2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Kpss den 80 uzeri alanlar icin cok fazla calisilacak bir snav degil ama butun radarlari acarak bakmanz gerekli sorulara kafanizi kitaplara gommeyin su konulari sorulari cozmem lazim diye hedefler koymayin sorulara nerden nasil yaklasirim farkli bakarim calsmasi yapin ufkunuzu genisletin biraz nacizane tavsiyem
-
En son ki snavdan 685.oldum snava giderken diyordum acaba nasil soru sorarlarsa yapamam okadar iyi durumdaydim kpss aldigim sonuc ortadaydi ama gel gorki encok guvendigim maliyeden 9 yanlsim cikmsti
-
@zanzinho haklısın hocam akıllarinca bilgi ölçüyorlar! Hem de 15er soru ve 90 dk ile.
-
Son olarak sorular nekadar zor gelirse gelsin yada kolay gelsin mesele bu degil mesele simava giren en iyiler arasindaki en kotu kisi yani 225.kisiden iyi olman gerekir orda bircok faktor var bilgi birikimi snav tecrubesi stres o anki ruh halin ve bu seneki osymnn sacmaliklari etkili olacak kisa sozun ozeti sen elinden gelini yaptinsa kismetinde varsa olur icini rahat tut calisan kardesim
-
@robert-lucas, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@attila-the-hun, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@zanzinho, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Sayistay sinavi ile kpss yi kpss puaninizi kpss netlerinizi kiyaslamayin snavdan sonra ne demek istedigimi cok net anlayacaksniz
Kimi kpssye göre daha kolay kimi daha zor diyor ben anlamadım bu işten bir şey.
eleme sınavı kpss'den çok daha kolay bir sınav.
Hocam son sınavda sıralamanız, netleriniz vs nasıldı?
-
Genel Yetenek 12 3
Genel Kültür 10 5
İktisat 14 6
Maliye 11 9
Hukuk 13 7
Puanı 82,41640
Başarı Sırası 694 -
@zanzinho hocam benim de en iyi alanım iktisattı 8 yanlış yapmıştım, maliyeyi hiç sevmiyordum 4 yanlışım vardı. 2016 kpss'de sadece makro mikro çalışarak iktisattan 21 d 4 y yapmıştım. üstüne sayıştay'a yardırıp 20 iktisat sorusunda 8 yanlış, hiç sevmediğim maliyede 4 yanlış yapınca en iyi alanım olayının hikaye olduğunu anladım. yani en iyi olduğunuzu düşündüğünüz alanlarda çuvallayabilirsiniz.
-
@zanzinho hocam gk gy icin bu saatten sonra kasmaya gerek yok degil mi ? Yüzde 20 etkiliyor ve açıkçası hiç açıp bakasim gelmiyor.
-
2016 sınavına pek temelim olmadan girmiştim.(Bu temel durumu kişiden kişiye değişir ama yeni mezun olmuştum diyeyim daha iyi anlarsınız.)Çalışmak için 2 hafta sürem vardı ve nasıl bir yol izlemeliyim diye memurlar nette filan araştırma yapmıştım.Herkes sınavın ne kadar zor olduğundan,sağlam temeli olanların 3 ay önceden başlaması gerektiğinden bahsetmişti ve haliyle biraz üzülmüştüm.Sonuç olarak 2 hafta çalıştım ve sınava girdim.Sınavda 62 doğru ile 86 puan alarak 320 küsürüncü oldum.Yanlış yaptığım sorular benim için gerçekten gülünç denecek kadar kolaydı.Sizlere nacizane tavsiyem kendi yolunuzdan gitmeniz.Herkesin anlama kapasitesi,çalışma şekli farklıdır.Herkese başarılar diliyorum.İyi geceler.
-
@mülkiyeli-1 Bu arada sadece sizlere örnek teşkil etmesi açısından böyle bir paylaşımda bulunmak istedim arkadaşlar.İlk 225'e gir(e)mediğimiz sürece sıralamanın pek bir hükmü de kalmıyor.
-
Enterasan hikayeler geliyor sinava aylar oncesinden basvurup 2 hafta calsmak gibi :))
-
@zanzinho Herkes aynı şartlar altında yarışmıyor.Odaklanmam gereken tek şey bu sınavdan ibaret değildi.
-
@mülkiyeli-1 tmm
-
2016 yılında yapılan sınava girmiş biri olarak ve sınavın geçmiş yıllardaki sorularına baktığımda, bu sınavın KPSS'den daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle sorular, KPSS'dekilere nazaran daha kısa ve net. Az çok ne yaptığınızı fark edebiliyorsunuz sınav bitiminde. Benim sınavım çok iyi geçmişti ama sınavdan çıktığımda herkesin öyledir diye düşünmüştüm. Neticede sıralamam 22 geldi. Sınav da 87 puan dolaylarında kapatmıştı. Minimum hata gerektiren bir sınav olması ve süre kısıtı işi biraz zorlaştırsa da yapılmayacak bir sınav değil açıkçası. Dikkat ve şans faktörü, bence sınavın en belirleyici noktaları. Yazılı sınava katılmaya hak kazanacak kişi sayısı sınırlı olduğu için GK/GY de önem arz ediyor. Bu yıl yapılan değişikliklerin sınava nasıl etki edeceğini hep beraber göreceğiz. Elbette e-sınav olması bir nebze olumsuz etki yaratacak. Muhasebe'nin eklenmesi de yine süre sınırını zorlayacak gibi görünüyor. Bu tarz negatif durumlar nedeniyle, bu yıl daha düşük netlerle kapatacağını düşünüyorum. Kalan kısıtlı vakitte elimizden geleni yapıp, nihayetinde sınava gireceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
2016 yılında yapılan sınava girmiş biri olarak ve sınavın geçmiş yıllardaki sorularına baktığımda, bu sınavın KPSS'den daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle sorular, KPSS'dekilere nazaran daha kısa ve net. Az çok ne yaptığınızı fark edebiliyorsunuz sınav bitiminde. Benim sınavım çok iyi geçmişti ama sınavdan çıktığımda herkesin öyledir diye düşünmüştüm. Neticede sıralamam 22 geldi. Sınav da 87 puan dolaylarında kapatmıştı. Minimum hata gerektiren bir sınav olması ve süre kısıtı işi biraz zorlaştırsa da yapılmayacak bir sınav değil açıkçası. Dikkat ve şans faktörü, bence sınavın en belirleyici noktaları. Yazılı sınava katılmaya hak kazanacak kişi sayısı sınırlı olduğu için GK/GY de önem arz ediyor. Bu yıl yapılan değişikliklerin sınava nasıl etki edeceğini hep beraber göreceğiz. Elbette e-sınav olması bir nebze olumsuz etki yaratacak. Muhasebe'nin eklenmesi de yine süre sınırını zorlayacak gibi görünüyor. Bu tarz negatif durumlar nedeniyle, bu yıl daha düşük netlerle kapatacağını düşünüyorum. Kalan kısıtlı vakitte elimizden geleni yapıp, nihayetinde sınava gireceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Hocam netleriniz nasıldı?
-
@attila-the-hun
Genel Yetenek- 10/5
Genel Kültür- 13/2
İktisat- 15/5
Maliye- 17/3
Hukuk- 17/3 -
Her bölümde ortalama 11 doğru rahatlıkla yazılıya taşıyacaktır bence.
-
Doğru yanlış sayıları açıklanmayacak mı protokol öyle bir izlenim verdi.
-
değerli arkadaşlar sizi daha motive açısından şunu yazmak istedim içimden geldi 225 sayısını sınava kadar hiç ağzınızdan düşürmeyebilirsiniz o sayı sizi sınavdan geçmenize yardımcı olur inşaAllah
-
bilgi ile birlikte hız ve vakit planlama çok önemli. en azından az da bilsek konuyu hızlı karar verebilme ölçülecek. inşallah hepimiz için hayırlısı olur. HAKKIN HATIRI ÂLİDİR. RIZA-I İLAHİDEN VE AZİMLE ÇALIŞMADAN VAZGEÇMEYENİ ALLAH BOŞA ÇIKARMAZ!