TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
86.91 le başvurdum arkadşlarımın hepsı neredeyse asgari ücretle calsıyor zormuş falanmış bunlara aldırmayın o işi yapanlardan neyimiz eksik bunlara takılmadan başvurularımızı yapalım arkadaşlar kendımıze güvenelim ve kımın ne dediğini takılmadan gerecekten bu işi istiyorsak başvuralım .
-
2011 de bir alım daha olmus 30 kursıyer den 10 nunu ise baslatmıslar o zaman 70 kadar düsmus 15 katını cagırmıslar ona ragmen 113 kısı basvurmus 7 yıl geçmiş ne kadar baz alınır onu bilmem kimseye basvurun yada basvurmayın diyemem bilgi amaçlı diye paylasıyım dedim.
-
@kpssiktisat zor bir kadro olduğu çok belli zaten TBMM çok stresli bir ortam.
-
Arkadaslar 1 yil sonunda 60 kisiden 40a kalirmiyim diye tereddut etmeyin, zaten girenlerin cogu 1 yil icinde baska yerlere gecerler. Yuksek puanlilar burayi bi basamak olarak gordukleri icin ben 1 yil sonunda 60kursiyerden 40 tane bile kalacagini dusunmuyorum. 30kisi filan zor kalir, onda da cok basarisiz olunmazsa atanilinir diye dusunuyorum.
Ankarada asgari ucretle yasanmaz diye bir sey yok, yasanir ama biraz zorlu olur. Sosyallikten uzak olunur. Tabi bunlar yeni ev acacaklar icin. 1 yil sonucta gelir gecer.
Vebale girmek istemem ama bence 83-84 bandinda kapatir. Bende 82 ile basvurdum ama sira gelecegini dusunmuyorum. 71 puanli kisi bile basvurmali hic belli olmaz.
Gunduz yazan intihar mevzusunu bahseden arkadas memurlar netin 2006 yilinda yaptigi haberi yazmis galiba. Ben de okumustum onu meslegi arastirirken. Haber 12 yil once yapilmis, artik donem degisti. Meslek psikoloji mi bozar bozar tabi ama artik genelde issizlik genclerin psikolojisini bozuyor. Hatta kendi adima issizlik ayri bozuyor burda insanlarin acayip yorumlarini okumak bile ayri bozuyor.
Kimsenin algisiyla kimse karar almiyor artik. O donem de gecti. Herkes her seye basvuruyor. En onemlisi buralarin aktif takibini birakip, yazilanlari kafaya takmayi birakip derse ise guce yogunlasmak.bu hepimiz icin daha hayirli bence
-
Hayırlısı arkadaşlar yaaa kimin nasibinde varsa onun olsun diyelim ya
-
kaç puanla başvurdunuz arkadaşlar?
81,90 puanım var az da olsa ümidim olmalı mı? -
@iktisatsever olmalı tabi ki sen başvur bir şey kaybetmezsin aynı zamanda 2018 kpss ye çalışmaya devam
-
Kadro sayısının 5 katı denilmis 40 gore mi 60 gore mi 5 katı
-
@kpssiktisat, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Kadro sayısının 5 katı denilmis 40 gore mi 60 gore mi 5 katı
60 olabilir
-
Ben de 89 la oylesine basvurmustum ama bizzat konusup ogrendigim detaylari paylasiyorum ki burda insanlar sirf basvuru yapmasin diye uyduranlara kulak asmayin:
- 300 kisi sinava cagirilacak bircok puan turunun olmasindan dolayi 85 in altina dusecegine pek ihtimal vermiyorum.Konustugum kisi de 90 altinin mulakat basarisinin pek olmayacagini dile getirdi.
- Cok yogunlar intihar ediyorlarmis diyen google a yazip bu hususta cok gizli yerlerden bilgi edinmis gibi aktaran kendi capinda arastirma yapan bilgili arkadaslara hiiic kulak asmayin.Haftada 3 gun meclis toplaniyor.Sali carsamba ve persembe.Bunun disinda zaten yogunluk hic yok.Zaten yrd olacaginiz icin genel kurula da cikmayacaksiniz.Sadece butce gorusmelernde yogunluk oluyor onun disinda intihar edecek bir yogunluk yok.Zaten avukat olan arkadaslar muvekkile katibe hakime savciya ayri ayri laf anlatirken intihar etmediyse bunda hic etmez.
3.khk oncesi goreve baslamis olan stenograflar 10.000 civari aliyor.Uzmanlar bunlar tabi.Siz ise ise basladiginizda yardimci olup 3500 civari bir maasla baslayacaksiniz.Ancak uzman olana kadar eski sisteme donulecegi maaslarin esitlenecegini soylediler.
4.kursiyerler 1600 lira alacaklar.oglen yemeginizi personel yemekhanesinde yiyeceksiniz zaten.
5.yazilar cok zor kursta basari saglamazsak ne olacak acaba diye dusunmenize gerek yok.Sizler ne kadar zor sartlarda yds kpss kurum sinavi mulaktlarda pes etmemis devam etmis azimli insanlarsiniz.Calisirsaniz gecersiniz sorun olmaz.
6.stenograflarin mecliste kendine ait odalari var.Oyle kimsenin elini kolunu sallayarak girebildigi bir yerde de degil.Onu da belirteyim.
7.bu is dikkat ozen sabir istedigi aman torpilliyi alalim hallederiz diye dusunulmeyecegi icin yuksek puanlar basvurun.Merkez uzmn yrd ligindan cooook iyi bir kadro.Torpilliler hakim savci olabilir cunku kararlarini denetleyen yuksek mah ler var torpilliler uzman yrd olabilir nasil olsa isi becerebilen isler ustune yikilabilecek birileri bulunur.Ancak bu kadroda olmaz torpilim yok gelmez demeyin sansinizi deneyin
8.son olarak genel kurulda gordugunuz 4 kisi uzman.siz uzman yrd olacaksiniz.4 kisi ayni anda calismiyor 2.5 dk da bir 4 kisi kendi arasinda donuyor.belli sureden sonra da o grup kalkip dinlenmeye geciyor yeni grup geliyor.intiharlik durum yok.
-
2000 tl maas diyenlere de sunu soyleyeyim mecliste cayci bile o maasi almiyor:)
-
@av-ssualp hocam kurstaki aşama sınavları kaç ayda bir yapılıyo bu konuda bir bilginiz var mı
-
@av-ssualp 90 altının mülakat başarısı Derken anlamadım ben
-
@baumol yani dusuk puanlilarin ilk 300 e girse dahi sansi yok dedi.Benim de anladigim torpilli diye birilerinin alinmayacagi
-
@pnyx-cratos sorayim hocam.ogrenip yazarim onu da
-
@av-ssualp Hocam Stenografla mı konuştunuz
-
90 aşağısı derken bunu stenograf yrd mi söyledi
-
@av-ssualp, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
@baumol yani dusuk puanlilarin ilk 300 e girse dahi sansi yok dedi.Benim de anladigim torpilli diye birilerinin alinmayacagi
86-87 puan dusuk puan mi oluyor
-
90 altinin mulakatta elencegi soylemi buyuk komedi:) 90altini mulakatta elersen 1 yil sonra o isi yapacak 9 kisi zor bulursun:)
-
@kismetnasip ya şov yapıyorlar 90 altını eleriz falan mülakata giren ve mülakata geçenleri alıp karşılaştır bariz çıkar ortaya. Demek istedikleri şu 90lık adam 80lik adama göre bir iki tık daha önde mülakatta daha iyi cevap verir ama 80lik adamın çalışma performansı KPSS’den sonra nasıl bilinmez ya da mülakatta gelecek sorular sevdiğim yerden de olabilir bu işler öyle saçma sapan spekülasyonlarla olmaz. Bence 90 üstü alıp buraya başvuracak kişi sayısı azdır çünkü birçok sınava kafadan kalırken Burada staj falan 1 yıl daha uğraşmaktansa Ddk’lar ve teftişler daha çok onların aklını çeler. Siz takılmadan bu yorumlara çalışın ne kaybedersiniz ki elbet başka Sınav gelir önünüze buradaki enerjin orda işe yarar en kötü