KPSS Alan mı, B grubu mu?
-
Arkadaşlar herkese Merhaba.
Hepinize iyi çalışmalar dilerim..
Sizlerden bir konuda görüş almak istiyorum.
KPSS Alandan bir temelim Yok. B grubundan Türkçem ve Matematiğim iyi.
KPSS Alandan atanmanın zor olduğunu duydum. B grubundan atanmak da zor biliyoruz. Kısacası atanmak zor
Deneyimli arkadaşlar var ise onlardan da fikir almak beni ziyadesiyle memnun edecektir.
Size göre; Temeli olmayan biri için Alandan çalışmak mı, yoksa B grubuna hazırlanmak mı daha mantıklı olur?
Fikirleriniz gerçekten benim için çok önemli
Şimdiden teşekkür ederim. -
2018 sınavına 6 ay var .Hiç alan çalışmaya başlamadıysanız kalan sürede b çalışın 85-90 alıp merkeziden ya da diğer alımlardan atanmaya bakın çünkü bu yıl p3 önemli çift yıl.Atandıktan sonra a grubu için uğraşırsınız.Zorlu ve yorucu bir süreç en azından iyi kötü bir işiniz olsun.
-
Onemli olan sizin ne istediginiz meslek olarak.
Tecrubelerime dayanarak size onerim sinav icin gkgy ve alani birlikte goturmeniz (alani a kadro dusunuyorsaniz tabi) gkgy guzel hazirlanin sevdiginiz iki alan dersinden de iyi netler hedefleyin iki kapi da acilacaktir. Iyi calismalar basarilar -
Bu sorunun cevabı artık belli hangisi seviye anlamında düşükse o daha yüksek maaş alıyor. Merkez uzmanlıkların çekilir yanı kalmadı artık.
-
88 89 ile dhmi olanlar var 5 bine yakin maaş ve alirsin puani en fazla 2 sene kafan rahat beklersin o ara alan çalışılabilir. Ama alana çalıştığında seni senden alan 2 veya 3 yıl gececektir ve garantisi yoktur. Ben 2014 yılında 89.5 puan almıştım erken tercih yaparak duz memurluk yazdım ondan sonra alana çalışıyorum elbet bıktığım usandığım günler oluyor ama bu işi gücü olmayan insanlara göre devede kulak kalır.ilk zamanlarda cok pismandim ulan düz memur mu olacaksın adam gibi bir uzman bile olamadim keşke a'ya çalışsaydım diyordum ama a'ya başladığım ve zaman ilerledikçe anladım ki bu süreç işsiz ve aile yaninda o baskı ile ilerleyebilecek birşey değil çünkü süreç çok uzun ve eline tebligat gelene kadar atanacagina inanmiyorsun ama b grubunda 87-88 aldığında en kötü 657 olacağının bilincindesin. Bu söylediklerim iradesi çelik gibi sağlam olmayan insanlar için geçerli yoksa sağlam irade ile a grubu sinavinda 90 alip mufettis bile olabilirsin veya 4 5 mulakattan kalsan bile her mulakat sana hirs verip guy'dan elenip kaymakam olabilirsin. Bu çok ince bir karar ama yolda karar değiştirmek en kötüsü ya a ya b diyip yolunu cizeceksin en kisa zamanda.
-
@guyan-gelmiş büyük illerde dhmi hava trafik kontrolörü 5 binden fazla alır.
-
@burcuburcu hocam suan o maaşın yarısını alıyorum çok rahat dhmi'ye atanma ihtimalim var iken tek tesellim evledigim insani atandigim şehirde bulmam herşeyin hayırlısı.
-
@eserabia b kadro yanında kendi alan kısmınızdan iyi net yaparak. Önce b kadroya yerleşirsiniz. Daha sonra kendi bölümünüzle ilgili açılan a kadro sınavlara başvuru yaparsanız. Bu arada da kpss a çalışmalarına devam edersiniz. B kadro da olsa bir sene aday memur olarak çalışacaksınız. Çok yoğun bir temponuz olmaz. Önceliğiniz KPSS P3 puan türünden 85 ve üstünde almak olsun. İkinci aşamada hangi bölüm mezunu iseniz en az 20 net ve üzerinden yapmaya odaklanın. Gerisini önümüzdeki seneye bırakın.
-
KPSS-A için konuşuyorum, Ankara'da ciddi güçlü ve sözü geçen bir tanıdığınız yoksa maalesef mülakat süreci sonunda yıkıma uğrarsınız. Giden emek,para önemli değil üç-dört seneniz boşuna geçmiş olur.
İlla 657 istiyorsanız düz memurluk (KPSS-B) için uğraşın. Düz memurlukta da yükselip mesela müdür olamazsınız çünkü yine aynı engeller karşınıza çıkacaktır. -
@sami her kurum için aynı değil hocam. Gümrükte çalışarak 35 yaşlarında müdür olan ve memurlukla kariyere başlayan müdürlerle tanıştım. İstisna diyebilirsiniz ama her kurumun yükselme sınavı vardır. Başarılı olmak kişilerin potansiyeline ve mesleki bilgisine kalmış.
-
@antimülakat hocam bizim kurumda yok hatta suan müdür olarak çalışan bütün müdürler vekaleten yapıyor sef vs. sinav yok. Kurum seçerken bunlari da dikkate almakta fayda var
-
@antimülakat bence o sizin iyi niyetiniz. Benim tanıdığım bir arkadaş üç senedir vekil müdürlük yapıyor. Sınavlardan yüksek almasına rağmen mülakatta eleniyor. Yine aynı şekilde bu arkadaşımın başka bir arkadaşı da aynı durumdaymış. Sonuç olarak kamuda, bu işler belli bir fraksiyonun kontrolündeyse ve de mülakat varsa sizin potansiyelinizi yakın çevreniz görür sadece.
-
GTB'de bir muayene memuru 5 sene sonunda Müdür Yard. sınavına
Müdür Yard. olduktan 3 sene sonunda Müdürlük sınavına girebiliyor.
Elbette denk gelmesi zordur ama b kadro ile atanan bir muayene memuru 8 yılın sonunda müdür olabiliyor. Herhangi bir engel yok. 23 yaşında girersin GTB'ye muayene memuru olarak 31 yaşında müdür olabilirsin. -
Vekil müdür olmasına rağmen girdiği müdürlük sınavından da yüksek puan almasına rağmen mülakattan eleniyor.
-
@antimülakat kağıt üstünde güzel bir kariyer imkanı var evet. : )
-
@sami hocam şöyle belirteyim yakın zamanda yapılacak gtb müdürlük sınavına Türkiye Geneli alınacak aday sayısı 55 kişi. Sınava katılan aday sayısı ise 65-70 civarında GTB özelinde konuşmaz isek dediğiniz bazı yerlerde doğru diyebiliriz.
-
@antimülakat siz kurumdasınız daha iyi bilirsiniz elbette. Ama nedense aklıma SGK Müfettiş Yardımcılığı geldi . Alınacak sayısı 50 idi 64 kişi mülakata girdi. 37 kişi aldı. VMY yine 300 kontenjan varken 185 aldı. Saçma sapan hareketler, Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim.
-
@sami hocam a kadroda durum çok farklı. Ben açıklamalarımı biraz düz memurluk üzerinden yapmıştım. Yoksa o konuda haklısınız a kadro dediğiniz vakit farklı şeyler konuşabiliriz. Orası başına buyruk bir mecra. Komisyon üyeleri nasıl a kadroya atandıklarını unutacak kadar egolu insanlardan oluşabiliyor. Bir çoğunun devletin açtığı yükselme sınavlarıyla önce kontrolör sonrasında müfettiş olduğunu bilmesek de egolu olmalarına bir anlam yüklesek.
-
@guyan-gelmiş maaş işine girersek sabaha kadar ağlasak yeridir nitelik düştükçe maaş artıyor böyle bir kamu maaş sistemi olabilir mi?
-
@burcuburcu lise mezunu olup taseron kadrodan nitelikli personel diye alınan ve kadroya gectiginde totalde benden fazla maas maaş alacak insanlar ile çalışıyorum ve hic bir sorumlulugu yok imza yetkisi yok ozeniyor muyum hayır vasifsiz olup devleti kemirecegime vasifli olup hakkimdan azına tama ederim daha iyi.