür dilerim
-
@economicsx istifa et o zaman
-
@secret 15000 sıralama ile iibf okumayı seçiyorsan da kendim ettim kendim buldum diyebil o zaman
-
@falanfilan ben pozitif dışında yine birşey yazmadım. Ama her doğru her yerde her zaman söylenmez. Kimseye kötü laf da etmedim ki gayette açık biriyim. Ama şuan daha herşey belirsiz bi umut taşırken bu yorumlar biraz moral bozucu geliyor. Kazanıp kazanmadığımız belli olsun olumsuz seyleri de konuşalım. Ama şu an hepimiz bi beklenti içindeyiz iyi ya da kötü. Kesinlikle bankacı olmayın. Sadece mutsuzluk bunlar bana yanlış geliyor. Ben dedim zaten belki bende mutlu olmayacağım. Belki sınavı da kazanmayacağım ama umudum olumsuzluklar arkasında kalmasını istemiyorum. Ki ben burda tartışma ortamından ziyade her zaman uysal olmaya çalışan biriyim ama biraz da halimize bakın. Zaten iyi durumda olsak bırda ne işimiz var.
-
Arkadaslar bir tez çok uç noktalardaki bakis acilariyla dile getirilmis:) bu forumda banka mulakatina girip bir umut sonuc bekleyen insanlara ' ben banka calisaniyim şartlar çok kötü tercih etmeyin' demek de yanliş, öyle ya da böyle bizim gectigimiz bir yoldan gecip basariyla sonuclandirmis ve muhtemel bizim de basarili olacagimiz takdirde yasayacagimiz sorunlari dile getiren birine ' begenmiyorsan istifa et' demek de yanlis bana gore:) Yazilan fikirlere daha tahammullu olup , yaklasan mulakat sonuclarini beklemek biz banka personellerine ve personel adaylarina daha cok yakisir diye dusunuyorum:)
-
@issiziktisatci kendim ettim kendim bulduğum diyeceğim birşey yok. Sizin göklere çıkardığınız öğretmenlerden biri yaptı tercihimi. Hatalı tercihlerden ötürü okudum pişman mıyım değilim? Ki o zamanın şartlarında iibf o kadar da kötü değildi. Benim neyle yerleştiğimden ziyade şuan kimseden farkım olmadan bir yerlere yerleşmeye çalışıyorum. Ben burda kimseye kötü laf etmeden elimden geleni yapmaya çalıştım. Niyetim sizlede asla tartışmak değil. Birlikte batıyorsak aynı gemideyiz. Kendim kadar sizinde iyi yerlere gelip atanmanızı canı gönülden isteyen biriyim. Acımasız olmayalım birbirimize karşı. Birbirimizi tanımadan kırmayalım. Ben yanlış konusup cidden birini incittiysem ki asla istemem tekrardan özür dilerim. Umarım hepiniz kazanalardan olursunuz iyi günler
-
@aksakrekabet ne adamlarsınız ya iste is hayati da sizin gibi gereksiz konuşanlara dolu.
-
@secret hocam ben de tartışma niyetiyle yazmadım. Düşüncelerimi yazdım. Yanlış bir imada tartışma yaratacak bir algı yarattiysam bilerek yapmadigimdan emin olun lütfen. Sadece etik değil dediniz ya ha arkadaşın bankacı olmayın kesinlikle dediği şeyi ben de doğru bulmuyorum ama diğer yazdıklarından faydalanacagimi düşünüyorum. Sizin pozitif yorum yaptığınızı düşünüyorum bu iyi bir şey, kimileri kötü tarafını yazıyor kimileri iyi tarafını. İkisinden de faydalanmak lazım.
Kötü niyetli manipülasyonlari ben de sevmiyorum ama burada onu hissetmedim. Arkadaşın önceki yorumlarına da baktım. Ta baştan girer girmez pişman olmuş ama mecbur kalmış. Belki aramızda mecbur kalmayan başka seçeneği olan kişi olacak. Bi nevi iyi bir u dönüşü yaratmıştır birilerine...Dediğim gibi hocam tartışma değil düşüncelerimi yazdım
-
@economicsx şu an bankada mesai saati. Telefonla ilgilncek zaman bulunuyor galiba. Bu iyi bişey.
-
@falanfilan en iyisi kapatalım bu konuyu. Kötü bir intiba bırakmak istemem kimseye karşı. Burdaki arkadaşlarımla insallah eğitimde olma fırsatımız olur ve bir bir tanısır hepimiz derdimizi ifade ederiz birbirimize kendinize iyi bakın bundan sonra ki konuşmalarımız açıklanan sınavlarımız üzerine olur inşallah
-
@secret sağolun hocam kötü bir izlenim almadım. Bankanın işini severek yapacak kişilere ihtiyaci var. Bu yüzden inşallah olumlu sonuç alırsınız. iyi günler
-
Bankacılığı maaşı, özel sağlık sigortası, yemek kartı vs gibi sebeplerle altını doldurarak iyi diyor arkadaşlar. Bankacılık yapılmaz diyenler ya da halkbankta çalışanlar da konuya girip şu şu şu sebeplerle kötüdür derse daha iyi olur. “Bankacılık kötü, yapılmaz” deyip altı dolmayınca insanlar tepki gösteriyor. İşsizlik olsun mülakat süreci olsun herkes gergin o sebeple olumsuz şeylere tepki gösteriliyor. Halkbankta çalışanlar hangi bölgede çalıştığını ve ne amaçla “kötü” yazdığını(çalışanlar, yöneticiler, maaş, çalışma saatleri) belirtirse iyi olur. Bundan sonra bu sınava girmeye niyetlenenlere de iyi birer tecrübe bırakmış olursunuz
-
Ben banka cok güzel hepiniz gelin desem daha mi mutlu olacaktınız? Karşılaşacağınız şeylere duymak dahi istemiyorsaniz boyle devam edebilirsiniz. Ben ulaşmak istediklerime ulaştım bence gerisi umrumda değil.
-
@economicsx neden herkese Zıt gitmeye çalışıyorsunuz ki ? Olumsuzlukları da dile getirin. Ama sınav açıklanma aşamasında herkes umut halinde bankacı olmayın demek çok mu doğru? Artık herkes son aşamada. Ha şunu deseniz bize arkadaşlar sınav açıklansın kazanan arkadaşlara tavsiyede bulunmak isterim bunlarda var hazırlıklk olun inan herkes size ters gitmez. Belki hepimiz sevmeyeceğiz belki bizde çıkış yolu arayacağız ama unutmayın hala o bankanın ekmeğini yiyorsunuz, imkanlarını kullanıyorsunuz. Hiç bir kurumun üst düzey olmadığını biliyoruz. Ama umudumuzu kırmayın rica ederim. Çünkü ciddi manada bu işi çok isteyip çok hevesli olanlar var benim için. Sınavlar açıklansın herşeyi anlatın bizde dinleyelim .
-
Geçen sene uzman yard. mülakatından elenip servis görevlisi olan arkadaşım bir ay çalışıp istifa etti, ben dört gözle bu ilanı beklerken bana inşallah daha iyisi olur bu iş gerçekten zor dedi . Neden dediğim zaman ; şubenin yerinden şube çalışanlarına kadar herşey çok öenmli dedi, müşteriler çok absürt insanlardı şubenin bulunduğu yer yüzünden dedi, başındaki insan ise sürekli kıza sen hep böyle yavaş mısın evde iş yaparken de mi böylesin,senin psikolojin bozuk bence falan diyormuş. Bence @economicsx arkadaşımız da denk geldiği şube ve insanlar yüzünden böyle konusmus olabilir. ha tabi ki biz mülakatı beklerken merak içindeyken bir de bi ton hayalle iken tepki veriyoruz ,en yakın olanagımınız buyken bu kadar yaklaşmışken bize ters geliyor bunları okumak.
-
@issiziktisatci tam da bu işte.aynen katılıyorum.