Yeni kamu personel rejimi
-
Hala boşta olup kaderi ne olacak bilinmeye kurum ve kuruluşlar mevcut. Bakanlıklar nasıl birleşecek belli değil kaos ortamı bitmedi bir türlü.
-
ben güzide devletimizden üst kurullara da bir kıyak düzenleme bekliyorum özellikle özlük hakları ve onun da özelinde maaşlar olarak.
-
değişiklikler seçim erken yapıldığından mıdır bilmiyorum beklenen hızlarla gerçekleşmiyor. Hala akibeti belli olmaya kurum ve kuruluşlar ve personeller mevcut. Aralarında hiyerarşi vesayet ilişkisi belli olmayan kurumlar mevcut bakalım nasıl olacak bu işler.
-
@aliveli Bence seçimin erken olmasıyla pek ilgili değil.Koca bir sektör kamu, düzenlemesi zaman alır ve planları 2019 yılı başlarında uygulamaya koyacaklar. Çünkü on birinci kalkınma planı bu tarihte aktif olacak.
"Obez devlet" durumundan oldukça rahatsızlar. Ocak ayından itibaren daha netleşir ama sanırım birçok kurum tek çatı altında birleşecek, ek göstergelerle insanların emekli olması teşvik edilecek ki TRT için bu çalışmalar başladı bile, özel sektör anlayışına daha yakın performansa dayalı ve daha küçük bir kamu rejimi bekliyor bizi. Kpss etkinsiz hale de getirilebilir. Belirsiz ve karışık olan hiyararşi ocak ayı gibi kesinleşir.
-
@buseneatanıyorum tek çatı anlayışı hareket etmeyi daha da zorlaştıracak gibi bir kanaatim var ama bakalım. Ocak ayında yürürlüğe girecekse bile çok fazla kalmadı artık daha hareketli olması gerekir diye düşünüyorum.
-
Toplumsal değişiklikler, yapısal sorunlara çözüm. Yaptım oldularla olabilecek bir şey değil. En az 50 sene gerektir ve her yükselen sese karşı direyetle durmayı gerektirir.
-
Bakan Albayrak üst bir finansal regülasyon kurumundan bahsetti ancak nasıl bir model olacak detay girmedi.
-
Politika kurulu üyeliklerine atama yapılmış. Danışma kurulu gibi mi görev yapacaklar acaba hiç bir icrai yetkileri yok bildiğim kadarıyla.
-
105 maddelik yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlanmış, bakanlık hukuk müşavirlikleri hukuk genel müdürlüğüne dönüşmüş.
-
Pek bir değişiklik olmadı sanki 2018'de ama 2019'da neler olur bilinmez? Var mı yeni duyum? Hepimiz sözleşmeli yapılıyor muyuz? Kpss kalkıyor mu? Sadece mülakat ile personel alımımı geliyor? Alper Tunga ölüyor mu? Felek öcün alıyor mu?
-
yerel seçim sonrası daha radikal değişimler bekliyorum. Yeni kamu personel rejimi muhtemelen seçim kaygısıyla ertelendi.
-
@kml Performans odaklı bir şeyler gelebilir. Bunun planlandığını biliyoruz
-
merak ettiğim enflasyon vs gibi nedenlerle maaş rejimine bir müdahale gelecek mi?
-
@evandro olanı koruyalım
-
@mr-aday olası müdahale zaten olumlu yönde olmaz