Adli hakimlik ve savcılık kaynak tavsiye
-
Anladım hocam, teşekkürler tekrardan
-
@atlas07 rica ederim
-
@atlas07 Ceza hukukuna nasıl ve nereden çalıştınız Sayın Atlas ?
-
@vamos Ders notları ve Veli Özer Özbek'in kitabı, çok şey katmıştı. Tabi bu sınav için kıyas olmaz ama fakültede günü gününe çalıştığım bi dersti ve Geçen seneki adli yargı sınavı sorularına göz attığımda da ceza hariç geri kalanından fena çuvallamıştım Ama önümüzdeki sınav için henüz herhangi bi kaynağa sahip değilim hocam.
-
Adli hakimlik soru bankası tavsiye olarak herkes justice diyor ama güncel basımı ne zaman çıkacak bilen var mı?
-
@kartel06
Justice tamamen yeni baskı yapmayacak gibi .Güncelleme ek kitabını ön siparişe sunmuş.İçinde Anayasa idare ve icra iflas var sadece.Hatta eski baskı Justice setiyle beraber bu güncelleme kitabı birlikte alınırsa indirimli fiyat yapmışlar. -
Savaş yayınları hakimlik kampı satın alan oldu mu? Genel olarak iyi şeyler duydum hakkında ama bir fırsat bulup inceleyemedim.
-
BORÇLAR GENEL + ÖZEL = 7
CEZA GENEL + ÖZEL = 7
HANGİ ORANDA GELİYOR GENEL VE ÖZEL OLARAK BAKILDIĞINDA -
@mavkav ceza özel ağırlıklı gelir özellikle suç türleri ve sınıflandırması. Borçlar da değişir yani kesin konuşmak daha zor. Adli hakimlikte mevzuatın derinliklerinden bayaca sorarlar.
-
@hgrotius zor mu hocam kanun yeterlı olmaz mı?
-
@mavkav tek başına olmayabilir. Bazı suç tipleri birbirine çok yakın biliyorsunuz, öncüllü sorularla zorlayabiliyorlar. Kanun mutlaka okunmalı ama tek başına yetmez.
-
@hgrotius kanun + justice çok mu hard olur yoksa consensus yeterli midir?
-
@mavkav konsensusun son sürümünü incelemedim önceki versiyonlar fena değildi yetebilir. Özgün soruyu nereden çözeceksiniz?
-
@hgrotius bilemiyorum hocam justice var elimde eski basım değişiklik olanları yeni basım yapmışlar , monopol mü hakimim mi bilemedim?
-
@mavkav hakimim 657'nin kitabı gayet iyi.
-
Sen nasıl bir belasın icra iflas. Bu kadar süre olan bir başka ders yok
-
@evandro kıymetli evrak hukuku kadar beyin yakamaz. Bu kadar soyut ders az bulunur.
-
Hukukta İcra İflası severek çalışan var mı? Hep sona kalır, hiç heves kalmaz, zaten soru çözülmez ve sonuç olarak en çok yanlış buradan yapılır. Bir sevemedim icra-iflası. Eşim de icra memuru oldu
-
Arkadaşlar Özellikle İcra İflas ve Ceza Hukuku ( Genel+Özel+Usul) kitap tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Ön ödeme 6 ay mı 3 ay mı son düzenlemede