KPSS B merkezi alımlarda kontenjan sayıları
-
ösym sitesinden alan sıralamamızı nasıl görüntülüyoruz?
bir de bu merkezi atamalar kaç puana kadar düşer bi tahmin yürütebiliyor musunuz?
kadrolar hep cazip yerlerden mi oluşuyor, yoksa doğu kadrosu olduğunda mesela puanda oynamalar olabiliyor mu? 79 puanlı birinin şansı var mıdır?teşekkürler..
-
@babanınoğlukemal Ais'te öğrenebilirsiniz bölüm sıralamanızı. 79 puanla zor hocam, bir de doğu illerine yapılan alımlar dengeli olduğu için puanlar çok düşük olmuyor maalesef.
-
@Antimülakat KPSS B merkezi alımlarda kontenjan sayıları içinde söyledi:
doğu illerin
eyvallah, teşekkür ederim.
-
@Antimülakat hocam 86.90 ile ilk atamada şansım nedir.gerçi ikinci atama olacak mı o da meçhul ya.işletme sıralamam 459. m25 sıralamam 1069
-
@zaknafein ilk alımda zor kardeşim, alım az oluyor ve çoğu da 4001 oluyor. Şoförlük dışında 88'lerin altına pek düşmüyor. İkinci alımda sıralaman iyi olduğu için gelme ihtimali var ama dediğin gibi o alımın ahvali ne olacak bir bakalım da?
-
@Antimülakat KPSS B merkezi alımlarda kontenjan sayıları içinde söyledi:
@zaknafein ilk alımda zor kardeşim, alım az oluyor ve çoğu da 4001 oluyor. Şoförlük dışında 88'lerin altına pek düşmüyor. İkinci alımda sıralaman iyi olduğu için gelme ihtimali var ama dediğin gibi o alımın ahvali ne olacak bir bakalım da?
aynen durumlar baya karışık 13 ünde muayene mülakatım var .gönlüm muayeneden yana.
-
@zaknafein gel kardeşim bekleriz GTB kapılarını herkese açan güzide bir kurum, umarım olur ve meslektaş oluruz.
-
@Antimülakat hocam merhaba. Kamu yönetimi mezunuyum. Kpss p3 puanım 85.9 bölüm sıralamam 157. İlk atamada gelme durumu nedir?
-
@Burak-Özdemir hocam şu bölümlerle birlikte bakın sıralamanızı bu şekilde belirleyin. Sonra tekrar konuşalım.
4503 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3237 - Kamu Yönetimi
3313 - Siyaset Bilimi
3314 - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi -
@Antimülakat hocam baktım 282.sıradayım
-
@Burak-Özdemir sıralama iyi kardeşim ancak ilk alımda çok fazla spesifik alım olmuyor. İkinci alımda da sadece Kamu alımı sayısı belirli düzeyde olacak, bu alımda olabilir. Üçüncü ve dördüncü alımda kaçmaz diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat hocam iktisat bölümüm. M7, m25 deniyor iibf sıralaması için hangi bölümleri eklemeliyim sıralamaya?
-
@eminente86 4421 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3159 - Ekonomi
3213 - İktisat
5131 - Uluslararası Ticaret ve Finansman
6229 - İşletme-Ekonomi / İşletme-İktisat
8208 - İş İdaresi ve İktisat -
@Antimülakat teşekkürler hocam. Yani sıralamam herhalde puana nispeten daha iyi. Ben böyle anladım. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen. Kamu yönetiminden alırken sadece bu 3 bölüm mü baz alınıyor? İşletme maliye gibi bölümlere bakmak da gerekmez mi. Birde gümrükte taşra memurluğu mülakatına kaldım.:)Hayırlısı neyse o olsun inşallah.
-
4001 dediğimiz kadro: Herhangi bir lisans mezunu olmayı kabul eden kadro. Bir kurumun alımında kullanılacak kod kısmında 4001 yazıyor ise, o kadro bütün 4 yıllık mezunlar başvurabilir anlamını taşıyor.
Bazı ilanlarda ise özel kodlardan bir veya birden fazla yer alabiliyor. Örneğin, 2016/1 merkezi alımlar içerisinde yer alan Devlet Su İşlerine Ait 3 kişilik Ankara memur alımı kadrosu için başvuru için kodlar: 4421,4431,7257 olarak belirtilmiş. Bu kodlar neyi ifade eder buna bakalım.
4421 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3159 - Ekonomi
3213 - İktisat
8208 - İş İdaresi ve İktisat4431 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3226 - İşletme / İşletmecilik
3361 - Yönetim Bilişim Sistemleri
3381 - Muhasebe-Finansman
5123 - Muhasebe ve Finansal Yönetim / Muhasebe ve Finans Yönetimi
8207 - İş İdaresi
8208 - İş İdaresi ve İktisat
8296 - Yönetim ve Organizasyon
8334 - Pazarlama
7257 Seyahate ve Arazide Çalışmaya Elverişli olmak.Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi için 8 kişilik Bilgisayar İşletmeni kadrosundaki kodlar ise: 4421,4431,44594502,4503 ve 6225 olarak belirtilmiş. Bu ilan şu anlama geliyor: Aşağıda yer alan kodların altındaki herhangi bir bölümden mezun olmak bu ilana başvurabilmesi anlamına geliyor.
4421 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3159 - Ekonomi
3213 - İktisat
4431 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3226 - İşletme / İşletmecilik
3361 - Yönetim Bilişim Sistemleri
3381 - Muhasebe-Finansman
5123 - Muhasebe ve Finansal Yönetim / Muhasebe ve Finans Yönetimi
8207 - İş İdaresi
8296 - Yönetim ve Organizasyon
8334 - Pazarlama
4459 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3254 - Maliye
4322 - Muhasebe ve Maliye
8225 - Maliye-Muhasebe
4502 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
8328 - İnsan Kaynakları Yönetimi
9318 - İnsan Kaynakları
4503 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3237 - Kamu Yönetimi
3313 - Siyaset Bilimi
3314 - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
6225 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi olmak.Toparlayacak olursak, her ilanın kendine özel bir takım şartları oluyor. Bu şartları belirten kodlar tercih kılavuzunda yer alıyor. İlanda kullanılan kod bir tane olabileceği gibi on tane bile olabiliyor. Bu durumda ilanın sadece belli bir bölüm mezununa uygun alım yaptığını gösterebileceği gibi (şartlarında bir kod belirtilmiş ise), birden fazla bölüm mezununun da tercih hakkına sahip olduğunu da gösterebilir (birden fazla kodun ilan şartlarında yer alması söz konusu ise).
-
@Antimülakat hocam birde kamu yönetimi için iibf sıralaması için hangi bölümleri seçeçez sıralama için
-
@Antimülakat Hocam peki gümrük bakanlığı taşrada memur olmak mı merkezi atamada 85.9 la herhangi bir kuruma atanmak mı daha mantıklı. Özellikle ilk atamalarda merkezide bu puana iyi kurum gelmeyeceginden sormak istedim
-
@Burak-Özdemir çok değişken var. Gümrükte iyi maaş alırsın ama rotasyon meselesi var. Bir de Kura olayı, kura ile hiç istemediğin bir ile atanabilirsin. Eline geçen aylık para 4 bini geçebilir bu avantajlı tarafı. Merkezi alımda ilçelerde ilan çok, Gümrükte ise merkezi illerde çalışırsın. Bir çok durumu kendi açından değerlendirmen lazım, ilk alımda o puana gelme ihtimali çok zor, bence GTB puanın gelmişken bunu değerlendir.
-
Mrblar İBF maliye bölümü muzunuyum şöyle bi söylenti var 2014 KPSS P3 den 84 alanın sıralaması ile 2016 KPSS P3 83 alan birinin sıralaması birbirine denk diye bi söylenti var gerçeklik payı ne acaba yorum yazarsanız sevinirim,....
-
@jan bu durumu şöyle değerlendirmek lazım: Bölüm bazlı sıralama önemli yani, bu söylediğiniz hangi bölüm için geçerli. Bildiğiniz üzere Maliye bölümü için böyle bir durum olabilir: Sizin bakmanız gereken bölüm bazlı sıralamalar, genel sıralama merkezi alımlarda çok önemli değil. Bölümünüz üzerinde bu bilgiyi teyit ederseniz daha doğru olacaktır.