2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@kilici Hocam ben bu konuyu da dile getiriyorum.Bu sınavın yapıldıktan sonra iptal olma ihtimali çok yüksek.İptal olunca kaçırılan sınavlar da yanında gidecek.Bir sürü kuruma,kişiye bu durumu da anlattım.Haber kanallarına kadar mesaj attım durumu.Bunu yapan şöyle 100 kişi olsak belki sesimizi duyuracağız ama yok.Yapılan hata ciddi bir hata ses etmezsek yine biz çekeceğiz.
-
Aranızda Sayıştay sınavı yerine Vmy’yi seçren var mı? Ben çok kararsız kaldım. Vmy daha çok alım yapıyor, Sayıştay biraz daha az ve ne olacağı pek belli değil. Böyle giderse Vmy daha ağır basıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Çünkü her yere şikayet etmemize rağmen bir türlü tarihi değiştirmediler. Bir seçim yapmamız gerekiyor off.
-
@onuktekin hocam insanlar kendi hakkının başkaları tarafından savunulmasını beklediği için maalesef hiçbir sey değişmiyor, kimilerinin de işine geliyor tabi bir durum.
-
@osman-paşa Hocam ben vmy ye girmeyeceğim ama girebilme imkanım olsaydı eğer vmy yi seçerdim büyük ihtimal. Tarafsız yorum yapıyorum öncelikle onu belirteyim Vmy seçmemin nedeni de vmy nin yazılı olması ve çoğu kişinin bu sınavdan korkması. O yüzden sayıştayı tercih gibi geliyor bana iki sınav arasında kalanlar
-
@kilici hocam vmyde herkese zor yani ayrımcılık yok. Öyle bir anlatıyorlar ki sanki bazılarına göre kolay da diğerine zor gibi. Herkes eşit sonuçta. Benim sayıştayda en çok canımı sıkan yanlışın doğruyu götürmemesi yani şans faktörü çok fazla 1 veya 2 soru ile girebilirsin de giremeyebilirsin de. Çok muallaktatım Allah yardımcımız olsun.
-
@kilici kimse sayıştay'ın 2. sınavını düşünmüyor hocam, test diye sayıştaya girme eğilimi çok yüksek fakat ben aynı durumda olsaydım vmy seçerdim, bu biraz da nerede olduğunuzla ilgili bir durum tabi.
-
VMY ve Sayıştay Arasında kalıp mesaj atan arkadaşlar olmuş. Bir Değerlendirme yapmak isterim.
1.Sayıştay sınavına "Şaibe" karışmıştır. Bu iş yargı tarafından iptali olasıdır. Her aşamasında iptali mümkün hale gelmektedir. Bu yüzden VMY yerine buna girecek arkadaşların hesabını kim verecek ki ?
2.VMY sınavı tek aşama, sonrası mülakat. Sayıştay sınavı 2 aşama sonrası mülakat. Daha zorlu ve daha zahmetli süreç.
3.Sayıştay mesleği tutkulu bir meslektir. 5 yıllık müfettişte olsan, sayıştay sınavına girmek isteyebilirsin. O yüzden, yakın çevremden gelen soruları , yakın arkadaşlarımı bildiğim için değerlendirmek daha kolay. Burada, Spekülasyon havası vermek istemiyorum. Zaten bizleri tanıyan tanıyor...!
4.Çalışan biri için VMY Zor bir sınav değil, geçmiş yazılı sınavları baz aldığımızda. Kazanabilitesi daha yüksek bir sınav gibi duruyor iyi bir aday için.***Ben bir kurumda müfettiş olduğum için Sayıştay'a gireceğim 12 Ağustosta. Güçlü adaylarla yarışmak isterim, sınavların aynı güne geldiğine üzülen insanım. Fırsat kollayanlara, İki kelime edemeden geçemeyeceğim. " Bu insanlar 1 yıl sınav bekledi, Ders çalışarak hayatlarından 1 yıl Boşa geçti, Aynı güne sınav koymak adalet mi ?" Hele ki Şaibeli bir sınav sonrası erteleme neden yapılmadı ki.
- Yazım VMY ağırlıklı olabilir, Rasyonel bir insanın Homo Economicus bir Bireyin Tercihleri Sanki Biraz Aşikar. Ancak, Sezgisel hareket etmekte bir çıkış yolu, Sonunda her şeye katlanmak şartıyla.
Not : Hani iktisatta derler ya, Fırsat maliyetin (Alternatif Maliyetin) tanımına, Akşam sinemaya gitmek mi ? Akşam Yemeğine mi ? Bence bu örnek Müfredattan Kalkmalı
Fırsat Maliyeti örneği : 12 Ağustos VMY mi ? Yoksa Sayıştay mı Olmalı ?Sağlıcakla Kalın,
-
Şimdi ben açtım soruları sordukları soruların konularına çalışıp uzmanlaşmayı düşünüyorum çünkü eşdeğerde soru sorulacak. Şimdi bu durum izmir ve istanbul için adaylar için daha büyük sorun ama adamlar bu duruma seviyor ya şaka gibi
-
Ne sayistayda ne vmy de, ne de kaymakamlikta gözüm yok . Hepsi işsiz kardeslerimin olsun.
Bi yere atanip da, özlük hakki daha iyi bile olsa, baska sinavlar giren insanlari hep üzülerek izledim. Bi sinava gidiyorum işsizim ve orda ayaküstü tanistiklarim hep bir yerlerde ya uzmanlar ya denetmenler ya da müfettiş. Üzlülesi bir durum... Issizlere rakip olmaya gelmisler yazik diye hep icimden geçerdi.
Hep dedim bi atanayim birakacam sinavlari kitaplarimi dagitacagim diye . Simdi oyle de yapiyorum ne sinavlara girerim artik ne birilerine engel olurum. istedigim firsati elde ettim cok şükür artik Devletimize Hizmet vakti
İssiz , emekçi dostlara başarilar dilerim.
-
@shady1 nereye atandınız
-
@shady1 slim shady zencilerin içindeki beyaz çocuk... nickinin hakkını verdin. Helal olsun gerçekten böyle düşünüyorsan.
-
@shady1 bende atanıp rahat rahat yaşamak varken işlerinden güçlerinden arttırdıkları zamanlarını, idealleri için, hizmet edebileceği en iyi yer olsun diye harcayan insanları görünce seviniyorum. ben öyle biriyim, bizim durumumuz sizin için ne kadar üzülesi olsa da ben o kadar soruşturma sonrasında akşam azimle ders çalışabilme fırsatı yaratabildiğim için kendi adıma yine sevinmeye devam edeceğim. umarım herkes istediğini alır, sizin gibi.
-
Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine (İstanbul, İzmir, Ankara-Çetin Emeç e-sınav merkezleri) atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava girmek isteyenler, bu sınava katılma taleplerini ve sınav merkezi tercihlerini 12-18 Temmuz 2018 tarihlerinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecektir.
ARKADAŞLAR ÖNCEKİ SINAVA ANKARA ESENBOĞADA GİRENLER DE İL TERCİHİ YAPACAKLAR DEMİ?
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@shady1 slim shady zencilerin içindeki beyaz çocuk... nickinin hakkını verdin. Helal olsun gerçekten böyle düşünüyorsan.
Saygılar osman paşam
-
@kombassankoma, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@shady1 bende atanıp rahat rahat yaşamak varken işlerinden güçlerinden arttırdıkları zamanlarını, idealleri için, hizmet edebileceği en iyi yer olsun diye harcayan insanları görünce seviniyorum. ben öyle biriyim, bizim durumumuz sizin için ne kadar üzülesi olsa da ben o kadar soruşturma sonrasında akşam azimle ders çalışabilme fırsatı yaratabildiğim için kendi adıma yine sevinmeye devam edeceğim. umarım herkes istediğini alır, sizin gibi.
O da bir bakiş açisi tabi hocam. Hayirlisi. . .
-
@denis, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine (İstanbul, İzmir, Ankara-Çetin Emeç e-sınav merkezleri) atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava girmek isteyenler, bu sınava katılma taleplerini ve sınav merkezi tercihlerini 12-18 Temmuz 2018 tarihlerinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecektir.
ARKADAŞLAR ÖNCEKİ SINAVA ANKARA ESENBOĞADA GİRENLER DE İL TERCİHİ YAPACAKLAR DEMİ?
Hocam benim anladığım Ankara Esenboğadakiler dışındakiler yapıyor ben de esenboğada girdim. İçime kuşku düşürdün bunu sorarak şimdi
-
@denis @Osman-Paşa Sınav yerinizi seçmeyi unutmayın.Esenboğa'da girenler de seçecekler.Ais'den:
Başvurularım/Tercihlerim >>> Sayıştay Eleme 2 -
@shady1
bunu beğenemiyeceğim dostum :))) you know :)) -
@otuzyılsavaşı sen beğenme ben seni beğenirim
-
@shady1
beni beğeneni ben almadım benim mnnfjıvvaıvndkvl :))