KPSS Alan mı, B grubu mu?
-
tamam dır hocam ııns yetısır turkce mat kasayım ozaman ben elımden ggeldıgınce tarıh suprız dedıgın gıbı bu sene yuksek olma ıhtımalıde var puanların alandan vazgecıp b ye donen cok var alandan 85 alacak temelım var suan b de yapabılsem super olcakta kısmet ccok tskler tavsıyeleerın ıcın @yasaklı hocam
-
@hussle hocam referans olayın bilmiyorum, kurum mulakaatına da girmedim. Daha bu puanı kullanamadım. Belki de işe yaramayacak ama size puanlarınıza bakarak bir sey yazmak istedim. Benim 60 70 ustuYDS olmadıgı için 3 4 kişilik veya en fazla 50 kişilik ilanlara başvuramadım. Sizin varken A için avantaj ama alandan 85 ustu sanırım artık işe yarar.
Alan için de bu sene 49 gkgyden net yaptım,alandan hukuk 12 net muhasebe iktisat Maliye 20 ustu netler ile p48 84 kusur aldım. Sıralama 1800lerde. Gyniz iyimiş GK dan da vatandaşlık sorularını anayasa idare hukuk ogrenerek arttırırsanız 50 yi gecer sizin. Benim gy kısmı da iyi değildi o kadar. B de de zor atanmak cunku 85 ustu almak bana gore çok zor. A ise ilan gelmediği için ya da gelen ilana sartlar uymadığı için başvuramamak zor. Çok muthis sabır gerekiyor. Eger ortamınız musaitse calısmak ve beklemek için alandan 80 ustu alabilirsiniz. O puanla atanır mısınız onu malesef bilemem. Ama referansız atanan var. Az ya da çok. Inanıyorsanız potansiyel de varsa. Ben bu yola girdim bekleme sureci çok yordu bazen deger diyorum bazen de bir sey demiyorum eger atanırsam 40 50 yaşlarımda da calısabileceğim bir meslek için yıllarımın gitmesini huzurlu bir sekilde hatırlayacagım. Boyle dusununce deger ama sureç çok yıpratıyor. YDS niz de var, banka sınavlarına da girersiniz. Çoğu banka sınavında(Vakıfbank, halkbank,iş bankası,ziraat)İngilizcede soruyorlar. Alan da soruyorlar. Bir aciliyet yoksa alandan da birikiminizi yapmanız işinize yarayabilir belki.
-
gençler harıl harıl ders çalışıyor devlette kadrolu bir işe girmek için,halbuki taşaron da bir işe girseydi şimdi kadrolu bir çalışandı. kpss yok ders çalışma yok .10 dönüm bostan yan gel yat osman misalı
-
Taşeron yasası ile ilgili mevzu oldukça karışık. Çok planlı bir hamle olmadı. Bu nedenle neyin ne olacağı çok karıştı. Henüz sınav ne zaman olacak, ne gibi haklardan yararlanacaklar, sgk primleri, işsizlik ödemeleri kim tarafından ödenecek? Epey sıkıntı olacak konular. Ne zaman netleşir o da belli değil.
-
@antimülakat, içinde söyledi: KPSS Alan mı, B grubu mu?
Taşeron yasası ile ilgili mevzu oldukça karışık. Çok planlı bir hamle olmadı. Bu nedenle neyin ne olacağı çok karıştı. Henüz sınav ne zaman olacak, ne gibi haklardan yararlanacaklar, sgk primleri, işsizlik ödemeleri kim tarafından ödenecek? Epey sıkıntı olacak konular. Ne zaman netleşir o da belli değil.
sadece aradaki para yiyen aracılar kalktı. taşeronlara neredeyse hiçbir iyileştirme olmadı.
-
@sr sanırım o konuda da bir düzenleme olacaktır ama zaman gösterecek.
-
@antimülakat hocam sınavların çoğu bitti bile
-
@antimülakat planlı yani herşey sisteme oturtuldu sınavlar yapıldı
-
@sr nasıl olmadı hocam taşeronken devlette çalıştığın bile belli değildi şirket elemanıydın şimdi sürekli işçi olacaklar devletin personeli olacaklar hertürlü haktan yararlanacaklar
-
@walrass06, içinde söyledi: KPSS Alan mı, B grubu mu?
@sr nasıl olmadı hocam taşeronken devlette çalıştığın bile belli değildi şirket elemanıydın şimdi sürekli işçi olacaklar devletin personeli olacaklar hertürlü haktan yararlanacaklar
izin günleri değişimiyor
maaşlar değişmiyor
rapor alınca paraları kesiliyoriş güvencesi arttı biraz onun dışında bir şey yok hocam.
-
KPSS C en mantıklısı tavsiye ederim.
-
@sr ilave tediye alacaklar hocam ve en yakin toplu sozlesmede de iscilerin aldığı 3 ayda 1 ikramiden alacaklar işin özü nitelikli diye aldıkları lise mezunu malum.partili gencler bizden fazla maas alacak bizzat kendileri karşı masamda çalışıyor ayrica onlarin yaptiklari işe de ben imza atiyorum neden çünkü onlar işçi kadrosunda senden fazla maas alir ama imza atmaya dahi yetkisi yoktur.
-
@guyan-gelmiş, içinde söyledi: KPSS Alan mı, B grubu mu?
@sr ilave tediye alacaklar hocam ve en yakin toplu sozlesmede de iscilerin aldığı 3 ayda 1 ikramiden alacaklar işin özü nitelikli diye aldıkları lise mezunu malum.partili gencler bizden fazla maas alacak bizzat kendileri karşı masamda çalışıyor ayrica onlarin yaptiklari işe de ben imza atiyorum neden çünkü onlar işçi kadrosunda senden fazla maas alir ama imza atmaya dahi yetkisi yoktur.
hocam şu an benim bildiğim öyle bir şey yok. toplu sözleşmede şöyle olacak böyle olacak demeler biraz sendikanın gazlaması. ben öyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum ama vakit gösterecek tabii.