2018 ekonomik krizi
-
İflas erteleme yönteminin kaldırılması ve konkordatonun tek alternatif haline gelmesi domino etkisini artıracaktır. Borç alacak dengesi iyi olan bir çok firma alacaklarından vazgeçerek zarar pozisyonuna geçecek.
-
Ağaoğlu batacak falan deniyor ne kadar doğru bilemiyorum. Aslında batsada şaşırmam bu kadar israfa mal mı dayanır?
-
@evandro batarsa israftan değil kibrinden batar. Parasıyla övünen herkesin bir bir döküldüğüne şahit oluyoruz. Allah arttırsın
-
@busus benim açımdan sıkıntı yok memleketimizde inşaat firması mı yok biri batar beşi çıkar
-
ABD ile yaşanan son gelişmeler ortamı biraz yumuşattı gibi. Akıllı bir siyaset adamı şu dönemde ABD ile ilişkileri tamamen açmaza sokmaz. ABD'yi hafife almak bize çözüm getirmez.
-
@sınavsayar Abd ile olumlu ilişkileri Abd'nin kölesi olmak olarak algılıyor halkımız. çok ilginç
-
Bir formül bulmalı artık. Almanya, Türkiye ekonomisini neden umursuyor sanıyorsunuz çünkü yıllık Türkiye'ye 25 milyar dolar ihracatı var. Rusya neden umursuyor, Çin neden umursuyor? Bizi çok sevdiklerinden değil elbette bu üç ülkenin 20-25 milyar dolar arasında ülkemize gerçekleştirdiği ihracatları var. ABD çok umursamıyor? Bunun nedeni, ABD nin ülkemize dış satımı kadar dış alımı var. O yüzden bizim ekonomimiz ABD'yi çok bağlamıyor. Hatta uluslararası gelişmeleri doğru okursak, ABD bizim üzerimizden yukarıda saydığım üç ülkeye darbe vurmak istiyor. Yoksa ben ABD'nin Türkiye'yi direk olarak hedef aldığını düşünmüyorum. Amacı, özellikle Çin piyasasına darbe vurmak. Gördüğüm kadarıyla da şu süreçte en çok etkilenen Çin malları oldu. Çünkü Türkiye Çin'in çok büyük pazarı. Bizim artık birilerinin pazarı olmaktan çıkmamız lazım. Bir şey üretmeli ama ne üretmeli. Acilen çok önemli bir kaç şeyde dünya devi olmak gerekiyor. Sanayi ürünü olan, bilişim ve teknoloji ile desteklenmiş bir şey.
-
Benim gorusume gore bir marka yaratmak cok onemli. Hep guney kore ornegi verilir. Bu anlamda gelisim hamlelerini iyi analiz etmek gerekli ama bunu kendi ulkemize uygularken degisiklik yapmak gerekir her ulkenin iktisadi kirilganliklari farkli olabiliyor. Ama gelisme kalkinma ne dersek diyelim topyekun istek ve azimle olabilecek bir sey. Ekonominin her sac ayagi ustune duseni yapmali. Isci de isveren de devlet de. Bir kere isveren isciyi sadece bir uretim girdisi olarak gormemeli. Calisan, isyerinde kendini ne kadar cok degerli hissederse o kadar verimi artar. Bizim oncelikle calisma barisini saglamamiz lazim. Isveren, isci ve devlet butun aktorler birbirine guvenerek adim atmali. Gunu kurtarmak uzun vadede hicbir seye yaramayacaktir.
-
Yarın sabah enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. Bakalım tahmininiz enflasyon yüzde kaç?
-
24,52 eylül enflasyonu aralıkta bu oran rahatlıkla yüzde 30’u geçer.
-
@hgrotius üretici enflasyonuna bakınca %30'da kalmayacağı görünüyor.
-
Enflasyon değil bildiğin hiper enflasyon. Bunlar nasıl rakamlar? Ne edecez bilemiyorum. Ekonominin kafasına odunla vurdular, bir türlü kendine gelemiyor. Doları dizginledik, şimdi de enflasyon vuruyor. Her halükarda para değer kaybediyor. Ulen satın alma işinde trampa yapalım, lütfen böyle sıkıntılarımız olmasın. O zamanda bir çinik pirince bir ayakkabı alırken, ABD gelir, ekonomiye bir hamle yapar, bir çinik pirnce sadece sağ tekini verirler. Al sana yine enflasyon
-
Fakirler fakir olduğu için fakirdir. Nurkse'yi saygı ve minnetle yad ediyor, şimdi zenginler düşünsün diyoruz :))
-
zamanında bolivya para birimi değer kaybedip enflasyon tırmanmaya başlayınca Bolivya hükumeti de stokçulara, üreticilere zam yapmayın hemen satın gibi baskı kurmuşlar çoğu işletme batmış. Bu yol yol değil yakınken dönsek mi?
-
@antimülakat hocam "this is america" childish gambino nun şarkısını tavsiye ederim bu aralar çok motive edici geliyo:)
-
@elisa bende bu aralar Rafet El Roman'dan Macera Dolu Amerika şarkısını dinliyor ve içkin içkin üzülüyorum
-
@antimülakat hocam Rafet in pazar elektrik şu derdi yok tabi onun Vegas ta olan Vegas ta kalır mottosu vardır
-
O degil de 3600 ek gosterge kapsami genisletilmis tasarida ama malesef a grubu tasra uzmanliklarina denetmenlere bir sey yok. Verilen emege yazik. Fazla okumak ve calismak niye cezalandirilir anlayamiyorum...
-
Hemşire ve polise versinler. Üstüne mühendisler ve öğretmenlere de ek 3600 az olur, 5100 e çıkarsınlar. Bence denetmene 2200 bile fazla 900 e çeksinler. Fit olalım, adam SGK Denetmeni, Doktora yapmış elinden gelse Doçent olacak. Adama 2200 göstergeyi reva gören zihniyet, 2 yıl okuyup polis olan adama 3600 ek göstergeyi güle oynaya veriyor. Bu kadarına ne demek gerekir
-
............