Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
@aliveli Ahmet Kaya-Kalsin Benim Davam-Divana Kalsin
şimdi bu şarkıyı dinliyorum. başka da birşey de söylemek istemiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=dupyz6KimCc -
2008 Küresel Krizi ardından ortaya çıkan durgunluk neticesinde para politikası müdahaleleri ile piyasalarda likidite bolluğu yaratıldı. Bu amaçla yıllardır Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve FED düşük faiz uygulamalarını yürüttü. Bu durum özellikle gelişmekte olan ülkelerin rahat borçlanabilmesine ve döviz elde edebilmesine olanak sağladı. Ancak Euro Bölgesi ve ABD'de enflasyon beklentilerinin artması ve krizin ardından diğer makro göstergelerdeki iyileşmeler nedeniyle faiz artırımlarının olacağı, parasal daralmaya gidileceğinin sinyalleri FED ve ECB tarafından 2017 yılında verildi. FED, 4.5 trilyon dolarlık bilanço küçültmesine gideceğini bu doğrultuda belirtti ve yeni başkan Powell 2018 yılı içinde faiz artırımlarının olacağını yineledi.
Bu parasal daralma neticesinde, gelişmiş ülke tahvillerinin daha cazip hale gelmesi ve bu durumun gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkileyebileceği söyleniyor.https ://www.dunya.com/finans/haberler/ucuz-parayla-gelen-40-trilyon-dolar-baslarina-dert-acacak-haberi-406805
http ://www.milliyet.com.tr/yazarlar/selva-demiralp/powell-sonrasi-dolar-yukseliste-2619373/
Bu parasal daralma neticesinde, gelişmiş ülke tahvillerinin daha cazip hale gelmesi ve bu durumun gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkileyebileceği söyleniyor.
Ek: Tahvil piyasasında arz-talep-faiz ilişkisini anlatan önemli makale
http ://www.mahfiegilmez.com/2018/02/gelismis-ekonomilerde-tahvil-faizleri.html -
bankaların verdigi kredi faizleri yüksek ama bankaların mevduat toplama maliyetleri de yüksek bunların bir miktar aşagı çekilmesi(munzam karşılık,sigorta pirimleri,kkdf,bsmv,kambiyo işlem vergisi v.s) faizlerin bir miktar aşagı çekilmesine neden olabilir.bu da hükümetin elinde olan bir durum az vergiden vazgeçecek o zaman faizlerde inecek
-
Yerli bir kredi derecelendirme kuruluşu kurulacakmış. Üniversite sınavını geçemeyip kendi sınavını yapmak gibi bir şey bu.
-
Ekonominin hızla büyüdüğü ülkemizde şu anda mevduat hesaplarının kar oranı oldukça yüksek inceleyebilirsiniz.
-
Dogan grup medya ile ilgili ayağı tamamıyla sattı ve KAP'a bildirdi. Anladığım kadarıyla merkezini Türkiye'den taşıyanlar kervanına Dogan Holding de katıldı. Hukuka saygı ve ekonomi ilişkisini kavrasak cidden iyi olacak artık.
-
dolar 4, euro 5 hayvan gibi şiyapıyorsunuz kimi ağıza kimi buruna.
-
Doğan grup hepsiburada da kalan hisselerini ve d&r hisselerini de satıyormuş neler oluyor lan?
-
@hgrotius ölüm yaklaştı sendromu. Çoçuklara kalacağına olanı biteni yiyelim diye mi düşünüyor diyorum ama o para yemeyle de bitmez ki.
-
@antimülakat hocam milyon dolar değil milyar dolar ben de uzun süre kavrayamadım ama vaziyet başka ülker grubu yavaştan kaçıyor, doğan kaçıyor, yabancılardan kalıcı büyük yatırımı mağaza zinciri olan elden çıkardı kala kala katarlılarla biz kaldık.
-
Yabancılara vatandaşlık almak için gereken yatırım yapma sınırı bir milyon tl den üç yüz bin tl ye indirilmiş.
-
@hgrotius nasıl bir paradır bu. Rakamı telafuz etmeye zorlanıyoruz. Demedi demeyin bunlar ölümsüzlüğü bulma derdine bu paraları harcıyor.
-
@antimülakat rockfeller çok denedi de çaresini bulamadı bakalım bulan çıkacak mı.
-
@burcuburcu zenginlerin çoğunda var bu takıntı. Sanırım bu tosun gibi birisi bunların elinde avucunda ne varsa Arge muhabbetine tırtıklıyor.
-
@antimülakat ar-ge öyle bir şey değil hocam ama bunu 50 yaş üstü ne kadar biliyor bilmem.
-
Euro artık 5 TL, bu çöküş nereye kadar sürecek kim dur diyecek merak ediyorum.
-
afgan göçmenlerde iştirak etti
-
Nurtopu gibi afgan göçmenlerimiz de geldi artık yeni vergilerinde eli kulağındadır haliyle.
-
Dolar artıyorsa size ne? Siz dolar mı kullanıyorsunuz diyen ekonomi okumuş, ekonomi cahili Murat Bardakçı'ya selam olsun!
-
@bluephantom bir an soruyu siz soruyorsunuz sandım, bizim formu kullanan biri böyle bir şey yazamaz diye afakanlar bastı. Allahtan sonrası güzel