Adli hakimlik ve savcılık kaynak tavsiye
-
Hakimlik ve savcılık sınavları için çalışma yöntemi, kaynak, kurs benzeri tavsiyeleri bekliyorum kıymetli arkadaşlar. Hukuk fakültesi dördüncü sınıf öğrencisiyim jargonu çok iyi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.
-
@savcınamzeti Öncelikle okulunuzu haziran ayında bitirip bütsüz mezun olmaya bakın ki hakimlik sınavına çalışacak zaman bulabilesiniz. Ancak şimdiden araştırmaya başlamanız güzel tabiki.
-
Anayasa ve idare hukuku için kaynaklar yenilenmediği için tavsiye vermek için erken,
-
Ceza hukuku için en çok tutan kitap İsmail Ercan,
-
Ticaret hukuk kanun okuması yapın ve Tamer Bozkurt,
-
Medeni usul hukuk kanun okuması ve soru çözün,
-
Monopol notlarından uzak durun kesinlikle sınavla ilgisi yok,
-
Tarih için özet not temin edin başkent kariyer'in olması lazım ağırlıklı olarak kültür medeniyet sorarlar,
-
Geriye kalan dersler için bana sorarsanız ayrı kitap pek lazım değil murat yayınlarının hakimlik hazırlık kitabı var,
-
Çıkmış sorular ve özgün soru olarak da justice'i çözebilirsiniz.
Başarılar!
-
-
Medeni hukuta Aldulkerim Yıldırım tavsiye edebilirim. İdare hukuku için sanırım themis gücünü koruyor.
-
@aliveli tavsiyeler için çok teşekkür ederim. @Antimülakat
-
bunlar haricinde hakimlik kursu olarak nereyi tavsiye edersiniz? İşi pek riske atmak istemiyorum.
-
@savcınamzeti bulunduğunuz ile göre tavsiye vermek gerekecek
-
İstanbul - radikal akademi veya 12 ay
-
Ankara Themis veya Başkent kariyer
-
-
@savcınamzeti murat yayınları, çıkmış sorular ve justice yetiyor hocam genelde.
-
Elimde 2017 mayıs baskı Tensip çıkmış sorular kitabı var.Zaten ondan sonra yenİ baskısı da çıkmadı. 7035 s.k ağustos 2017 de cıktı.O kanun yönünden kitap güncel değil iyuk hmk Cmk yönünden. Ama idare hukuku kısmını hiç bilmiyorum onda khk larla gelen yeni hususlar var mıdır mayıs 2017 sonrası ? Ne dersiniz çalışılabilir mi arkadaşlar?
-
@çinkoçaydanlık hocam idare de değişiklikler oldu ve dağınık şekilde oldu isterseniz değiştirin, riske atmayın derim.
-
@aliveli, içinde söyledi: Adli hakimlik ve savcılık kaynak tavsiye
@çinkoçaydanlık hocam idare de değişiklikler oldu ve dağınık şekilde oldu isterseniz değiştirin, riske atmayın derim.
Teşekkür ederim.İdaredeki değişiklikleri gerçekten takip etmek çok güç. O yüzden tereddüt etmiştim.Çok sağol...
-
@aliveli bu hukuk normları ne zaman oturur ve güncelleme olmaksızın 5 sene degismeksizin olduğu gibi kalır hocam?
-
Kitapların güncellenmesi derdi çekilir gibi değil.6100 sayılı hmk kaç yıl oldu geleli.Yıl olmuş 2018 .Halen parasal değere göre sulh Hukuk asliye Hukuk ayrımı yapan son baskı soru kitapları var.Hem de baba kitaplar :))
-
@antimülakat hocam sistemi matematiksel bir temele oturtacaksın, üst mevzuat sade alt (ikincil mevzuat) kapsamlı olacak, kurum kuruluşlar tebliğlerle gereken netliği sağlayacak. Bizde bunun uygulandığı ve uygulanamadığı mevzuatlar mevcut. Örnek maliye veya sgk mevzuat açısından modern değil bu yüzden çok karışık ve uzmanlaşma gerektiriyor.
-
@aliveli, içinde söyledi: Adli hakimlik ve savcılık kaynak tavsiye
@antimülakat hocam sistemi matematiksel bir temele oturtacaksın, üst mevzuat sade alt (ikincil mevzuat) kapsamlı olacak, kurum kuruluşlar tebliğlerle gereken netliği sağlayacak. Bizde bunun uygulandığı ve uygulanamadığı mevzuatlar mevcut. Örnek maliye veya sgk mevzuat açısından modern değil bu yüzden çok karışık ve uzmanlaşma gerektiriyor.
Sgk mevzuatı çekilir gibi değil.
Kaç yaşında emekli olacağımı bile Ali Tezel e sorasım geliyor :))) -
@çinkoçaydanlık aynı konuya uygulanabilecek, yürürülükte birden fazla yazılı hükmün mevcut olduğu tek mevzuat olabilir
-
Hocam kamuda çoğu kurumda işler iki şeye bakıyor: Tasarruflu yazılar, Müdürlük emirleri. Hal böyle olunca kanunda bulamadığını, yönetmelikte açıklayamıyorsa iniyorsun bunlara. Sgk, Maliye, Gtb hep bu sistemle çalışıyor.
-
hakimlik sınavı kaynak tavsiyesi yanı sıra not tavsiyesi verebilecek var mı arkadaşlar? Hakim savcılık sınavı çıkmış soruları nereden bulabilirim? Bir de sınavla ilgili tüyo, ipucu ne olursa.
-
Arkadaslar bir sey soracagim.
Idari hakimlik icin 657yayinlarinin hakimim guzel bi kaynak malumunuz. Peki adli hakimlik icin olan kitabinda icrasinin ve ticaretinin soru kaliteleri nasil? O ikisi icin almayi dusunuyorum da deger mi sizce. Bi de cmksi filan da kpss icin agir kacar mi? -
@1umut 657 yayınları hakimlik işini biliyor hocam alabilirsiniz. Kitabın son haline bakmadım ama önceki versiyonları iyiydi gayet.
-
@1umut Şu an halen 9.baskısı var.Yeni baskısını beklemek gerek arkadaşım. O yüzden acele edip almayın derim 9.baskı bende var.Ocak 2018 baskı.Ancak martta önemli bir kanun çıktı.7101 s.k la .icra nın iflas kısmında hmk tahkim de çok önemli değişiklikler , ticarette de birkaç değişiklik var .
Seçim sebebiyle anayasa ve buna bağlı olarak çıkacak uyum yasaları sebebiyle idare kısmı da şu anki haliyle güncel değil.