Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
Selam arkadaşlar...
Burdan ayrılmıştım ama çoook eski bir üye olarak bu mülaka girince sizinle paylaşmadan içim rahat etmedi.
22 haziranda muhafaza 3. Komisyonda girdim mülakata.komisyon gayet güleryüzlü bilemediğiniz yerde yardımcı da oluyorlar.İçeri girer girmez daha önce görüştükmü seninle diye sordular. 2. Kez girdiğim için evet dedim. Ne sormuştuk geçen sefer dediler.söyledim hatırlıyomusun peki hala dediler evet dedim ve o muhabbet orda kapandı:huhuu:
Evlilik konusunda arkadaşlar çok zorluyorlar diyolar ama beni zorlamadılar. Sadece eşimin ne iş yaptığını sordular. Memur deyince tayin konusunda sıkıntı olurmu dediler. Sıkıntı olmadığını söyleyince üstelemediler.Sorularım:
-devalüasyon nedir?
-enflasyon nedir?
-bütçe açığı nedir?
-avrupa Komisyonu kararlarını nasıl alır?
Bu arada sorulara bakınca bölümüm iktisat gibi görünse de bölümüm işletme. Soruları bilip bilmemek çok önemli bi kıstas değil bilginiz olsun. Ben geçen sefer çoğunu bilmiştim gene olmadı. Size tavsiyem kendinize güvenin yeterli. Bir de kıyafetlerinize özen gösterin lütfen. Çok özensiz arkadaşlar vardı.komisyonu bırakın ben bile çok rahatsız oldum kıyafetlerden. Hepinize başarılar... -
Bugun saat 14:00 daki mulakata girdim. Öncelikle kimse donus biletini hemen almasin ya da gec saate alsin. Saat 16:00 da bitti benim mulalatim.
İlk olarak boy ve kilo olcumune gonderiyorlar. Her komisyondan sirayla. O an size olumlu veya olumsuz bir sey soylenmiyor. Mulakata ciktiginiz zaman ilk olarak boy-kilodan elenenleri iceri cagirip aciklama yapip gonderiyorlar. Bekletmemek adina. Yani ne yazik ki boy-kilo onemli. Taviz vermiyorlar sanirim. Benim girdigim 10 kisilik gruptan 2 kisi elendi direk.
Sorulara gelecek olursak bölümüm İktisat. 3.Komisyondan girdim.
Baslangıc olarak sizin ve aileniz ile ilgili sorular soruyorlar. Keyifli, guler yuzlu, sakalasmayi seven bir komisyondu. 3 erkek 1 Kadin vardi. Kadin komisyon uyesi hic gulmedi. Cok soguktu. Nedenini anlamadim ama neyse Sorularim söyle ;
1-)Talebin fiyat esnekliği nedir?
2-)Maliye Politikasi araclari nelerdir?
3-)Deflasyon nedir? Deflasyon durumunda uygulanacak politika nedir?
4-)Üretim faktörleri nelerdir?Yanlış bir cevap verdigimde duzeltme yapildi bir soruda. Yanlis hatirliyorsun galiba boyle olmasi gerekmiyor mu ? Seklinde duzeltti. Ilk mulakatimdi. Heycanli oldugumu belirttim. Bence ilk mulakati olan yanlis bir cevap verdiginde bunu belirtebilir.
Hatirladiklarim bunlar. Başarılar -
Dün muhafaza 3. komisyonda girdim. Komisyondakiler şeker gibi insanlardı hiç kasmadılar. Bölüm Sbky olduğu için siyaset üzerine sordular. Sorularım;
1- İlk çok partili hayata hangi yıl geçildi?
2-Önümüzdeki seçimde CB adayları kimler?
3-3 Balkan devletini başkentleri ile birlikte say?
daha önce silah kullanıp kullanmadığımı sordular...
Bu benim 2. girişim bir önceki mülakat sorularım;
1-Resmi gazeteyi hangi kurum çıkartır?
2-Hısımlık nedir? Türleri nelerdir?
3-O hafta ki Khk da kapatılan kurumlar : Tapdk ve Şeker kurumu idi.
4- Meşru Müdafa nedir?
Herkese başarılar... -
Açılın brn geldim. Sorularımı yazıyorum.
- Standart sapma nedir? Aşağı doğru olursa ne olur?
- Aritmetik ortalama ve geometrik ortalama nedir?
- Tarihi çağlar nedir? Hangi olaylarla başlamıştır?
- İlk Türk savaş gemisinin adı? (Komisyon yardımıyla buldum)
-
Bugün Muayene Memurluğu için mülakata girdim. Sabahki 30 kişilik gruptaydım. Tam emin değilim ama 8 ya da 9 kişi mülakata gelmedi. Sabahki gruptan mülakata girenlerin neredeyse tamamı hali hazırda bir kamu kurumunda memur ve bunların çoğu da Gümrük Bakanlığında muhafaza memuru veya memur olarak çalışmaktaydı.
Gerek kendi mülakatım gerekse de diğer arkadaşlardan duyduklarım kadarıyla mülakatta en fazla süre alan kısım bu alımın sözleşmeli personel alımı olması. Uzun süre bu konuşuluyor. Komitedeki yetkililer ısrarla bunun bir sözleşmeli alım olduğunu ve kura sonucu çıkan ilde uzunca bir süre çalışmak zorunda olunacağı üzerinde duruyorlar. Mesela Nusaybin ya da Cilvegözü çıksa ömür boyu orada çalışacak mısınız diye soruluyor. Kendi adıma komitedekiler bizim tavrımızı mı değerlendiriyor yoksa bunu ciddi ciddi mi söylüyorlar anlayamadım. Ben bu mülakata giderken rotasyona tabii olacağımızı ve diğer çalışanlar gibi görev süremiz bitince başka bölgede çalışacağımızı düşünüyordum. Nusaybin'de 3 sene bir şekilde geçer diyordum ama ömür boyu çalışamayı hiç düşünmemiştim. Bu şekilde sözleşmeli olarak kura çıkan yerde çakılı çalışılacağını bilsem mülakata hiç gitmezdim.
Komitede 5 kişi bulunuyordu. Muhtemelen hepsinin kendine göre değerlendirdiği bir kriter var. Çünkü mülakat boyunca hiçbir şey demeden sizi izleyen komite üyesi de var, alanla ilgili soru soran da. Başvuru esnasında doldurduğunuz CV komitenin önünde duruyor ve genelde onun üzerinden gidiyorlar. Okuduğunuz bölümle ve eğer çalışıyorsanız yaptığınız işle ilgili birkaç kısa soru soruluyor.
Şahsi fikrim soruları bilip bilmemek çok önemli değil. Çünkü daha önce farklı alanlarda pek çok kez mülakata girmiş biri olarak soralan soruları doğru cevaplayıp çok iyi geçtiğine inandığım mülakatlarda başarısız olmuşken tam tersine sorulan sorulara doğru düzgün cevap veremediğim mülakatta başarılı olmuşluğum var.
Biliyorum zor ama rahat olmaya ve sorulan sorulara tane tane cevap vermeye çalışın. Sağdan soldan soru sorulmasının amacı baskı altında nasıl tepki vereceğimizi ölçmektir diye düşünüyorum.
Mülakata giren herkese başarılar. Hepimiz için hayırlısı olsun. -
@antimülakat kilo ölçümü de yapılıyor mu. İlan da kilo ilgili bir şey yazmıyordu.
-
@alperen-turkuaz bir endeks olması gerekiyordu da onu belirtmemiş olmaları çok saçma.
-
gümrük lisans 184 kişilik alıma giren arkadaşlara çok ufakta olsa mutlu bir haberi paylaşmayı kendime borç bilerek giremeyeceğimi bir rakibinizin daha azaldığını söylemek istiyorum elhamdülillah çok şükür daha önce girmiş olduğum ve kazandığım göç idaresine allahın izniyle evrak tesliminin ardından atama onayı ile başlayacağım. Buradan tavsiyem bir yerleri kazanıpta aç gözlülük yapıp orayada gireyim burayada gireyim diye uğraşan ve önceden iş olsunda ne olursa olsun artık bıktım deyip eline iş geçtikten sonrada o kurumu bu kurumu begenmeyip daha önce kendisine yapılırken selzenişte bulunan fakat kendisi yaparken doğal bir hakmış gibi gören kişilere allah akıl fikir ve vicdan vermeyi nasip etsin demekten başka birşey bulamıyorum. Çok şükür bende göç ü kazandım ve ilk nasip en iyi nasiptir diyen atalarımın sözüne itibar edip vicdanımı, aklımıda bir taraftan tartarak düşündüğümde bundan sonra girmeye hak kazandığım ve sonuç beklediğim diğer yerlerden kyk, gümrük, mübaşirlik ve göç açıklanmadan önce başvurduğum için iptal edemediğim işkur kendi pozisyonumu boşa çıkarıp diğer arkadaşlarımızın önünü açmak artık vicdanı yükümden beni alıkoyacağını düşündüğüm için feragat ediyorum. İnşallah rabbim herkese atanmayı ve atandığı yer için şükür edip geçmişini unutmamayı nasip etsin. Arkadaşlar birde nasıl kazandınız yol öneri vs soran arkadaşlar içinde ufacık bir tavsiye olarak şunları diyebilirim; arkadaşlar başta namazınızı aksatmayın, sadece bu tür süreç için değil müslüman olduğumuz bilinciyle namaz kılanlardan olabilmek niyetiyle namazını kılın Allahtan asla umudunuzu kesmeyin olmuyorsa daha iyisi elbet vardır, olmuyorsa bu daha hayırlıdır diye düşünmeyi ve bilmeyi kendinize bir ilke olarak alın, birde arkadaşlar korkmayın işim yok arabam yok evim yok deyipte evliliğinizi ertelemeyin. Ben çok şükür ilk iki bahsettiğim şeylerin kendimde olduğunu umarak zaten hareket ediyordum lakin evlilik eksikti bende elde avuçta 1 liram bile yokken görücü usulü evlenmeye karar kıldım evlilik imanın yarısıdır, allahu teala evlilikte keramet vardır düşünmeyin tarzı ayetlerine bir müslüman olarak riayet edip duamızdan eksik etmedik ve hamdolsun ne işim ne arabam ne de evim varken gözlerimi kapandı bilemiyorum ama kızı verdiler, hemen akabinde 1 ay oldu olmadı tarlalarına para vurdu 100 bin lira eşime para verdiler tabi herkese eşit verdiler miras gibi yani, hemen akabinde göç için mülakata çağırdılar ve hemen nişanı yapdık, ardından borç harca girdik tahminen ailem benim için 70 bin tl den fazla borca girdi eşyalarımızı aldık eve yerleştirdik ve 27 temmuzda düğünümüz olacaktı ve bir baktımki göç açıklanmış ve hayırlısıyla kazandım arkadaşlar sizlerde eğerki müslümanım diyorsanız müslüman gibi yaşamayı kendinize ilke edinip önce dini vazifelerinizi öne almayı ilke edinin, ben baktım iş güç bekleyim derken yaşım oldu 26 fakat kpss sınavımı riske atmayı göze alarak evliliği ön plana aldıktan sonra hayatım resmen siyah beyaz gibi değişti ve şükür anlattıklarımla berraber şuan şükür olsun herşey yolunda ve sizlerede tavsiyem budur ve lütfen sizlerde olurda bir kurumu kazanırsanız kalkıpta filan kurumda çok maaş var yeri güzel çalışma şartları kolay memlekete yakın ya da memlekette diye başkasının önünü kesmeyin rabbim ne verirse en güzelini en başta verir zorlamanın diretmenin anlamı yok. Arkadaşlar uzun uzun yazdım okuyup vaktinizi çaldıysam hepinizden ayrı ayrı af bekliyorum allaha emanetsiniz rabbim herkese hayırlısını değil en en en hayırlısını nasip etsin inşallah....
-
@ynsclk92, içinde söyledi: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
gümrük lisans 184 kişilik alıma giren arkadaşlara çok ufakta olsa mutlu bir haberi paylaşmayı kendime borç bilerek giremeyeceğimi bir rakibinizin daha azaldığını söylemek istiyorum elhamdülillah çok şükür daha önce girmiş olduğum ve kazandığım göç idaresine allahın izniyle evrak tesliminin ardından atama onayı ile başlayacağım. Buradan tavsiyem bir yerleri kazanıpta aç gözlülük yapıp orayada gireyim burayada gireyim diye uğraşan ve önceden iş olsunda ne olursa olsun artık bıktım deyip eline iş geçtikten sonrada o kurumu bu kurumu begenmeyip daha önce kendisine yapılırken selzenişte bulunan fakat kendisi yaparken doğal bir hakmış gibi gören kişilere allah akıl fikir ve vicdan vermeyi nasip etsin demekten başka birşey bulamıyorum. Çok şükür bende göç ü kazandım ve ilk nasip en iyi nasiptir diyen atalarımın sözüne itibar edip vicdanımı, aklımıda bir taraftan tartarak düşündüğümde bundan sonra girmeye hak kazandığım ve sonuç beklediğim diğer yerlerden kyk, gümrük, mübaşirlik ve göç açıklanmadan önce başvurduğum için iptal edemediğim işkur kendi pozisyonumu boşa çıkarıp diğer arkadaşlarımızın önünü açmak artık vicdanı yükümden beni alıkoyacağını düşündüğüm için feragat ediyorum. İnşallah rabbim herkese atanmayı ve atandığı yer için şükür edip geçmişini unutmamayı nasip etsin. Arkadaşlar birde nasıl kazandınız yol öneri vs soran arkadaşlar içinde ufacık bir tavsiye olarak şunları diyebilirim; arkadaşlar başta namazınızı aksatmayın, sadece bu tür süreç için değil müslüman olduğumuz bilinciyle namaz kılanlardan olabilmek niyetiyle namazını kılın Allahtan asla umudunuzu kesmeyin olmuyorsa daha iyisi elbet vardır, olmuyorsa bu daha hayırlıdır diye düşünmeyi ve bilmeyi kendinize bir ilke olarak alın, birde arkadaşlar korkmayın işim yok arabam yok evim yok deyipte evliliğinizi ertelemeyin. Ben çok şükür ilk iki bahsettiğim şeylerin kendimde olduğunu umarak zaten hareket ediyordum lakin evlilik eksikti bende elde avuçta 1 liram bile yokken görücü usulü evlenmeye karar kıldım evlilik imanın yarısıdır, allahu teala evlilikte keramet vardır düşünmeyin tarzı ayetlerine bir müslüman olarak riayet edip duamızdan eksik etmedik ve hamdolsun ne işim ne arabam ne de evim varken gözlerimi kapandı bilemiyorum ama kızı verdiler, hemen akabinde 1 ay oldu olmadı tarlalarına para vurdu 100 bin lira eşime para verdiler tabi herkese eşit verdiler miras gibi yani, hemen akabinde göç için mülakata çağırdılar ve hemen nişanı yapdık, ardından borç harca girdik tahminen ailem benim için 70 bin tl den fazla borca girdi eşyalarımızı aldık eve yerleştirdik ve 27 temmuzda düğünümüz olacaktı ve bir baktımki göç açıklanmış ve hayırlısıyla kazandım arkadaşlar sizlerde eğerki müslümanım diyorsanız müslüman gibi yaşamayı kendinize ilke edinip önce dini vazifelerinizi öne almayı ilke edinin, ben baktım iş güç bekleyim derken yaşım oldu 26 fakat kpss sınavımı riske atmayı göze alarak evliliği ön plana aldıktan sonra hayatım resmen siyah beyaz gibi değişti ve şükür anlattıklarımla berraber şuan şükür olsun herşey yolunda ve sizlerede tavsiyem budur ve lütfen sizlerde olurda bir kurumu kazanırsanız kalkıpta filan kurumda çok maaş var yeri güzel çalışma şartları kolay memlekete yakın ya da memlekette diye başkasının önünü kesmeyin rabbim ne verirse en güzelini en başta verir zorlamanın diretmenin anlamı yok. Arkadaşlar uzun uzun yazdım okuyup vaktinizi çaldıysam hepinizden ayrı ayrı af bekliyorum allaha emanetsiniz rabbim herkese hayırlısını değil en en en hayırlısını nasip etsin inşallah....
Hayırlı olsun kardeşim. Enfes yazmışsın. Düğün için de hayırlı olsun Dua ile..
-
@antimülakat kilo ölçümü yok sadece boy ölçümü yapılıyor girenler öyle söyledi
-
@bonus hem boy hem kilo olcumu yapiliyor. Ama endex sarti aranmiyor.
-
@sinek kiloyu kriter olarak mı kullanıyorlar peki
-
@bonus onu bilemeyiz ama boyunuz tutuyor ama asiri kilolu olursaniz bu sizin icin bir dezaavantaj olabilir diye dusunuyorum. Sonucta silahli bir is yapacaksiniz. Ceviklikte onemli bi durum yani.
-
@sinek teşekkürler bilgi için
-
@duyguuu37 maliye daha ciddi emin olabilirsin. Her yönden daha özel..
-
@sad38guy bizde maliye umut edenlerdeniz amanasip hocam oralari da gormek nasip olur insallah
-
@duyguuu37 hocam sizin yol tarifi ile gittim cok kolay oldu tesekkurler
-
@iktisat-yaman onemli degil hocam
-
@iktisat-yaman cok iyi sevindim hocam iyi gecmistir mulakat insallah
-
Mülakatlar nasıl gidiyor arkadaşlar? GTB sanıldığının aksine sağlam sorularla mülakata devam ediyor. Çoğu a kadro mülakatlarında dahi göremeyeceğiniz sorular çıkmaya devam ediyor!