Adli hakimlik sınavı 2018 aralık
-
@aslan-reyiz o zaten resmen skandal bi sey:(
ah ah, ilanin gelmesi bi dert, kazanmak ayri. heleki kazandiktan sonra mulakat beklemek apayri:( -
@aslan-reyiz mülakat sonucu beklerken tekrar mülakat hakkı kazananlar bile oldu Hakimlik mülakat sonrası süreç gereksiz uzuyor.
-
güncel adli hakim ve savcı olma şartları hala aynı değil mi? Ben bir mevzuat değişikliği görmedim.
-
Herkese merhabalar,
Adli Yargı sınavlarına ilk defa hazırlanacağım ve henüz kaynak konusunda bir adım atamadım. Themis'in kitapları fazla detay görünüyor. Hakimlik Kampı veya Monopol'un ders notları, üzerine soru bankası da çözüldüğünde yeterli olabilir mi ? Yoksa Themis gibi detaylı bir kitap mı daha ideal olur ?
Bir başka sorun da güncel kaynağın bulunmuyor olması. Anayasa, İdare ve İflas haricinde geri kalan derslerde mevcut kaynakların alınabileceği şeklinde görüşler okudum. İçimiz rahat bir şekilde, bu saydığım üç alan dışındaki dersler için mevcut kaynaklara başvurabilir miyiz ? -
@atlas07 Themis çok detay olsa da çok öğretici bir kaynak. Zaten soru tiplerine zamanla alisiyorsunuz. Bir de konu bazında gitmediği için alakasız bir konuya dair soru çok sonraki sorularda yeniden karşınıza çıkabiliyor. Ben Themis için bitirebilirseniz sınavı garanti kazanırsınız olarak düşünüyorum.
-
@atlas07 öncelikle kaynak konusu netleşene kadar kitap almamanızı öneririm. Diğer taraftan monopol bence pek iyi bir kaynak değil.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Adli hakimlik sınavı 2018 aralık
@atlas07 Themis çok detay olsa da çok öğretici bir kaynak. Zaten soru tiplerine zamanla alisiyorsunuz. Bir de konu bazında gitmediği için alakasız bir konuya dair soru çok sonraki sorularda yeniden karşınıza çıkabiliyor. Ben Themis için bitirebilirseniz sınavı garanti kazanırsınız olarak düşünüyorum.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim
Setlerin güncel hallerini beklemeden, Medeni, Borçlar, Ceza, Ticaret gibi konuların mevcut basımlarını almayı düşünüyorum çünkü ilan ekim için gelirse fena terste kalmış olacağım. Bu konu hakkında ne önerirsiniz ? Themis'i tavsiye ettiniz; Themis'İn bu saydığım alanlardaki kitaplarını alıp; İdare, Anayasa ve İcra gibi kitaplarının da güncellenmesini mi beklemeliyim ?
-
@aliveli, içinde söyledi: Adli hakimlik sınavı 2018 aralık
@atlas07 öncelikle kaynak konusu netleşene kadar kitap almamanızı öneririm. Diğer taraftan monopol bence pek iyi bir kaynak değil.
Cevabınız için teşekkürler
Araştırdığım kadarıyla Medeni, Borçlar, Ceza ve Ticaret için mevcut kaynaklar kullanılabilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Çünkü fazla da beklemek istemiyorum; fakültedeki gördüğüm çoğu konu buhar olmuş durumda.
Bir de merak ettiğim, Monopol hariç, set olarak olarak önerebileceğiniz bir yayın var mı ? Acaba set yerine, tek tek, derslerin alanlarında iyi olan hocaların yayınlarını mı almalı ? -
@atlas07 murat yayınların konu anlatımı ve hustice yeterli olur. Benim görüşüm bu ikisini mevzuat ile destekleyin. Set veya her yazarın tek kitabı çok zaman çalıyor.
-
@aliveli Anladım, teşekkür ederim tekrardan.
-
Bakan kasım ayında her sene hakim savcı alacağı diyor ben aralık ayına kalır diyorum bakalım yaşayıp göreceğiz.
-
Sınav Kasım'da(25) olsun, Aralık'ta sonuçlar açıklansın, Ocak'ta mülakatlar başlasın, Mart'ta mülakatlar bitsin, Mayıs'da staja başlayalım. Amin
-
@vamos Mayıs'ta Mayıs'taaa
-
@vamos Güzel takvim.Bana uyar:)
-
Bakan bey yine avukatlar için birşey dememiş.?????
-
@çinkoçaydanlık Daha çok mezun vurgusu yapmış fakat umuyorum avukatlardan da alım yaparlar sayın porselen hanımefendi
-
Bin kişilik avukat alımı hayırlı olsun lakin sayın bakanın söyleminden anladığım adli hakim savcılık sınavı 2019 yılına kalmış.
-
Medeni usul için kanunu tek başına ezberleyip soru çözmek yeterli olur mu ?
-
@circassian kesinlikle evet. Takıldığınız yerler olacaktır bunları da burada vs hazırlanan arkadaşlara sorarak zaten çözersiniz.
-
@kartel06 teşekkür ederim