Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
Faiz bir neden değil sonuçtur önce bunu kabul ederek ekonomiyi yorumlamak lazım. Ekonomi de güven olmadığı için para faiz, altın veya yurtdışı alternatiflerine kaçıyor.
-
@aliveli bi an heyecanlandın itiraf et, bende de aynısı oldu da
-
@genclerbirlikli çok kötü oldum yeminle :’( elim ayaam titredi.
-
İran, kuru frenlemek için sermaye kontrolü getirip kuru sabitlemiş. Benim korkum kur böyle giderse bize de aynısının gelebileceği. Dolar dolsa ne dolmasa ne diyenlere selam olsun!
-
Freni patlamış teker, sanırım 4.50'lerde anca frenler. Bir önüne gecemedik Türk Parasının Değer Kaybetmesi meselesinin. Dolarım yok almayı da düşünmüyorum, benlik sorun yok diyenleri, ayrıntılı bir analizle Bangladeşe gitmesine sebep olabilirim.
-
Türkiye'de ev sahipliği oranı %65 seviyesine kadar ulaşmış, bir yandan sürekli ev yapılıyor kim oturacak bu evlerde? Yatırım için alsan kime kiraya vereceksin herkesin evi var.
-
@burcuburcu valla benim gördüğüm manzara şu. İllerde bulunan bazı semtler kendiliğinden belli bir yaşam standartına sahip ve eğitim seviyesi görece iyi insanların tercihi haline gelmiş. Hal böyle olunca buralarda yer alan kiralık evlerin kiraları ciddi oranda artış gösterdi. Tabi buralarda kiralık ev bulmak haliyle de zorlaştı, ne fiyat verirlerse büyük çoğunluğu tutuluyor. Örneğin, Ankara Batıkent.
-
@antimülakat çakırlar tarafı da öyle ama çok fazla bina dikiliyor mesela batıkent’e bestpoint yapılıyor ki yüzlerce konut arzı demek bu.
-
Pazartesi dolar hızlı bir başlangıç yapacak gibi görünüyor bakalım sonuçları nasıl olacak.
-
@hgrotius Hocam günlük hareketler o kadar da etki etmiyor fakat seviye itibariyle geldiği yer gerçekten ürkütücü. Kaç tane büyük şirket(Türkiye'nin en zengin dolar milyarderi dahil) yeniden yapılandırma verdi. Daha bakalım kimler girecek kuyruğa!
-
@bluephantom hocam Rusya'dan önemli bir gelişme olmazsa dolar ciddi şekilde güven tazeler ki Trump politikaları iyi sonuç veriyor şeklinde okunursa bu olay 2018 aralık dolar tahminimizi güncelleme vaktidir.
-
@hgrotius Hocam Rusya olsa da olmasa da ABD ekonomisi yükseliş trendinde ki bu da doların gücünü pekiştiriyor. Öyle ya da böyle faiz arttırımları peşi sıra gelecek. Günlük jeopolitik riskler fazla bir sıkıntı yaratmıyor trend üzerinde.
-
@bluephantom diğer konuda yazmayı unutmuşum hocam, en son doğuş yapılandırma istemişti sonra devam etti mi ?
-
@hgrotius Ünal Aysal'ın Grubu ve adını bilmediğimiz diğerleri. Toplamda 23 ila 30 milyar arasında olduğu söyleniyor ki bu milli gelirin %3-4'ne tekabül ediyor. Durum fazlasıyla ciddi.
-
@bluephantom doğuş grubu beni çok şaşırttı. Durumlar iyi diye biliyorum bu erteleme neyin nesi anlamadım.
-
@aliveli Durumlar iyi değil, hocam. Merkez Bankası'nın kar ettiği ortamda kimse durumlar iyi dememeli. Sermaye hem içerdeki kıtlıktan hem de güvenlik sıkışmasından ötürü dışa kaçıyor. Bizim özel sektörümüz hiçbir biçimde kura karşı dayanıklı değil ve en ufak esinti de devrilecek yer arıyor. Kur seviyesi çok yıkıcı durumda ve daha da artacak. Üzerine bir de seçim ekleyin ki piyasalar belirsizlikten ötürü seçimleri zaten sevmez. Sanırım kusursuz fırtınayı herkes en yakından hissedecek!
-
@hgrotius Anında görüntü şov. İnanlar inşaat şirketi iflas etti. Devamı az sonra... Yakında kimler var kimler. Bizim ülke de İspanya'ya dönecek!
-
@bluephantom hocam inşaat işi patlayacak o kesinde sorun şu: elde 3-5 parası olan adam krizin dip noktasına varmadan parasını neye yatırmalı? 80 milyon insan tek soru? Tek bildiğim bu sorunun cevabı emlak değil.
-
@hgrotius Cevap belli değil mi? Dövize hocam,dövize. Yalnız parayı elde tutmakta fayda var. Zira öyle büyük bir dalga geliyor ki bankadaki paranızı alamayabilirsiniz. Benden söylemesi. Döviz böyle çıkmaya devam ederse korkarım kısıtlama getirecekler! Bu da yandı gülüm keten helva demektir.
-
@bluephantom döviz’i alsak düşürürüz o derece şanssız bir dönemden geçiyoruz.