Altına Dayalı Kira Sertifikası
-
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
Satın alan arkadaşlar varsa lütfen bilgilendirir misiniz ? -
@okahraman07 hocam altınınızı ziraate götürüyorsunuz, önünüzde 2 seçenek var tahvil veya kira sertifikası. Tahvilde faiz veriyor kira sertifikasında gayrimenkul geliri ama ikisinin de oranı aynı altı aylık 1.20 yıllık 2.40. Ziraat bankası da belirli aralıklarla altının gram fiyatını belirliyor o fiyattan alım satım gerçekleşiyor. Çıkışta ister tl olarak çıkarsınız isterseniz altın olarak. Ama mesela bilezik verdiniz onu geri vermiyorlar, darphanenin bastığı çeyrek ya da külçe altını veriyorlar.
-
@genclerbirlikli anladım hocam ben tahvil değilde kira sertifikası kısmını düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumlar için.
-
@okahraman07 ikisinin farkı yok zaten hocam oranlar aynı arzı aynı hesaplar aynı toplanması aynı... Faiz dememek için kira diyorlar o kadar. Ha bi de gelir vergisinden muaflar, o acıdan avantajlı.
-
..........
-
@kelaynak birileri hazine mülakatına çalışıyor herhalde
-
@genclerbirlikli uff snn be:D uyusana sen görcem seni yarın
-
@kelaynak öğleden sonra olduğu için no problemo
-
@genclerbirlikli anladım hocam faiz uzak dursun benden en iyisi normal altın almak
-
@okahraman07 yine sen bilirsin hocam dediğim gibi iki aracın da her koşulu aynı, getiri oranları aynı, fiyatları aynı sadece adları değişik. Adı değişik olunca biri kira getirisi sağlamış oluyor diğeri faiz nasıl oluyor bu iş, nereler kimlere kiralanıyor da bu getiri dağıtılıyor anlamıyorum bence o da kira değil, faiz. Faiz istemeyen birisin sen altın al ya da döviz al, tlde tutma