Adli hakimlik ve savcılık kaynak tavsiye
-
6 ay hocam
-
son dönem yapılan değişiklikler karşılaştırmalı tablo http://bit.ly/2Dy76b6
-
başlık yavaşlamış canlandıralım biraz. kıdemli bir abimiz olan @Mehmetemir kardeşimiz güncel bir kaynak listesi tavsiye edebilir misiniz
-
@evandro estağfurullah hocam bu sizin güzel bakışınız
Dediğiniz gibi adli yargı kısmına yazan pek arkadaş olmuyor. Dilediğiniz konuda dilediğiniz şekilde yazabilirsiniz..
Güncel kaynak tavsiyesi konusunda ise ben özellikle şunu herkese diyorum. Her sınav dönemi için yeni kitap almayın yazık olur. Zira;
Hem parasal yönden israf olur hem kağıt konusunda israf olur. Birçok ders için Allah nasıp ederse Kasım Aralık zamanındaki (hem adli hem de dualarımız idari yargınında açılıp İBF'li kardeşlerimizinde girmesi yönünde)
sınavlar ve ayrıca birçok kurum sınavı için elimizdeki birçok kaynak yeterli. Siz bazı kişilerin dediğine bakmayın. Birkaç ders hariç geri kalan birçok dersin elinizdeki notu işinizi görür. Ben şöyle bir liste çıkardım;ANAYASA: Piyasadaki tüm kaynaklar iş görmektedir ancak ilgili kitabın yada notun 24 Haziran 2018 sonrasına ait olması gerekir. Zira Anayasa değişikliği o tarihte gerçekleşti.
İDARE HUKUKU: temmuz 2018 döneminde onlarca CBK çıkmış olup hem anayasa hem kanun hemde CBK’lar ile büyük değişimin olduğu bir alan olup kaynağınızın özellikle Eylül 2018 sonrası olması gerekir.
CEZA GENEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Ceza Kanunu temel olarak ilk çıktığı olan 2005 yılındaki şekli ile aynıdır. Ancak uzlaştırma vb. kurumlarda değişiklikler olduğu için 2015 sonrası bir kaynağı güncel kanun ile çalışabilirsiniz.
CEZA ÖZEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! 2016 sonrası bir kaynağı güncel kanun ile çalışabilirsiniz
CEZA MUHAKEMESİ HUKUKU: Çok değişen bir alan olup Özellikle 2017 yılından sonra birtakım değişiklikler olmuş olup 2017 sonrası kaynakları güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
MEDENİ HUKUK: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! En az değişen kanun olan TMK nerdeyse tamamen 2001’deki ilk çıktığı şekli ile aynı olup TBK ile uyum olsun diye 2012 sonrası bütün notlara çalışabilirsiniz.
BORÇLAR GENEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! TMK gibi en az değişen kanun olan TBK nerdeyse tamamen 2011’deki ilk çıktığı şekli ile aynı olup 2012 sonrası bütün notlara çalışabilirsiniz.
BORÇLAR ÖZEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Çok büyük değişiklikler olmayıp 2016 sonrası olması yeterlidir.
MEDENİ USUL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Çok değişen bir alan olup özellikle notunuzun 2017 sonrasına ait olması ve 2017 sonrası notu güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
İDARİ YARGI:DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!! Niteliği itibariyle temel şekli hep aynı kalıp istinaf sistemi yürürlüğe girdiği Ağustos 2016 sonrası tüm notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
TİCARET HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Temel şekli hep uzun zamandır aynıdır. Notunuzun 2016 sonrası ise 2016 sonrası tüm notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
İCRA İFLAS HUKUKU: İmkanınız varsa mutlaka kitaptan çalışılması gereken bir derstir. Kanunun hem dili çok ağır hem zor hem de sürekli değişen bir alan olup güncel kitap almanız tavsiye edilir.
VERGİ HUKUKU: : İmkanınız varsa mutlaka kitaptan çalışılması gereken bir derstir. Kanunun hem dili çok ağır hem zor hem de sürekli değişen bir alan olup güncel kitap almanız tavsiye edilir ancak Mart 2018’den bugüne önemli bir değişiklik fazla olmadığı için Mart 2018 sonrası notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
Arkadaşlar elimde hem kendi notlarım hemde başka çeşitli birçok notum var. Hiç çekinmeden özelden e mailinizi atarsanız direk yollarım..
Nasıl çalışalım konusunda ise;
Arkadaşlar tek başına kanunla olmaz. Kanunlar çok fazla sistematik hazırlanmamıştır. Kuru kuruya gece gündüz ezber yapmanız kafa karşılıklığına sebep olur ki bunu birçok arkadaşım dedi. Kanunların sistematiğini filan öğrenmeniz için dikkat edin illa Kitap demiyorum kısa- uzun da olsa bir not gerekir. Örnek mi istersiniz sadece kanuna çalışan biri ceza hukukunda kast-taksir-bilincli taksir- muhtemel kesintisiz suç gibi hususları yapamaz. Elinizde az da olsa kısa bir not olsun ki mantığı oturtun.
Bu not dediğim illaki dershane notu değil. İnternette bir sürü not olan site var. Notu olmayan kardeşlerime not yollarım. Özellikle şu 3 sitede çok güzel notlar var;http:/ /www.hakimvesavciliksinavi.wordpress.com/
https:/ /www.hukukdershanesi.com
https:/ /ekonomihukuk.com/
Arkadaşlar en büyük sorulardan biride sadece kanundan çalışmaktır. Arkadaşlar kanunlar niteliği itibariyle tanımlayıcı özellikte olup ilgili hususu tanımlar. Sadece kanundan çalışıp sınava girenlerin birçoğunun başarsız olma sebebi kuru kuruya madde metni ile bağlı örnek olmadan, akılda kalmadan çalışmaları bu sebeple mantığı oturtamadan sınava girmeleridir.
Arkadaşlar sadece kanundan çalışan biri ÖRNEK OLARAK kast ile taksiri hatta daha da çok çıkan bilinçli taksir olası kast ayrımını yapamaz zira bunlar biraz mantığı zor oturan ve örnekler ile akılda kalan hususlardır. Tüm bunlar ışığında elinizde yardımcı kitap, not vb. bulunması yararınıza olacaktır.
Bir diğer sadece kanunla çalışmama sebebimiz kanunların genel olarak sistematik hazırlanmış olmayıp konular bölümler birçok kanunda ayrı bölümlerle bir bütün halinde değerlenip beraber öğrenilmesi gerekir. Bu durumda sadece kanundan çalışan kişi ilgili konu ile bağlı konuları kaçıracaktır.
Bir örnek daha verirsek hukuki tanımlama olup kanunlarda yer almayan bazı tanımlamalarda zaman zaman sorulabilmektedir. Örneğin muhtemel kesintisiz suç, kanunda yer almamaktadır.
Tüm bu sebeplerle kısa da olsa bir not rehberliğinde çalışmak faydanıza olacaktır...
Arkadaşlar bu süreçte kanun, mevzuat, özet tekrarları bittikten sonra hemen bir güzel çözümlü soru Bankası alın. Bunu mutlaka alın ki size inanın çok faydası olur çünkü hukuk teori olduğu kadar uygulama da çok önemlidir. Soru üzerinde öğrendiklerinizi görmeniz lazım.
Herşey bitti, sınava bir ay filan kaldı deneme alın ama asla denemelerdeki netler sebebi ile üzülmeyin zira kendimden biliyorum hiçbir deneme sınav ayarında değil. Herşey sınavda çok farklı oluyor..
Biraz uzun oldu galiba
Ne zaman isterseniz ister buradan ister özelden yazabilirsiniz...
Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşAllah..
Selametle...
-
@burcuburcu peki İzmir'de hangi dersane önerirsiniz
-
@Mehmetemir Hocam iyi günler. Ben avukatlıktan geçiş adli hakimlik sınavına geçen sene girdim 68 puan aldım. Bu yıl tekrar hazırlanıyorum ancak aynı zamanda avukatlık yaptığım için fazla zamanım yok. Bu nedenle sadece soru çözmek niyetindeyim. Tavsiye edeceğiniz soru bankaları ve çalışma yöntemi olabilir mi?
Elimde: Monopol, Konsensus, Müessir ve Hakimim soru bankaları var. -
Elimde son basim adli hakimlik Konsensus Icra iflas Soru bankasi ve ticaret hukuku soru bankasi var. kapagi bile acilmadi. Almak isteyenler ulasabilir
-
Deneme oneriniz varmi? Monopol ve mihenk aldim ama bazi sorular sanki sinav mantigina cok uzak gibi. Birde bir heyecan piyasadaki hir suru soru bankasini almis bulundum ancak yetistirmek imkansiz duruyor illaki cozulmesi gerekli dediginiz hangisidir? Is hukuku eklendigi icin tarih calismaktan vazgectim gibi sizce tarih calismadan(baya zayifim) gecilebilirmi
-
@Mehmetemir hocam yanitlayabilirmisiniz zahmet olmazsa
-
@av-alper hocam tarihten çok detaylı olmayan bir kaynağı, günde 15-20 sayfa okuyabilirsiniz. Ben sınava az kala, bir günde hızlıca okur geçerim tarihi.
Mihenk denemesi güzeldir, ama monopol soru bankası olmazsa olmaz değil işin doğrusu. Almasanız da olurdu. Çözerek vakit kaybetmeyin derim ben. İlk girişiniz mi?
-
@Dumspirospero evet hocam ilk girisim. Ondan bu panik halimiz zaten. Tesekkurler cevabiniz icin
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Arkadaşlar merhaba vergi hukuk ve tvs olarak Nurettin Bilicinin kitabı var elimde ama 2016 basımı çok fazla değişiklik var mı bundan çalışsam yeterli olur mu
-
Arkadaşlar selamlar, iş hukuku için kaynak öneriniz var mı?
-
merhaba güncel mülakat soruları elinde olan var mı?