2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@murky yukarıda muhasebe geldi, sınava giren sayısı yarı yarıya azaldı deyince geçen senenin altına iner diyeceksiniz zannettim hocam, 67'ye çıktı
-
@ofa hocam valla bir önceki sınava göre bence 2-3 kat daha zor bir sınavdı gerek muhasebenin eklenmesi, gerekse sınavın zorluğundan düşük kapatacağı aşikar ama sayıştay ın da belli bir standartı vardır bunun da altına düşeceğini sanmıyorum takribi alan ağırlıklı 62/63 bandı yeterli olacaktır diye düşünüyorum
-
@g-uzmanı ben de öyle düşündüm. merak ediyorum o sorunun cevabını
-
@g-uzmanı hocam ben de ademi tahsis yaptım aynı mantıkla bakalım
-
@i̇ibfkpss adem-i tahsis bambaşka birşey. belirli gelirlerin belirli giderlere ayrılmaması demek.
-
@kombassankoma hocam elbette düşebilir ben 67 ile kapatır demek istemedim, 67 üstü rahat olsun anlamında söyledim. lakin ihtiyatlı olmakta yarar var.
-
Arkadaşlar sayıstay eleme sınavı dikkat ve bilginin üst düzey gerektiği zaman baskısının sürekli hissedildiği sınavlardan birisi yanlış anlaşılmasın sonuçlar açıklanınca 5 net eksiğine hazırlıklı olun bu sınavda ufak kelime oyunlarına bayılıyorlar süratle okuyunca farkedilmesi gerçekten zor oluyor. Bu söylediğim herkes için geçerli 1. de dahil. Bu sınavın normal bandı 65 +-3 ama kaçla kapatacağını ise kestirmek gerçekten zor öncelikle 2 ayrı sınav tek sıralama var ayrıca iki grupta sınava girenlerin dağılımı önemli inanın şans faktörü bile olacak ilerleyen dönemde forumda iyiki 2.sınava girmişim veya keşke birinci grupta yer alabilseydim diyenler olacak dahası her yönüyle normal bir sınav dönemi geçirmedik ne olacağını kestirmek oldukça güç bekleyip göreceğiz Adil olmayan bir yarıştan adil bir sonuç nasıl çıkaracaklar! hep birlikte göreceğiz bende dahil tek dileğim hakedenlerin kazanması...
-
@zeze Soruda bahsi geçen kurum ekstra harcamalarına başka bir gelir kaynağından ödenek istiyor.
-
@kombassankoma hocam o bi anlar çok canımı yaktı :)))
-
Arkadaşlar 2016 yılında klasiğe girmeye hak kazanan arkadaşlarımın gk gy yanlışlarına bakıyorum. 30 soruda ortalama 4-5 yanlış yapmışlar. Bu sınavda 4-5 yanlış mükemmel bir başarı bence.Mesela benim 11 yanlışım var gibi bu bölümden. 2016 daki sınava giren arkadaşlar, sizce gy gk bu yıl mı daha zordu yoksa 2016 mı?
-
@rorschach159, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
89 doğum var 10 tane şüpheli kazanabilir miyim?
Düşük ihtimal malesef :))
-
@g-uzmanı bence doğru cevap subjektif doğruluktu.
-
@ofa önceki sınav bariz kolaydı buna göre ama şahsi düşüncem bu işin üzerine gerçekten eğilen ciddiye alan ve öyle 70 net üzeri net beklemeyenlerin yeniden sınava katıldığını düşünüyorum. ki benim girdiğim sınavda da gelmeyen vardı. bu katılmayanların hepsinin yüksek bekleginden gelmegiğini zannetmiyorum . özetle:) sınav zordu ve bence önceki sınava rağmen 70 i görmez
-
@g-uzmanı dostum önceden izin gibi duruyor, önceden izin ilkesi harcamaların üst sınırını gösterir,eğer harcamalar aşılırsa yeniden meclisten izin alınması gerekir.
-
@giordanobruno Ben zaten kesin bu doğrudur demiyorum ama subjektif doğruluk bütçeyi hazırlamakla görevli organların davranışlarında samimi ve dürüst hareket etmesidir.Bu yüzden sorudaki olay ile bu ilke arasında hiç bağlantı kuramıyorum.
-
@g-uzmanı evet bu soru hakkında farklı görüşler var inş şu soru cevaplar kullanıma açılırda şüpheler ortadan kalkar.
-
@giordanobruno 2016 sınavına bizzat girdim ve 2 soru ile yazılıya hak kazanamamıştım. gy gk oldukça kolaydı 2018’e göre ayrıca 2016’da türkçe matematik katsayısı iktisattan fazlaydı veya denkti. Bu sene ise alanın etkisi çok fazla. Gy gk’nin katsayısı düşürüldü ve yerine muhasebe geldi. Bu sene alanı yüksek olan avantajlı olacak.
-
yorumunuz için teşekkür ederim hocam.
-
@g-uzmanı
soruda yapacağı harcamalar ve yatırımlar için İHTİYACINDAN FAZLA talep etmesi diyordu gibi hatırlıyorum -
@edi doğru ihtiyacından fazlasını istemesi diyordu