Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
@hgrotius Tabi hocam. Ben sordunuz diye cevap veriyorum. Yoksa dövizi kim kaybetmiş ki biz bulalım değil mi?
-
@bluephantom düşündüm de olupta kaybetme korkusuda kötü gibi o yüzden krizden çok etkenlimem yani kendi adıma.
-
@hgrotius Hocam, sadece varlık sahipleri olarak düşünme. Krizden en çok bizim gibi varlıksız insanlar etkilenir. Fiyat artışları ve işsizlik yaşanır. Olan bize olur.
-
@bluephantom işsizlik daha ne kadar artabilir bilmiyorum özellikle üniversite mezunu işsiz sayısı rekor kırıyor olmalı.
-
@hgrotius Daha da artacak. Ekonomi doğru düzgün iş yaratamıyor. Yaratılan 1.5 milyon istihdam da kasiyer-stajyer kılıfı altında. En kötüyü henüz görmedik. Felaket tellallığı yapmak istemem ancak durum hiç iç açıcı değil.
-
SPK Başkanlığına Ali Fuat Taşkesenoğlu atanmış. Kendisi Bank Asya'nın 16 yıllık yöneticisiydi. FETÖ ile savaşıyoruz diyenlere selam olsun!
-
@bluephantom kriz çıksa göçmen gelişi durur belki, bela yemin ediyorum ülkeye 10 milyon insan ithal ettik.
-
@hgrotius Duracağını sanmıyorum zira gelen insanlara maliyet yönüyle değil; fayda yönüyle(oy) bakılıyor. Bu yüzden krizde mevcut iktidar zayıflayacağından gücünü arttırmak için daha çok mülteci akınına ihtiyaç duyabilir. Zamanında da mülteci akımları oldu fakat o zaman Türkiye'nin dış politika hassasiyeti gibi meziyeti olduğundan Irak'tan gelen 400 binlik akımı bekletip ardından geri yollamayı bildi. Mesele krizin çıkmasından öte düzgün yöneticiler bulabilmek.
-
Erken seçim geliyor, parolamız neydi? Seçim=alım
-
Vaziyet bu kadar kötüydü de bizim mi haberimiz yoktu?
-
@aliveli Vaziyet zaten kötüydü ancak biz durumun içinde olduğumuzdan suyu yavaş yavaş ısıtılan kurbağa misali kimse pek etkilenmemiş gibi görünüyor. Daha da beter olacak. Elde avuçta ne var tükettik!
-
@bluephantom yav dur içimi kuruttun yeminle
-
@aliveli gerçekler acıdır
-
-
Ekşiye girilmiyor engellediler mi ki?
-
dış ticaret açığının artması haberi önümüzdeki günlerde başımıza nelerin geleceğini az çok haber veriyor.
-
FED'den 200 ton altın rezervimizi çekmişiz, neler oluyor anlayan bize de anlatsın lütfen
-
@hgrotius piyasaya döviz sokmak gerek. Dövizi de piyasadaki TL'yi çekip, yerine döviz koyacağımız düşünülürse, TL basmak içinde MB'deki altın stoğu gerektiğine göre, altınlar kasaya alınmaya başlanmış demektir.
-
@hgrotius http ://www.mahfiegilmez.com/2018/04/merkez-bankasnn-altnlar-meselesi.html?m=1
-
@pump-priming bu adamı niye ekonominin başına getirmiyorlar ?