2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@cesss finansal alacaklar yükümlülükler degil mi ua yatırım pozisyonu. Soru da sadece finansal alacak mı diyordu şu an ben de şüpheye düştüm
-
@edi demi ekonomik işlemler diyordu sanki tek finansal işlemler demiyordu.
-
@kussesi dostum bende öd bilançosu yaptım ama soruyu hatırlamıyorum malesef yani soru lazım bize
-
@cesss o zaman 2014 veya 2013 olması lazım.
-
@cesss ekonomik ilişkiler diyordu sanki hocam ya finansa dair bişey hatırlamıyorum.
-
Türkiye’nin belirli bir tarihte dış varlık ve
yükümlülükleri izlendiği hesap diye soruyorsa yatırım pozisyonu olur umarım geniş anlamdayı soruyodur -
@kussesi
alacak vs dese dikkatimi çekerdi, işlem diyordu. hatta ne işlemi dedim mal mı hizmet mi vs die saçma bi soru sordum kendi kendime sınavda -
Arkadaşın dediği gibi havacılık kronolojisine bir göz attım. 1930 larda birçok kıtalararası uçuş var. Tv nin yaygınlaşması ise 1946-47 den sonra seri üretime başlanması ile olmuş.
-
@cesss
valla hocam dış varlık ve yükümlülüğe dair hiçbişey hatırlamıyorum -
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@cesss
valla hocam dış varlık ve yükümlülüğe dair hiçbişey hatırlamıyorumdirekt işlem kalmış aklımda
-
@kussesi ben mb bilançosu dedim direkt çünkü yükümlülük varlık vs de deyince aklıma o yattı.
-
@osman-paşa
işte soruyu tam hatırlayan biri çıksa süper olacak -
TCMB nezdindeki tanımı ;
Uluslararası Yatırım Pozisyonu; bir ekonomideki yerleşik kişilerin yurt dışındaki yerleşik kişiler ile finansal alacakları ve yükümlülüklerin yanında; rezerv varlık olarak tutulan altın şeklindeki finansal varlıklarının belli bir tarihteki stok değerini gösteren ve aylık olarak yayınlanan istatistiki bir tablodur.
Uluslararası Yatırım Pozisyonunda toplam finansal varlıklar ile toplam finansal yükümlülüklerin farkı, net Uluslararası Yatırım Pozisyonu olarak adlandırılmaktadır. Başka bir deyişle, net Uluslararası Yatırım Pozisyonu; Türkiye'nin yurt dışından alacaklarıyla, Türkiye'nin yurt dışına borçlarının net farkını işaret eder. Burada ortaya çıkan net pozisyon, pozitif veya negatif bir değer olabilir.
-
Sayıştay bu sınavın cevaplarını acıklamıcak mı
-
@osman-paşa hocam ödemeler bilançosun tanımını biraz sağo sola çekmeye çalışmıştı soruda. ben de başta merkez bankası yükümlülüğü düşündüm ama cevap çok yüksek ihtimal ödemeler bilançosu.
-
@leightbau ben de ödemeler bilançosu yapmıştım ama soru tam olarak bu tanımı soruyordu. Bir yanlış daha çıktı
-
@mahmut-htt, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@leightbau ben de ödemeler bilançosu yapmıştım ama soru tam olarak bu tanımı soruyordu. Bir yanlış daha çıktı
aynen öyle hocam; doğrudan tanım buydu.
-
Ödemeler bilançosu bile yanlışsa ben havlumu atıyorum, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim
-
@sofuoglu burda herkesin cevabı kendine doğru biliyorsun hocam bi sorunun 5 doğru cevabı var.
-
@rorschach159 vallahi çorba oldu hocam ben de açıkçası pek ümidim yok olacağına dair de bir de gözüm kapalı işaretlediğğim sorular(bknz:subjektif doğruluk,ekonomik sınıflandırma,ödemeler bilançosu vs) üzerine konuşmalar olunca şaşırıyorum açıkçası