2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Ağrı kesiciler & NSAI empati duygusunu azaltıyor. Ağrıyı yolunu durdurmak, karşı tarafın ağrısının algılanmasıni zorlaştırıyor.
(From Painkiller to Empathy Killer: Acetaminophen (Paracetamol) Reduces Empathy for Pain” by Dominik Mischkowski, Jennifer Crocker, and Baldwin M. Way in Social Cognitive and Affective Neuroscience. Published online May 5 2016 doi:10.1093/scan/nsw057)
:))
-
Şu rezillikleri okuyunca iyiki başvurmadım diyorum.
-
@aaffana
tekrar yapmak daha mantıklı hocam bence.
zorlanılan konuları tekrar etmek. -
Olaylara bak olaylara.Çarşı karışmış yine.Sınavı protesto edenlere kızanlar, adli soruştırma olur diyenler,birbirine girenler... maşallah maşallah. Benim şahsen en büyük pişmanlığım orada toplu oturma eylemi yapmamış olmamız. Eğer orada oturma eylemi yapsak o gün bu iş çözülürdü biz de ona göre planımızı yapardık.
Biz sustukça üstümüze geliyorlar,haklarımızı gasp ediyorlar.O kadar bastırılmışız o kadar her şeyden korkar hale gelmişiz ki o kadar saçma,mantıksız bir durumda bile sınav salonunun kapısından koridora çıkmaya çekinir hale gelmişiz.
Sınıfta siyah başörtülü bir genç kadın biz - 6-7 kişi- gözetmenlerle birlikte ne yapılabilir diye konuşurken geldi gözetmene sessizliği sağlamasını,sınavı çözmek istediğini vs. sinirli ve yüksek sesle ve saygısız bir üslupla söyledi. Eğer bunu yapan kişi bunu okuyorsa bilsin ki onun için üzülüyorum.Nasıl bir hayat yaşadı ya da nasıl bir ortamda büyüdüyse bu onu diğer insanlar için zehir yapmış. O sınavı bitirip geçerli olma ihtimalini düşünmek bana normal gelmiyor.
Bu olayı ve forumdaki şu tartışmaları görünce neden orada daha fazla tepki veremediğimizi daha iyi anlıyorum. Kimse kimseye güvenmiyor.En önemlisi kimse hukuk düzenine güvenmiyor.Orada haksızlık karşısında ses çıkarmanın geleceğini mahvedeceğinden korkuyor insanlar belki de.
Bilemiyorum Altan bilemiyorum. -
@replaa ağlama tamam hiç laf yarışına girmiycen ben senin gibi düşünen birden fazla insan olduğu için ve en açık şekilde senin dediğin olduğu için alıntı yaptım sen kimsin de senin lafını ciddeye alayım ben zaten seni tanımam etmem. Haklı çıkmak istediğin bir konuda salakmısın aptalsın demeyle derdini anlatamazsın bunuda öğren daha da yazma herkes iletileri okuyor gören herşeyi görüyor hadi kolay gelsin...
-
@onuktekin
o "siyah başörtülü bir genç kadın" a bir şey demediniz mi hocam orada? lanet olsun öyle insanlara..30 no'lu salon değildi heralde? -
Forumu inci sözlüğe çevirmeyelim arkadaşlar. Herkes gergin herkes asabi durumda. Sakin olun dünyanın sonu değil ama buraya boş boş yazıp da aramayan veya herhangibir şey yapmayan varsa aynaya baksın ve kendinden utansın nokta...
-
@paca08 alımlar p48 den olsun diye mi arıyacaz?
-
@otuzyılsavaşı Hocam bağırmamasını düzgün konuşmasını söyledim.Neticede kimin ne düşüneceğine,ne isteyeceğine karışamam. Eğer onun isteğini yerine getirmeye kalkarsa gözetmen ben diğer arkadaşlar da tüm bilgisayarların kapatılması için baskı yapardık. Kişisel bir tartışmaya girmek mantıklı olmazdı orada.Neyse tartışma uzun sürmedi zaten tutanak tutturmak istedi gözetmene, tutanak yazdırdı.Yerine oturdu olay da büyümedi daha fazla. Tartıştığı gözetmen de "İçiniz rahat olsun bu sınav iptal olur, bu ortamda sınav yapılması mümkün değil." diyerek bizi sakinleştiren ellili yaşlarında üniversite hocasıydı. Diğer gözetmenlerimiz de gayet iyi insanlardı.Bu tavrı hakeden kimse yoktu.
-
@uruk-hai Ben bundan sonrası için bahsetmiştim. İşte puan şartı olmayınca senin gibi çapsızlar sınava giriyor. Merak ediyorum da maksimum kaç alırsın?
-
@otuzyılsavaşı D-1 28 nolu salondu.
-
@casanova haklı çıkmak istediğim bir konu yok zaten haklıyım. O yüzden beni haksız düşürebilecek kelimeleri kullanmaktan çekinmiyorum. Benim kimseye haklı olduğumu ispatlamak gibi bir derdim yok. Ama üzerime çamur atılmasına da sessiz kalmayacağım.
-
@onuktekin
eyvallah hocam..geçmiş olsun hepimize. -
@replaa kardeşim sana sınav iptal edilmesin dedi bu vurun ölsün diyen oldu mu sen hala sınav iptali için dediklerime bak önceki iletilerime diyorsun daha ne için eleştirildiğini anlamıyorsun ki laf dalaşına giriyorsun sınav bir hafta sonra yapılsın herkes arasın şu numarayı demişsin bende sınavın bir hafta sonra yapılmasının zararlarını ve senin tezini savunanların genel düşüncesini eleştirerek yazdım yoksa sana kimse bu sınav iptal edilsin istemiyor dedi bu adam bakın görün demedi önce Bi doğru anla. Ha doğru anlayıpda iptal mevzusunu ortaya atıyorsan ben onun lafını dahi etmedim iptal edilmezse zaten saçmalık ona laf diyen yok sen kalkmış ben hazırım konu eksiğim yok sınav haftaya olsun diyorsun ve senin gibi düşünen bir sürü de insan var önceki iletileri ne baktım ilan beklediğinden yakınmışsın bitek sen bekleniyorsun bu ilanı yala şalap adam akıllı sınav hazırlanması için makul bir sürede hazırlanmalı bu sınav ben seni ve senin gibi düşünenleri bu yüzden eleştirdim sen ne anlamışsın. Neyse hakkımızda hayırlısı olsun...
-
@otuzyılsavaşı Geçer hocam inşallah. Ali Şeriati'nin duası geliyor aklıma böyle şeyler yaşanınca:
"ey allahım!
alimlerimize mes'uliyet,
halkımıza ilim,
dindarlarımıza din,
mü'minlerimize aydınlık,
aydınlarımıza iman,
tutucularımıza kavrayış,
kavramışlarımıza tutuculuk,
kadınlarımıza bilinç,
erkeklerimize onur,
yaşlılarımıza bilgi,
gençlerimize asalet,
öğretmenlerimize inanç,
öğrencilerimize de inanç,
uyuyanlarımıza uyanıklık,
uyanıklarımıza irade,
muhafazakarlarımıza hareket,
suskunlarımıza feryad,
yazarlarımıza güvenirlik,
sanatçılarımıza dert,
şairlerimize şuur,
araştırmacılarımıza hedef,
tebliğ edicilerimize gerçek,
kıskançlarımıza şifa,
bencillerimize insaf,
sevenlerimize edeb,
mezheblerimize vahdet,
halkımıza kendini bilme,
tüm milletimize,
samimiyet
himmet, özveri,
kurtuluşa yaraşırlık
ve izzet bağışla." -
@onuktekin
eyvallah hocam.amin ecmain..rahmet olsun.. -
Sayfalarca yazılan yorumları üzülerek okudum. O gün orada olan herkes farkında sınavın neden yapılamadığının. Bu konuda tek hatalı ösym dir. İnsanları haklarını aradıkları için suçlu sayan zihniyete çok üzülüyorum aynı şeylerle karşılaşacaksınız ve iş işten geçmiş olacak. Ki şuan karşılaştığınız durumun vahametinin farkında bile değilsiniz. Hiçbir duyuru duymadım gürültüden vs. değil açıklama falan yapılmadı, gözetmenler sadece bekliyor, açılan pcler, görülen sorular, üstelik bir şey olmamış gibi umursamaz bir şekilde davranıyorlar. Yan sınıftan duyduğum açılanlar başlasın cümlesinin bana ne hissettirdiğini anlatsam dinleyecek bir ösym yetkilisi var mı? “Yapacak bir şey yok” çaresizliğinde bizi 1 saat orada beklettiler. Kusura bakmayın arkadaşlar her zaman yapacak bir şey vardır, yeter ki yapmaya gönüllü olun.
Benim için ne alkış ne masaya vurmak bir kendini ifade etme biçimi değil nitekim ben bunları yapmadım kendi bildiğimi yaptım. İsteyen istediği şekilde hukuki protesto hakkını kullanır. Ben tepkimi ösym yi temsil eden gözetmenlere yükselttiğim sesimle gösterdim, yine olsa aynını yaparım neden sorusu açılan pclere müdahale etmediklerini sordum hakkım değil mi? Onları kapatma gereği dahi duymadılar. Yeni bir paket gelecek devam edeceksiniz diyorlar, nerden bileceğim farklı sorular olduğunu dedim haklı değil miyim? Bakın bozulan moral, motivasyonumuzdan, başımızın ağrısından, stresimizden, yaşadığımız onca yorgunluğun üstüne yaşatılan hayal kırıklığından falan bahsetmedim bile. Marş, slogan vs. duymadım duysaydım durumla ilgisizse ona da tepki gösterirdim. O gün en önemli şey hepimizin yaşadığı zulümdü, keşke tek ses olup bunu dile getirebilseydik. Gerisi boş!!! Buraya gelmiş adamlara alkışladı diye kızıp, tehditvari şekilde soruşturma vs. demişler. Yaşatılan mağduriyet ortada alkışa mı bozulmuşlar? Sevgili arkadaşlar merak ediyorum siz ne yaptınız? Sabaha kadar bekleyin deseler bekleyecektiniz demek ki. Belki Ankara’da falan oturuyorsunuzdur nerden bilelim. İnsanlar memleketin dört bir yanından gelmiş geri dönüş bileti dahi ayarlı çoğunun, işlemesi gereken bir düzen var ve gereği gibi işlemiyor. Sussunlar mı? Neden sorumlular korunuyor neden?
-
@casanova Arkadaşım yeter artık. Sen doğru anla önce "sınav bir hafta sonra yapılsın herkes arasın şu numarayı demişsin " ben sınavın bir hafta sonra yapılması için arayın demedim. Anla şunu artık anla. Nerden çattık ya. Beni bulur yeminle.
-
Şu kendi içimizdeki abartılı şekilde gereksiz uzayan haklı haksız tartışmasını bir bırakalım artık niye bu kadar uzadı anlamış değilim illa bir haklı haksız arıyorsanız biz haklıyız ösym haksız bu yeterli herhalde
-
Bence alım p48 den olmalı alınacak kişi sayısının 5 katı başvuru yaparsa direkt klasik usul sınava alınmalı. P48 de ilk 250 ye giren kişi zaten sayıştayın elemesini rahatlıkla geçer. Bakmayın siz p48 i 70 puandı da eleme sınavında ilk 225 e girdi hikayelerine. Benim vaktinde 83.75 puanım vardı sayıştay elemeye girdim 69.5 puan almıştım.