Denetim Şirketleri(Big Four)
-
Merhaba arkadaşlar,
Forumda böyle bir başlık olduğunu göremedim eğer varsa taşıyabilirsiniz veya bunu kapatabilirsiniz. Bu sektör de malumunuz iibf mezunları için ciddi bir alternatif. Bilgisi olanlar paylaşımda bulunursa istifade eder okuyanlar da. Avantajları dezavantajları konusunda. Çünkü kulaktan kulağa yayılan ve önyargının yoğun olduğu bir alan bence aydınlatılmaya muhtaç..
-
@nairu24 KPSS malum sonu belli olmayan uzun bi yol. Haklısın alternatif olarak çok duyuyorum ama yeterli bilgim yok araştırıp öğrenip ona göre başvurular yapılabilir .
-
Sabah 9'dan gece 2, 3'lere kadar mesai yaptırıp mesai ücreti verilmeyen, yan hakkı olmayan, 2200 net maaşa günde 17 saat çalıştıran, üniversiteli gençleri köle olarak gören, milyon dolarlarla kâr yapan yabancı şirketler dizisi. Bulaşmayın derim.
-
Ben dershaneye giderken Muhasebe hocam bakın bunlara giderseniz pişman olursunuz derdi. Oralara gidenlerde hep pişman olurdu. Ancak denetimde olay şöyle olur: ilk 4-5 yıl deyim yerineyse amelelik yaparsın sonra güzel pozisyonlara veya güzel şirketlere geçersiniz. Ben yinede özel sektörün kölelik düzeniyle neredeyse eşdeğer olduğunu düşünüyorum.
-
@casus666 hocam başlarda öyle oluyor ama tahminen 3-4 sene sonra işler değişiyor kıdem arttıkça sorumluluk artıp iş miktarı azalıyor maaşta iyi seviyelere çıkıyor.
-
Şu an bu şirketler ilan zamanında. İlgilenen arkadaşların aklında bulunsun. Kendi sitelerinden veya kariyer sitelerinden bakabilirler.(EY, KPMG, DELOİTTE, PWC)
-
3 4 sene dayanabile kaç kişi var?
Benim 30'a yakın arkadaşım girdi, bir kısmı 6 ay geçmeden bıraktı bir kısmı da bırakmaya ramak kaldı. Ayrıca tanıdığım 6 senedir çalışıp pozisyonu hala aynı olan insan var. Herkes de yükselemiyor böyle bir gerçek de var tabi. Yine de siz bilirsiniz arkadaşlar.