Yeni kamu personel rejimi
-
Nasıl bir devlet yapısı ortaya çıkacağını, memurluğun yeni şartlarını vs görmek için 2019’u beklemeyeceğiz.
-
geçiş süreci nasıl olacak, bu kadar kısa sürede bürokratlar kurumları adil nereye bağlayacak, iş dağılımı nasıl olacak, Başbakanlığın tüm iş yükü Cumhurbaşkanlığı'na mı bırakılacak? Çözümü beklenen çok sorun var anladığım kadarıyla hepsi önümüzdeki seçim sonrasına kaldı tabi kamu personel rejimi de.
-
@burcuburcu Haklı olabilirsiniz ama 2 ayda bazı değişikliklerin ortaya konulması ihtimali de güçlü bence. Her ne kadar kısa bir süre kalmış olsa da kimi bazı mevzuular epeydir tartışılıyordur karar vericiler arasında. Sandığımızdan kolay karar alınabilir demek istiyorum. Bu başlık önümüzdeki 1 ayda çokça hareketlenebilir yani
-
@isildur Bugünlerde sıkça konuşulan bazı kurumların kapatılması veya birleştirilmesi. Ekonomi ile ilgisi olan kuruluşların bir yerde toplanması vs bakalım bizi neler bekliyor.
-
seçimden önce sanırım bir çok kurumun akibeti belli olacak, yoğun bir çalışmadan bahsediyor herkes. Bakanlık kalmayacak diyen de var, bakanlık sayısı 10 civarına inecek gerisi Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve Cumhurbaşkanı'na bağlanacak diyende.
-
Ayak sesleri gelmeye başladı muhtemelen kadrolu olanlarda heni sistemde sözleşmeli olarak devam edecek. Ufak bir zamla cezbedilip akabinde sözleşmeli devam
-
@aliveli sözleşme olursa sıkıntı büyük. Duydukça stres oluyor insan.
-
"Ne kadar çok bakanlık, o kadar çok bürokrasi demektir. Bakanlıkların sayısı mutlaka azalacak. Örneğin Ekonomi ve Maliye Bakanlıkları bir araya toplanacak, tek bir iradede birleşecek." Sn. Başbakan Binali Yıldırım. @maverick maliye denilen kast yapısı tarihin derinliklerinde kalır inşallah
-
@burcuburcu Burcu hocam bu durum Maliye Bk. alımlarını olumsuz etkiler mi sizce? Ben yorumlayamıyorum
-
Bu tarz haberleri gördükçe bürokrasi-siyasi ayrımı nasıl yapılacak endişeli bir şekilde merak ediyorum.
-
@rybczynski2 yok hocam muhtemelen maliye ekonominin altına girer ama iş yükü aynı iş yükü aynen devam taşradaki memur hissetmez bile bu durumu.
-
@monser umarım böyle bir ayrımın yapılmasına olan ihtiyacın herkes farkındadır. Geçenlerde bir sendika yöneticisi memura siyaset yasağı kalksın falan dedi
-
@burcuburcu inşallah daha yetkili kişiler ekonominin başına gelir
-
@burcuburcu Başbakanın söylediği memurlar sözleşmeli olmalı beyanı ile şimdiki uzman yardımcılarının kadro karşılığı sözleşmeli olması aynı değil mi?
-
@soulofnight çok farklı şeyler, sözleşmeli kendi içinde çok türe ayrılıyor. Kendiliğinden yenilenen var her sene yenilenmesi gereken var.
-
https:// www.memurlar. net/haber/745038/yeni-sistemde-40-kurula-tek-cati-modeli.html
-
@isildur bunu okumuştum hocam ama çok çok zor bu kurullardan bazıları inanılmaz yetkili ve güçlü bazıları ise hiç bir fonksiyon ifa etmiyor tek çatı formülü çok zor.
-
Sözleşmeli olması verimliliği artıracak ve çalışma yan memuru kovmak daha kolay olacaktır bunun için oyumu veririm.
-
@haha hocam şirket olsa dediğiniz makul ama devlette o şekilde olmaz bürokratik mantığa aykırı. Şirkette parsonelin başındaki adam başarısız olursa yollanır o yüzden seni sevmese dahi başarılıysan seninle çalışmayı sürdürür. Ama kamu kurumunda böyle bir mekanizma yok ki ideoloji, siyaset, nepotizm oldukça çalışmayan değil kendinden olmayan kovulur.
-
@burcuburcu Tek çatı ilk akla geldiği şekliyle büyük bir değişiklik arz etmeyebilir.Yarı-Bürokratik bir şemsiye gibi tasarlanabilir.