Adli hakimlik ve savcılık kaynak tavsiye
-
@kartel06 tamamdır hocam,çok teşekkürler
-
@çinkoçaydanlık ya yeni baskısı kpssyee kadar çıkar mi acaba:( Biraz bekleyim bari:( insallah yeni basim icin hazirlik icindedirler de secimden sonra cok uzamaz yeni basim cikmasi:( cok tesekkurler hocam
-
@1umut 657 yayınevinin ya da hocalardan birinin e postası olsaydı sorardık ama kitapta yok maalesef.En iyisİ kps için bu kitabı bekleme hocam.Zaten çalışma kitabı olmaya çok uygun değil bence.Sorunun altında hemen cevap olduğunda o soru bankası nı çalışma kitabı niyetine kullanıyorum. Ama bunda sorular bitiyor sonra cevaplar ayrı bölüm olarak sıralanıyor.O yüzdençalışmak güçleşiyor. Bir soruyu aç bir cevabı aç altını çiz vs güç oluyor. Kitap gerçekten güzel ama ben her dersten konuları bitirince o dersin sorularını hakimim den deneme sınavı niyetine çözeceğim.
Avukatlıktan geçiş açılırsa tabii -
@çinkoçaydanlık aaa oyle mi.
Ben 2016da idari icin aldigim hakimimde direk altindaydi. Eger oyleyse kotu ya hic sevmiyorum onu ben:( dediginiz gibi cok zor oluyor calismak cok sagolun.
Ya insallah avukatlar icin gelsin de Allahin izniyle hep birlikte baslayalim calismaya -
önceki hakim savcılık sınavı mülakat sonuçları açıklandı yeni sınav ilanı yakındır.
-
Şu ilan bir an önce gelse de idari hakimliğin akıbetini bi görsek..
-
İdari Hakimlik ile birlikte tavsiye epey artacak gibi. Güzel bir hukuk kaynak listesi hazırlamak gerek dostlar!
-
Adli hakimlik ve savcılık sınavı için themis akademi yani ümit kaymak ekibi tarafından yürütülen online hakimlik grubuna indirimli olarak girmek için "ty2018" kodunu girebilirsiniz. Bahsi geçen hakimlik ve savcılık sınavı kursu buradan ulaşabilirsiniz.
-
Adli Yargı Hakim ve Savcılık sınavının bir hukuk mezunu için çok zor bir sınav olmadığını düşünüyorum. Sonuçta hepsine geçmişte ciddi anlamda emek verilmiş ve tekrar üzerinden geçilmiş dersler. Alınması gereken puanda 65 üstü hatta kontenjana göre daha düşebilecek bir puan. Hal böyle olunca elini kolunu sallayarak sınava girip, yazılı sınavı geçen hukuk mezunları olduğunu düşünüyorum.
-
@antimülakat aslında pek öyle değil çünkü idari hakimlikten farklı olarak çok uç mevzuatlardan derinlemesine sorular gelebiliyor. Geçen sınavda siyasi partiler kanunu, Ceza ve infaz kurumları yönetmeliği gibi mevzuatlardan detay sormuşlardı.
-
@antimülakat bence çok doğru bir değerlendirme değil bu.zamanında çok ciddi emek vermeme ve okulda dersini görmeme rağmen iktisat hala kabusumdur benim, alanım olmasına rağmen maliyede bile yanlışa düştüğüm oluyor.eğitim başka sınav başka bir şey.
Ama şunu da gözardı etmemek lazım:idari yargı hakimliğin puanlarını bu denli yükselten de biz iibf mezunlarıyız. -
@buseneatanıyorum idari yargı hakimliği hukuk soruları, adli hakimlik ve savcılık hukuk sorularına oranla çok yüzeysel. Temel sebep bence budur.
-
@burcuburcu adli hakimliğe girme şansım olmadı doğal olarak soruları ve konuları bilmiyorum.dediğiniz doğru olabilir.
-
@burcuburcu elbette farklı yerlerden soru gelecek ama 50 soruluk kısım cepte diye düşünüyorum. Hem de çok ciddi çalışma yapmadan. Bahsettiğiniz detaylarla ilgili de 50 de 15 soru yapmak çok zorlar mı emin değilim.
-
@antimülakat 50 soru nasıl cepte?
-
@antimülakat tamamen katılıyorum imzamı atarım altına dediğinizin. İdari hakimlikle adli hakimliğin 70 sorusu ortak, 30 sorusu farklı sadece yani.
Adlide çıkan farklılıklar;
1)Ticaret hukuku
2) İcra iflas hukuku
3)Ceza Özel (CMK)
4)Borçlar Özel
İdaride çıkan farklılıklar
1)vergi hukuku
2)vergi usul hukuku ve tvs
3)iktisat (makro mikro)
4)maliye
Kafa kafaya tokuşturup benim ki seninkini döver demenin luzmü olmasa da gerek mevzuat genişliği gerek kapsam genişliği aşikardır. Yazık ki vana kapanacak ben şimdi hukuk fakültesi tercih eden gençler adına üzülüyorum, 4 yıl sonra bugün avukatlıktan 55 mezundan 65 alanlar hakim savcıyken onlar o zaman 80 puan alıp bir avuç kişi arasına girmek için ter dökecekler çünkü ihtiyaç kapanmış olacak böyle 2000 3000 devam ederse, planlama sıfır hiçbir planlaması yok günü kurtaralım da arkadan gelenin canı çıksın dercesine yapılmış bir planlama. Hali hazırda 12000 küsür adli hakim savcı 3000 de aday var. AB uyum kriterleri gereği kişi başına düşen hakim sayısı oranını bulmak için bu sayı 22000 civarında olması lazım. İşte 22000 olunca 10 sene öncesi gibi ilan gelir 150 200 kişilik sende ilk 450-600 arasına girmeye çalışırsın, yazık oldu memleketime demekten başka birşey gelmiyor elden. -
@casanova bahsettiğiniz rakamlar doğru değil. Şu an görevi başında 18 bin civarı toplam yargı mensubu var bunun 15 binden fazlası adli yargı kolunda. Bu süreçten önce alımlar adli yargıya hiç bir zaman 200 kişi falanda olmadı genellikle 500-1000 arası alım yapılırdı yıllık. Diğer taraftan her iki sınava da girmiş biri olarak çok net söylüyorum mevzuat kapsamı adli de çok çok geniştir. İlk kez hazırlanacak arkadaşları lütfen yanıltmayın.
-
@casanova diğer taraftan 22.000 değil hedef çok çok daha fazla olması lazım çünkü bölge adliye mahkemeleri vs kuruldu ki zaten mevcut hakim sayısı yeterli değildi.
-
@casanova Siz ne mezunusunuz?
-
Adli hakimler icin evet 60ustu sinav kazanmaya yetiyor ama ne yazikki onlar da esas kıyımı mülakatta yasiyorlar. Bu sene cok yakindan tanidigim, basarili ve puani yuksek tanidigimi elediler. Sok oldum. Aslinda basarili hukukculara sorsalar onlar barajin bu kadar dusmesini istemezdi. Eskiden hukuk mezunu olanlar icin adli hakimligi cepte gorurdum. Ama o arkadasim elenince anldim ki o kadar kolay degilmis bazi seyler. Ayrica bu sene adli hakimlik puanlarinda sunu da gordum. Ilk 600 ciddi yuksek puan yapmis. Ben de iibfnin idari yargi barajini yukselttigini dusunurdum ama adli hakimlikte de yuksek puanli kisi sayisi fazlaymis. Yani hukukculara karsi olan onyargimi arkadasimin sinav surecinde yasadiklari degistirdi. Hic haketmeyen dandik bi ozel okul mezunu kisiler hakim olurken hacettepe-ankara hukuk mezunu birini elemek bana insafsizca geldi. O kizcagiz da suan ysk secim mudurlgune giricek. Ister mi normalde adli hakimlikte derece yapmis, hayir tabiki. Ama avukatlik icin suan piyasa zor, mecbur grcek yani. Hukuk mezunlarnin iibfye gore sansi cok cok daha fazla bu baska bi sey ama onlara da hayat gulluk gulistanlik degil:/