NİHAT ZEYBEKÇİ: ''İİBF MEZUNLARI BOŞUNA KADRO BEKLEMESİN!''
-
bakan bey ve diğer işverenler biraz karlarından çalışana da ayırsa kim devlette memur olabılmek ıcın bu yaşta hala ders calısır.
sen ağa ben ağa değil, sadece sen ağa. -
%300 karla evler satılırken laf söyleyen yok ama 2000 liraya çalışacak üniversiteli bulamayınca kabahat bizde.
-
Vay halimize vay ki vay vay
-
@hamzaömerhalid tam anlam olarak karşılamaz amma tok açın halinden anlamaz hocam
-
@hgrotius bir anlatabilsek ah bir kere. Cumhurbaşkanı’na 1 kere anlatsak hertürlü hallolur bu alım meseleleri ne bu kadar gecikir ne uzar.
-
Bazen konuşurken temkinli olmak lazım. Yani konuşuyorsun ama o bütün haber sitelerinde kanallarında yer bulacak. Herkesin beynine kazınacak. Belki yine böyle düşünsun ama bunun bizim için ne demek olduğunu anlamalıydı. Geldikleri yerin bizim yerden farkı olmadığını biliyoruz. Bir adım var ya o adımı geçtikten sonra öyle fevri öyle anlam karmaşası yaratacak cümleler kurmamaliydi. 400bin işsize tabii ki de kadro yok, olmamalı zaten. Hepsi gerçekten kendini pisirmis, güzel ders çalışmıs kişiler değil ama 400 binin ne yarısı ne onun yarısı ne de 4 bini 1 sene de yerleşemiyorsa önce özel sektörden önce kendi tarafı eleştirmeli, sonra özel sektörü ardından yapılacaklar ve teşviklerden bahsetmeliydi. Haklı olduğu konular var ama olmadığı konular da var.
Ünide değerli bir hoca bizimkiler sadece bakıyor derdi, bu konuşma onu hatırlattı. Umarım arka planda bu sorunu giderecek işler yapılıyordur. -
Kendisi birileri için mülakatta referans olurken de aynı şeyi düşünmedi. Boşver kaymakamlığı git özelde çalış demedi ama..
-
@enea aslında işveren de üniversite bitirmiş adama bazı işleri yaptırtamam demekte, asgari kabul eden olsa da. Bu üniversite yenileme- sanayi işbirliği mantıksız değil kısa süreli plan için dahi ama İşkur meslek edindirme gibi uzun dönemli getirisi çok az.
Yoksa ne bu üniversite ne de KPSS sisteminin katma değeri var. Tıkanan sistemler için kriz politikaları ve yapısal reformlar (ekonomi değil ilim-bilim) lazım. MÜSİAD mesela her sene diğer birçok yer gibi teknolojiye yönelik yarışmalar açsa da İİBF dersleri sadece kaymakam ve hakim yetiştirmekte gibi kurulmak zorunda (bütçe-hoca yeterliliği) olduğundan aynı üniversiteler aynı bölümleri hep burada. Burada olan, tek bir sözü söyleyemeden imkanları kısıtlı öğrencinin garip işsize dönüşmesi şeklinde bir döngüye ardından alanının dünya üzerindeki gerekliliklerini bilmemeye devam edecek KPSS bataklığına girmesine yol açıyor.
Ne Bakan'ın sözü haksız. ne iş var işçi yok sözü yanlış ne de e o zaman üniversite açma-devam ettirme planı yapmadınız ben ne yapacağım diyen öğrenci tembel. İşveren çalışanı eğitebilir stajlarla ama ona bile yanaşılmıyor. Fakat çalışan da okulunu okurken bu kadar uzun dönemli düşünemiyor. Sanki okullarda proje yapmak isteyene, doktoraya her zaman kapılar açık.
Bilmiyorum ne zaman Güney Asya kaplanlarının iyi taraflarını kitap çıkarmak dışında önemseyeceğiz?
-
Bu konuşmanın hiç bir haklı noktası yok. Hükümetler vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek için vardır .
Bu şekilde insanların şevkini kırmak , onları dışlamak için değil. -
Mühendis bir inşaat girmez tabi.Sadece mühendis olsa neyse sağlık sektöründe okuyan öğrenci bile staj yapmasına rağmen yeterli bilgiyi edinemiyor.Yani iğne vurmayı bilmeden mezun olan kişiler tanıyorum.Ben de sağlık ocağında,hastanede çalışınca öğrendim diyorlar.Kaldı ki bir de diğer grupları düşünün.Örneğin adam iktisat okuyorsa haftanın 1 günü devletin dairesine gidip uygulamalı eğitim görmeli.Hayatta herşey uygulamadır sadece kara tahta eğitimle olmaz.Şu an çoğunlukla İBFF mezunuyuz aramızda hiç vergi dairesine girmeyenler bile vardır.Adamın işi düşmediyse ne yapsın ki..Bunu düzenlemekte bize düşmüyor.
Bir de sayın bakan özel sektöre işaret etmiş ama özel sektörün hali ortada değil mi zaten.Siz mühendis inşaata girmemiş derseniz özel sektör kim bilir neler söyler. Hatırlayan varsa bir iş adamı üni. mezunlarının cv'sini direk yırtıyorum demişti.Adamlar açılışı en az 2 yıl tecrübeden yapıyor zaten.Biz de kpss'ye emek akıttığımızdan oralarda da eksik kaldık.Şimdi de emeğimizin karşılığını alabilmek için kesin olmayan bir yolun içindeyiz.Bu konuda devletten duyarlılık istiyoruz tıpkı öğretmenler gibi -
Arkadaşlar merhaba, Bakan beyi az çok tanıyan biri olarak bu açıklamalarının abartıldığını düşünüyorum. Bakan bey biraz sert mizaçlı biri ve konuşmasında 400bin iibfli kadro bekliyor diye bahsediyor. Açıkcası kendi adıma uzman(alan) konusunda bu açıklamanın yapıldığını düşünmüyorum. Bunun için moral bozmasın kimse ve eskiden ne yapıyorsak ona devam edelim inşallah..
-
Şimdi rahat rahat konuşurlar bakalım seneye seçim zamanı böyle konuşabilecekler mi Bunların anladıkları dilden cevap vereceksiniz; kadro yoksa oy moy yok. Unutma bunları İİBFli.
-
@hussle bir karikatür vardı bir para dağının üzerinden, asgari ücret yükseltilsin diyen fakir bir adama senin aç gözlülüğün ekonomimizi olumsuz etkiliyor diye bağırıyordu şişman biri aklıma geldi.
-
Arkadaşlar bakın forum sayfamız artık bir çok kişi, kurum, kuruluş, bürokrat vs. tarafından takip ediyor oldu. Çeşitli mülakatlarda soruları TY'den mi aldın şeklinde sorular sorulduğunu veya forumda şu nick sana mı ait diye sorulduğunu duyar olduk. Lütfen söylemlerimizde özgür irademizi yansıtırken biraz da temkinli ve ihtiyatlı davranalım. Bu bütün forum üyelerimize uyarımızdır.