Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
2.komisyon hocam.Swot analizi bilanco hesapları yeni ayrılan unvler muhafaza ne is yapar ve yazdığım gibi siir sordular bana
-
Muhafaza 3.komisyonda mülakata girdim, sbky mezunuyum Sorular şunlardı
- Siyasi partiler nasıl kurulur, kimler üye olamaz
- Bakanlar nasıl atanır, vekiller bakan olabilir mi
- Yeni Anasaya ile Tbmm vekil sayısı kaçtan kaça çıktı
- Seçime 3 ay kala istifa etmesi gerek bakanlar kimlerdi, bu durum ne zaman kaldırıldı
- Sayıştay ın görevleri nelerdir
-
Burada küçük bir parantez açmak istiyorum: GTB mülakatlarında Sbky, kamu, ulus ve hukuk mezunları diğer İİBF ve SBF bölümlerine nazaran daha avantajlıdır.
-
@antimülakat alımlarda mı daha avantajlı yoksa sorulan sorularda mı daha avantajlı
-
@antimülakat nedeni nedir hocam?
-
@liberallium alımlarda hocam. Nedeni şu uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarının İngilizce bilgisinden yararlanmak. Neticede kapılarda bir çok yolcu işlemi oluyor. Araç giriş çıkış işlemleri, yabancı yolculara mevzuat dahilinde işlem yapma meselesi. Kamu mezunları içinde idari kadrolarda kamu mezunlarından yararlanmak için.
-
@antimülakat hocam inş ya bende uluslararası ilişkiler mezunuyum mülakata girdim heyecanla bekliyorum sonucu
-
@antimülakat bence bu sekilde olmaz hocam,yani sahsi fikrim tabiki,cunku her uluslararasi mezununun iyi dili yok,bize bu yuzden boy olcumu sirasinda yds puanimizi sordular bu konuda bolum ayirt ettiklerini dusunmuyorum,kamu icin soylediginizde bir fikrim yok tesekkurler
-
@Antimülakat hocam baska ne tur sansimiz olabilir yani gumruk sizce neye bakiyor tam olarak
-
@duyguuu37 sadece bu kriter değil arkadaşlar. Elbette her uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi bölümü mezunu alınacak demek istemiyorum. Veya bu söylediğimden iktisat, işletme veya maliye mezunu alınmıyor anlamı çıkmasın.
-
@calii her yerde ve her koşulda çalışıyor olabileceğinizi komisyona ispatlayabilmek. Eş durumundan dolayı çakılı olanlar ciddi dezavantajlı diyebilirim.
-
@antimülakat yani biraz hayatta zoru cekmis olmamiz lazim zora katlanacagimizi anlamalari lazim
-
@antimülakat ben isletmeciyim. Ingiliçcem var benden de faydalanirlar ins
-
Mulakatlar ne zaman bitiyor arkadaslar?
-
Buro 184 icin mulakata girmis birileri varmi burda biraz komisyonla alakali sorular soracagimda lutfen varsa yazabilirmi
-
@calii var sorun
-
@calii mülakat soruları başlığı açsak mı en azından sonraki yıllarda gireceklere fikir verir.
-
@aliveli acilsa guzel olur hatta herkes mulakat deneyimini detaylica anlatsa insanlar mulakata girerken ne olacak ne yapacak faydalanir
Ben sahsen kac gundur cesitli sitelerde eski mulakatlari okuyorum -
-
@aliveli başlık güzel olmuş hocamda. GTB mülakat ına katılanlar her nedense bizim forumda mülakat sorularını çok fazla paylaşmıyor. Bu duruma 2-3 senedir çok şaşırıyorum açıkçası.