2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Merhaba arkadaşlar, sınava İzmir'de girdim.Karekod okutma sorunu nedeniyle 10 dk kadar geç başlamıştık sınava.Gecen sureyi eklediler bize,onun disinda bir problem yasanmadi.Sinav çıkışi sorularin cevaplarıni öğrenmeyi beklerken, internete girdiğimde Ankaradaki olaylari gördum ,şaşkınlık ve üzüntü yarattı bende. Sayistay,çalışmayı çok istediğim kurumlardan birisi ve sınav ilanı uzun bekleyişler sonrası gelen bir kurum ve böyle önemli bi kurumun sınavında bu tarz sorunlar yaşanması çok üzücü.Tum adaylar adil bir şekilde yarışmalıydı.Bu sınavın tüm adaylar için iptal olup tekrar adil bir şekilde aynı sorularla sınav yapılması gerekir ,aksi düşüncenin hakkaniyetsiz olacağı açıktır.Sinav yapmak vicdan işidir.Adaylara farklı farklı sorular üzerinden soru sorup aynı değerlemeye tabii tutmak benim akıl ve mantığıma uymuyor.
-
@zanzinho, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Sen kalk orda hukumete kufur et sonra masaya vur insanlari galeyana getir sonra suc unsuru yok de noldu masalara vurunca sorularmi geldi tam bir sacmalikti bakin orda cok kotu seyler olabilirdi dua edin bir kisiye bisey olmadi yoksa alkis yapmak masaya vurmak nedir size ogretirlerdi bu masalara vuran herkes provaktordur benim gozumde bizde girdik snava adam gibi bekledik sorular gelsin diye madem hak kaybin var o hakki nasil arayacagini bilmelisin hakli iken haksz duruma dusmeyecksin
Bazi insanlar vardir : "anamla falancayi yatakta bassam anamda bi is var" derim diye dusunen sistemin usagi insanlar.nedense senin yazini okuyunca aklima o insanlar geldi
-
@zanzinho Dostum forumlardan ahkâm kesmeyin diyorsun ancak sen daha bu yola yeni girdiğin zamanlardan beri ben kurumlarla, bürokratlarla, siyasilerle iç içeyim. Bu durumu da usûlü dairesince iletilmesi gereken yerlere iletecek kadar da muteberim. Devlet terbiyesi nedir, devlet meselesi nasıl değerlendirilir bunun temelini devlet insanlarından almışızdır. O nedenle altında kalacağın sözler etmeden önce, dilinde tart evvela. Beni tanıdığın kadar bana ithamda bulun.
Kaçırdığın nokta şu; Bunca sorunu sana niye sıraladım? Sosyal bir patlama noktasıydı bu. Bi düşün aylardır ilan bekleyen insanların başlıklarına bi gir de bak dostum ne halde insanlar. Ne psikolojide. Günde en az 20 insanın derdini dinle benim gibi daha iyi anlarsın emin ol neden böyle oldu o salonlarda. Birazcık empati yap ve değerlendirirken itham etmekten imtina et.
-
Olmamış bir sınavın kuralı olmaz !! İzmirden geldim sınav için 500 tl harcadım.Başım ağrıyordu sınav başladığında.Şu an bir 250 tl daha harcayacağım muhtemelen.Bu kadar haksızlığa rağmen insanlar ne yapacaktı.Birkaç kişi fazla fevri davrandı.Fakat ayağa kalkan insanı veya ufak tefek şeyleri de abartmayın.Bunu diyen arkadaşlar krizden ekmek çıkarma peşinde.Olurda bunları elerlermi diye.Bu zihniyetten de sizdende bişey olmaz.
-
@zanzinho son cümlelerinden bahsediyorum. Küfür olayında ben de aynı düşüncedeyim yapılmamalı elbet, ben bulunduğum sınıfta bu tarz bişi yaşamadım. Ama alkış Vs bunları sus pus oturmak yerine, sınav başlayalı yarım saati geçmiş bi zahmet sesimiz çıksın
-
Herkesten ricam dostlar şu birlik olmanız gereken meselede bari birbirinizle uğraşmayın. Sözüm a şahsına ya da b şahsına değil, hepiniz için geçerli. Rica ediyorum ortak olarak ne noktaya varılabilir, napılabiliri konuşalım. Ben dahil ikili tartışmalar özele lütfen.
@zanzinho varsa dostum demek istediğin şeyler, özelden gelebilirsin, dinler sana da devlet nedir, devlet işleri nasıl yürür anlatayım :).
-
@paretowilfredo siyasi ve burokatlarla ic icesinz diye simdi sizden ozur dileyp saygimi duymami bekliyorsun beni nekadar taniyorsunda burdan bu sekilde konusabiliyorsun anlamadim.siz devlet terbiyesini eksik almasinz bakin dediginz gibi o salonda bir duygusal patlama vardi bizim gibi sagduyulu insanlar olmasa suan cok baska seyler konusuyorduk sizden ricam benim hesabimi kapatirmisinz birda yazmak ve burda bulunmak istemiyorum
-
@zanzinho Benim için zevkti. Yolun açık olsun
-
Kimse kusura bakmasın , mülakatlarda hakkım yendiği yeter , bir de somut bir olayda hakkımı yediremezdim , ayrıca aksaklık ilk olduğunda ne ben ne de bir başkası ayağa kalktı , itirazlar 'sınav başlayacaktır' anonsundan sonra başladı , bu anons yapılırken herkes soruları görmüştü zaten , hiç olmazsa benim girdiğim salonda öyleydi , B2 20 nolu salon . Hatta bi aday sinir krizi geçirdi sistemi yüzünden bayıldı ... Tüm bunlara sebebiyet veren osym suçu bize atarak kurtulamaz , eğer ki olay adli soruşturmaya giderse önce osym yi sorustursanlar , biraksinlar bu benci ve tekelci zihniyeti , 200 liralık fahiş ücretin Ahı çıkmayacak mi sandılar , ciksinlar bakalım işin içinden ... saat 10 da başlayacak iken 9.30 dan 1 dakika sonra sınava alınmayanların Ahı çıkmayacak mi sandılar ... Soru caldirirken hakkı yenen bizlerin ah çıkmayacak mi sandılar .. şimdi hiç boşuna ah vah etmesinler , ya karşı bu dünyayı gariplerin ahı yakar ...
-
@zanzinho ”Haporler” den sonrasını okumadım...
-
@kilici Apollor'dur o, haporler olsa duramazdın.
-
Arkadaşlar ösymyi aradım sayıştay sınavının durumuyla ilgili bilgi almak istiyorum dedim. Nasıl bir bilgi istiyorsunuz dediler. Bende yapılan duyuruda esenboğa sınavı ertenmiştir yazıyor bu izmir ve istanbul geçerli sadece esenboğa ertelendi daha sonra esenboğa için sınav yapılacağı anlamına gelir dedim böyle bir uygulamamı yapılacak diye sordum. Oradaki kişide bu durum sayıştay ile görüşülecek eğer sayıştay kabulederse iki ayrı sınav olarak esenboğaya sınav yapılır eğer kabul etmez ise tüm sınav iptal edilip yeni bir sınav yapılacak dedi. Anladığım kadarıyla bundan sonra ki süreçte sayıştayın kararı önemli
-
Allah için bi galeyan düşüncem olmadı olmaz da. Biz de perişan olduk. Kimseyi sagdışı elemek kenara atmak rakibi azaltmak niyetim yok. Oruçluyuz tartışmaya da girmek istemem. Zaten işim de olmaz. Herkese forumdaki kardeşlerim muvaffak olur diye acizane dua edip dekorkutmak kalıbımıza sığmaz kardeşş. şükür çünki beşer zulmeder kader adalet eder neyse....@pareto_wilfredo kardeşimin sözüne binane tartışmayı bitirip işimize bakalım. Ben sayıştaydan bir tanıdığımıza ulaştım. Sorular açıldığı için sayıştayın ösym den haber ve rapor beklediğini ifade etti. Sınavla ilgili ne zaman olur birşey ifade etmedi. Ama tüm sınavın tekrarlanacığını da önümüzdeki zaman içinde söyledi. Yani. İş ösym nın ağzını açmasında
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Kimse kusura bakmasın , mülakatlarda hakkım yendiği yeter , bir de somut bir olayda hakkımı yediremezdim , ayrıca aksaklık ilk olduğunda ne ben ne de bir başkası ayağa kalktı , itirazlar 'sınav başlayacaktır' anonsundan sonra başladı , bu anons yapılırken herkes soruları görmüştü zaten , hiç olmazsa benim girdiğim salonda öyleydi , B2 20 nolu salon . Hatta bi aday sinir krizi geçirdi sistemi yüzünden bayıldı ... Tüm bunlara sebebiyet veren osym suçu bize atarak kurtulamaz , eğer ki olay adli soruşturmaya giderse önce osym yi sorustursanlar , biraksinlar bu benci ve tekelci zihniyeti , 200 liralık fahiş ücretin Ahı çıkmayacak mi sandılar , ciksinlar bakalım işin içinden ... saat 10 da başlayacak iken 9.30 dan 1 dakika sonra sınava alınmayanların Ahı çıkmayacak mi sandılar ... Soru caldirirken hakkı yenen bizlerin ah çıkmayacak mi sandılar .. şimdi hiç boşuna ah vah etmesinler , ya karşı bu dünyayı gariplerin ahı yakar ...
osym 23.59lada sistemi, 10.31lerde kapilari kapatmayi nasil biliyorsa 14.46 da sinavi eline yuzune bulastirmamasi gerektigini de iyi bilecekti. degil 5-10 dakika, dedigim gibi 14.46 itibariyle dahi usulunce adabinca verilmis her tepki haklidir. oyle rica ederim, teknik aksaklik vs kabul edilmez edilemez.
-
@can-mavi çok haklısın benim salonumda da kimse böyle hocaya filan aşırı tepki vermedi. Sadece haksızlık olacağını bunu nasıl düzelteceklerini sordular. Hoca da emir kulu o da bilmiyordu reset atılacak filan dedi kimisi soruların yarısı gördü kimisi 45 dakika geçti daha bir soru bile göremedi. Ayrıca hoca konuşurken duyulmuyor duymak için herkes ayağa kalktı haliyle ne oluyor diye. Bu yüzden insanlar mı suçlu olacak. Hem 200 tl ver hem de biz mi suçlu olalım. Küfür edenler ve görevliye yürüyenler zaten normal sınav olsaydı da suç sayılacak şeyler onlar ayrı ama normal tepki verenleri kimse suçlayamaz... Bunlar ÖSYM nin e sınav sistemini büyük çaplı bir sınavda deneme arzusundan kaynaklandı. Sayıştay optik üzerinden yapılmasını talep etmesine rağmen ısrarla esınav demişler. Kim suçlu ?
-
Ben sinav aninda kendi pc’m kapaliyken onumde pc si ve sorulari acik olan cocukla ne konustum ne de bilgisayarina baktim. Olurda sinav devam eder de sinava aykiri bi sey yapmayayim diye.
Kendi sorularim acilinca da sessizce oturup sorularima baktim.
Ama her alkista alkisladim, her masaya vurmada vurdum. Ben sinavda sinav kosullarina aykiri hicbir sey yapmadim ama bize yapilan muameleyi tabiki protesto ettim. Yapana degil yaptirana bakicaksin. Kimse oraya gideyim de osymyi yuhalayim diye gitmedi. Sinav salonuna erken girmistim, sistemin acilacagi son 20dkkayi heycanla bekledim. Dualar okudum. Kendi kendime alistirmalar yaptim. Ama bi baktik sistem coktu. Bi de kutu gibi yerdesin ne oldugunu anlamak icin telasla stresle korkup ayaga kalkiyorsun ya sinava baslayamazsam die. Ama saatler gecti, o an tabiki tepkimi dile getirecektim.
Yine olsa yine tepkimi belli ederim. Sinav salonundan da kameraya cekilmesine ragmen alkislayarak ve yuhlayarak ciktim. Ne yapcaktim, annemi babami onca saat gunesin altinda beklettim ve sinava dahi giremedim die osymye tesekkur ederek mi sinavdan ayrilcaktim. Bu kadar korkmayin bi seylerden. Ve bugun sunu anladim su forumda. Bi daha e sinav olsun, bi daha bu olaylar yasansin bu konusulanlar ustune kimse bi alkis bile yapamaz:)) ne diyim. -
"Eğer ruhumuz karanlıkta kalırsa, günahlar çıkar ortaya. Suçlu günahı işleyen değil, karanlığı getirendir."
Victor Hugo - Sefiller
Karanlığı getiren ÖSYM iken adayları suçlayan insanlar külahlarını bi önlerine koyup tekrar düşünsünler lütfen. Hak, çaba, emek bunlar bu kadar ucuz harcanacak değerler değil, bunlara haksızlık etmek de öyle basit değil, olamaz da.
-
Aşırı ve politik söylemlere karşıyım ama sen uzun süre problemi çözemeyip anons yapmazsan bu zemine sebep sen olursun. Ayrıca protesto etmek en doğal hakkın orada hep birlikte alkışlayıp veya ne bileyim masalara vuramiyorsan zaten ileride kafanı masalara vurursun ayrıca 15-20 dk gayet sağduyulu bir biçimde beklenildi kurumun beceriksizliğini arkadaşlarınıza maletmeyin lütfen. Bazen forumada troller dadandı diye düşünmüyor da değilim
-
@aaffana, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Allah için bi galeyan düşüncem olmadı olmaz da. Biz de perişan olduk. Kimseyi sagdışı elemek kenara atmak rakibi azaltmak niyetim yok. Oruçluyuz tartışmaya da girmek istemem. Zaten işim de olmaz. Herkese forumdaki kardeşlerim muvaffak olur diye acizane dua edip dekorkutmak kalıbımıza sığmaz kardeşş. şükür çünki beşer zulmeder kader adalet eder neyse....@pareto_wilfredo kardeşimin sözüne binane tartışmayı bitirip işimize bakalım. Ben sayıştaydan bir tanıdığımıza ulaştım. Sorular açıldığı için sayıştayın ösym den haber ve rapor beklediğini ifade etti. Sınavla ilgili ne zaman olur birşey ifade etmedi. Ama tüm sınavın tekrarlanacığını da önümüzdeki zaman içinde söyledi. Yani. İş ösym nın ağzını açmasında
Yani istanbul ve izmir de mi iptal olacak
-
@bonus dostum ben bizim sınıftaki gözetmene de ayar oldum, diyor ki sistemi açık olan çözsün bakalım soru değiştirebiliyor mu ? diyorum ki 90 sorunun hepsi açılıyor, haala olmaz öyle şey açık olan çözsün bakalım çözebiliyor mu diyo alaycı bir ifadeyle... diğer gözetmenlere ise defalarca dediğim laf 'buradaki tepkinin hiçbiri size değil, buradaki tepki yetkilinin sınıflara gelip pişmiş pişmiş adaylar ile tartışmasına, el kol hareketleriyle bağırmasına ve hiçbir yetkilinin bir açıklama yapmamasına dedim.. kaldı ki oradaki hiçbir yetkili acil durumu yönetemedi, el kol hareketleri ile adaylara bağıracaklar ve hiçbir tepki olmayacak yok öyle bir şey.. binanın girişinde kendini cia sanan güvenliklere iltimas göster, kendini uluslararası eğitim kuruluşunun başkanı sanan yetkililer olacak ve sınavın 40. dakikası olmuş haala ' teknik arıza giderilecektir biraz sonra sınav başlayacaktır' anonsu yaptır, ki bu anons esnasında 90 sorunun cevapları adaylar arasında kulaktan kulağa dolaşsın... ösym önce kendi sorumluların fişini çeksin sonra biz adayların tepkisini kafasına taksın.. 5000 kişilik sınav salonu yapıyorsun ve sonra 5000 kişinin barkod okumasını sistem kaldırmadı diyorsun, oldu paşam oldu... sınav ücreti 200 oldu damladı, e-sınav dendi damladı, sınavdan 3 gün önce haala tarih açıklanmamıştı damladı, en son olay ile artık taştı... sorumluları kendilerinde arasındalr , herkesin maddi - manevi maduriyetini gidersinler...