Sayıştay Muhasebe
-
Muhasebe seçen arkadaşlar,geçmiş yıllar muhasebe sorularından edinebildiklerimizi burda paylaşalım. Pareto sağolsun diğer derslerin sorularını paylaşmış ama muhasebeyle ilgili çok fikir edinemedim internetten.
-
Kazananlar düsünsün
Arkadas herkesin derdi baska. Biz de 2gundur kendimizi yiyoruz elendik diye.kazaninca daha büyük dertler.
Kolay gelsin -
@davetsiz54 eyvallah duyarlılığın için inşallah bir dahaki sınavda forumdaki herkesi kazanmış olarak görürüz,pes etmek yok, biz de daha yolun başındayız sonuçta,belki seneye tekrar gireriz beraber
-
2006 SORULARI
-
A şirketi B şirketinden ticari alacak şeklinde 10000 YTL alacağı var. C şirketine de 15000 YTL borç vermiş. Tahsil edemediğinden mahkemeye vermiş ve her birisi için 1000 YTL masraf yapmış. B şirketinden 1500 ytl faizi ve masrafıyla birlikte parayı tahsil ederken C şirketinden tahsili imkansız hale gelmiş. Bunlarla ilgili kayıtları vergi mevzuatı çerçevesinde yapınız? (işlemler 2-3 yıla yayılmış ve buna göre yapılması istendi.) 25 puan
-
50000 ytl lik malın değeri düşüyor. Vergi dairesinin görüşüne göre %60 karşılık ayrılıyor. İzleyen yıl malın bir kısmı 18000 ytl'ye satılıyor. Kalan 10000 ytl lik mal tamamen değersiz hale geliyor. Yıllara göre vergi mevzuatı çerçevesinde kayıtları yapınız? 15 puan
-
Kıdem tazminatı kayıtları ile ilgili bir soru. 15 puan
-
Şirket mart ayında demirbaş ve taşıt alıyor, db için normal, taşıt için azalan bakiyelere göre amortisman ayırıyor. İzleyen yıl araç yenileme amaçlı satılıyor. Sonraki yıl ise yeni bir araç alınıyor. Yıllara göre vergi mevzuatı çerçevesinde kayıtları yapınız? 25 puan
-
Bilançonun ana kalemleri verildi (dön v., dur v., kvyk, aktif top, özkayn., bir kısmı ? şeklinde). Finansal kaldıraç ve finansman oranlarını bulunuz? 10+10=20 puan
-
-
@SEO Sayıştay Muhasebe içinde söyledi:
@davetsiz54 eyvallah duyarlılığın için inşallah bir dahaki sınavda forumdaki herkesi kazanmış olarak görürüz,pes etmek yok, biz de daha yolun başındayız sonuçta,belki seneye tekrar gireriz beraber
Insallah hocam
hatirlattigin iyi oldu bu arada. Sayistaydaki denetci arkadasim seneye 2 alim olacagini ve 45-45 alimlar yapilacagini söyledi.bakalim hayirlisi -
@davetsiz54 Güzel haber hocam insallah gerçekleşir
-
Sınav 1 saat sürdüğü için monografi olmaz heralde değil mi
-
@Berhava evet monografi gelmiyor
-
Monografi olmadığına sevindim açıkçası uzun zamandır muhasebe çalışmıyordum. Daha önce giren kimse yok mu ki en azından tecrübelerini paylaşsa.
-
Paylaştığın 2006 soruları gibi sorular çıkarsa inş yapılır muhasebe, forumca aramızdan bi Sayıştay denetçisi çıkarmak isteriz @SEO kardeşim, inş kazanırsın sen yolu hazırla,seneye de biz gelelim inş
-
@satrab inşallah denetmen kardeşim,o süreç içerisinde sizi de yargıda görmek dileğiyle inşallah
-
2004 SORULARI
1-a)LİFO kayıt yöntemine göre ticari mal alım ve satımı işlemlerinin kaydı. (30 puan)
b)Kar ve zararın hesaplanması ve stok miktarının tespiti.(10 puan)
c)Gelir tablosu düzenlenmesi.(5 puan)2-Döviz işlemleri ile ilgili kasa kayıtları.(işte kambiyo kar, zararı kaydı, 197, 397 sayım eksik ve fazlaları hesaplarına kayıt)(25 puan)
3-Repo yapılıyor. Bunun kaydı ve faiz kaydı.(10 puan) Bunların bilançoda gösterilmesi (5 puan)
4-a)Özsermaye karlılık oranını,
b)Otofinansman oranını,
c)Sabit giderleri karşılama oranını hesaplayınız.(5'er puan) -
Muhasebe soruları neden yok onu çözemedim bir türlü. Diğer tüm çıkmış klasik sorular mevcut muhasebe yok işe bak
-
@Harun-Resid evet ben de cok aradım ama bu ikisini bulabildim sadece,2004 de yarım zaten.Kimsenin aklında kalmamış demek ki sorular..
-
Kitaplarda da mevcut değil hocam muhasebe soruları. İktisat, maliye hukuk varken muhasebe yok
-
2011 SORULARI
1)Mali tablo analizi ile ilgili bir soru vardı. Soruda oranlar verilmiş ilgili hesaplar soruluyordu.
2)Kıst amortisman hesaplama ve ilgili yevmiye kaydı.
3)Döviz kuru hesaplama ve ilgili yevmiye maddesi.
4)Şüpheli ticari alacakla ilgili soru ve ilgili yevmiye maddesi.