2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Referandumdan hemen sonra yürürlüğe giren maddelerin yanında seçim takvimine girilmesiyle yürürlüğe girecek maddeler vardı. Seçim takvimine girdiğimiz için şu maddeler de artık yürürlükte:
1. Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkması
2. Anayasanın 77. Maddesindeki “TBMM’nin Seçim Dönemi” ibaresinin “TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Seçim Dönemi” olarak değiştirilmesi ve TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 5 yılda bir aynı gün yapılması.
3. TBMM’deki siyasal parti gruplarına ek olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde son yapılan seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte %5’ini almış olan partiler ile en az 100.000 seçmenin de aday göstermesi
4. Cumhurbaşkanıyla ilgili “Seçimi” madde kenar başlıklı 102. Maddenin ilgası.
-
Sınavın yapılacağı tarihe kadar yürürlüğe giren/girecek olan mevzuattan sorumlusunuz
-
@terkiphatasi iyuk klasik sınav konularında var dostum aç yönetmeliğe bak geçmiş yılları araştır zor değil.
-
Arkadaslar şu Nash dengesi ile ilgili olarak
tek bir Nash dengesi olabilir
Birden fazla Nash dengesi olabilir
Nash dengesi olmayabilir
Hepsi dogru mu acaba ? -
@jakuppp doğrudur. Bir oyunda hiç nash dengesi olmayabilir,birden fazla da olabilir,tek bir tane de olabilir.
-
@kussesi sagolun hocam gecen senenin zor sorularindan biriydi
-
@jakuppp rica ederim. Erdal ünsal'dan bakıp teyit ettim hocam 3'ü de olur.
-
@kussesi hocam sınavda ilk alan soruları çözmüştüm. nash dengesi benim kitapçıkta ilk soruydu. soruyu görünce s.çtık dedim. öyle de oldu
-
@fc-real-gdp bu yıl güzel olur umarım.Ben ilk defa bu yıl gireceğim hocam sınava nerden başlamak daha iyi olur onu bile bilmiyorum,alandan başlamayı tavsiye eder misiniz?
-
@fc-real-gdp hocam geçen sene sınavda ilgili konular haricinde soru geldi mi acaba?
Çünkü önceki 2011-12 sınav soruları da ilgili konular dışında konular var.
Birde bu iktisat teorisi ile iktisat politikası tam olarak neleri kapsıyor? -
@guymağduru, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@fc-real-gdp hocam geçen sene sınavda ilgili konular haricinde soru geldi mi acaba?
Çünkü önceki 2011-12 sınav soruları da ilgili konular dışında konular var.
Birde bu iktisat teorisi ile iktisat politikası tam olarak neleri kapsıyor?Iktisat teorileri iktisat okullarini iktisat politikasi ise para maliye gelirler politikalarinin genel adi
-
Arkadaşlar sınav konularında Maliye bölümünde "Maliye teorisi, maliye politikası, Bütçe, Vergi hukuku ve türk vergi sistemi" yer alıyor. "Kamu harcamaları, kamu gelirleri, devlet borçlanması" yer almıyor. Bu 3 konu acaba maliye politikası başlığı altında mı değerlendirilmiştir sizce?
-
İYUK un eleme sınavında olduğu kesin değil sanırım ? Klasikte var tabi
-
@kaymakam3838 maliyede dahil olmayan hiç bir konu yok kitabımdan içindekiler kısmından bakmıştım
-
@kaymakam3838 hocam maliye teorisini;kamu gelirleri, kamu harcamalari,borclanma, butce olarak tamamini kapsayacak sekilde düşünün
-
@kilici teşekkürler, verdiğin bilgi doğru ve çok önemli. Anayasa değişikliği kanununun en sonundaki ibare şu şekilde "75, 77, 101 ve 102 nci maddelerinde yapılan değişiklikler, birlikte yapılacak ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin takvimin başladığı tarihte yürülüğe girer".
Bu yazdıklarının haricinde 101. maddenin son fıkrası olan "“Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir” ibaresi de belirtilen kanun yayımlandığı gün yürürlüğe girdi.
-
@kussesi hocam e-sınav olacağı için sınav nerden başlıyorsa ordan başlayacağım. sakatlık yaparım diye korkuyorum
-
@guymağduru hocam farklı konulardan soru yoktu ama soru tarzı 2011 ve 2012 sorularına benzemiyordu hiç. iktisat teorisini tam olarak bende bilmiyorum. iktisat politikası; maliye politikası, para politikası, gelirler politikası ve arz yanlı politikaları kapsar benim bildiğim kadarıyla.
-
Kpss konu dağılımında konuların hepsi alt başlıklar halinde belirtiliyor..Maliye Teorisi ayrı kamu gelir-giderleri,borçlanma ayrı şekilde belirtiliyor ösym tarafından..Maliye Teorisi'nden anlaşılacak olan kesinlikle kamu gelirleri-giderleri,borçlanma vs. değil..Kurumun daha önce yapmış olduğu sınavlar baz alındığında yine iyuk'un da ayrıca belirtilmesi gerekir..Yalnız ne yazık ki sınavı düzenleyen yine kendisi olsa da ösym gibi zavallı bir organizatör söz konusu olduğunda;'bu konuların ayrıca belirtilmemiş olması,sınavda sorulmayacakları anlamı taşımıyor'..
-
@olursaolur Hocam maliye teorisi ile çok bağımsız konular. Belki maliye politikasına dahil edebilirim diyorum veya bütçe kısmına. Ama görünen o ki bizim hepsine çalışmamız en garanti yöntem.